Boekenplank:
Kies

Boeken van Kent Haruf


Holt, Colorado

  1. Het lied van de vlakten - Plainsong
  2. Het avonduur - Eventide
  3. Onze zielen bij nacht - Our souls at night

gedetailleerd overzicht

Holt, ColoradoHet lied van de vlakten
In Holt, een klein plaatsje in Colorado, moet een High Schoolleraar zijn twee zoontjes noodgedwongen alleen opvoeden nadat hun moeder zich eerst terugtrekt in een depressie, en vervolgens helemaal verdwijnt uit hun leven. In hetzelfde stadje wordt een tienermeisje door haar moeder het huis uit gezet omdat ze zwanger is. Aan de rand van de stad leiden twee oudere vrijgezellen een boerenbedrijf zoals ze dat altijd hebben gedaan. Als de levens van deze mensen samenkomen, ontstaat er iets dat meer is dan de som der delen: een bepaalde visie op het leven, en op de stad en het landschap die hen binden. Een nieuwe, merkwaardige familie is geboren.
Schrijver: Kent Haruf
Oorspronkelijke titel: Plainsong
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-234-1660-0
Uitgever: De Bezige Bij
Het avonduur
De winter in het kleine stadje Holt in Colorado is de aankondiging van een donkere tijd. Een tragisch ongeluk berooft Raymond McPheron van zijn broer en levensgezel. Mary, een jonge vrouw met twee opgroeiende dochters, wordt in de steek gelaten door haar man. De enige die oog heeft voor haar nood is het buurjongetje DJ. Maar in Holt raken levens als vanzelfsprekend met elkaar verstrengeld. Als het voorjaar aanbreekt, hebben deze levens voorgoed een andere wending gekregen. Het avonduur is een ontroerende vertelling over bewoners van het Amerikaanse platteland die teleurstellingen te verduren krijgen. Maar dankzij hun verbondenheid met de natuur en met elkaar weten ze met tegenslagen om te gaan.
Schrijver: Kent Haruf
Oorspronkelijke titel: Eventide
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-234-1630-9
Uitgever: De Bezige Bij
Onze zielen bij nacht
In het kleine stadje Holt, Colorado komt Addie Moore onverwacht op bezoek bij haar buurman, Louis Waters. Haar man is al jaren dood. Zijn vrouw ook. Ze kennen elkaar al lang, en wonen in hun eentje in huizen waar geen gezinsleven meer bestaat en waar de nachten eenzaam zijn. Ze hebben nooit veel woorden gewisseld, maar nu raken ze in gesprek. En meer dan dat. Addie stelt voor dat ze samen de nachten doorbrengen en haar bed delen. Het gaat niet om seks, maar om de intimiteit van de slaapkamer, waar ze hun gesprekken voortzetten en hun dromen, angsten en verwachtingen delen. En waar ze in de koude nachten de warmte van elkaars lichaam voelen. Het nachtelijk samenzijn blijft echter niet onopgemerkt. In het stadje Holt spreekt men er schande van. Maar Addie en Louis laten zich hun nieuw verworven geluk niet afnemen. Totdat Addie's zoon, wiens huwelijk op de klippen dreigt te lopen, bij zijn moeder aanklopt en vraagt of zij een zomer lang haar kleinzoon Jamie in huis wil nemen.
Schrijver: Kent Haruf
Oorspronkelijke titel: Our souls at night
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789048826995
Uitgever: Hollands Diep