Boekenplank:
Kies

Boeken van Leif Enger

Meer over Leif Enger

Genre: Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Leif Enger


Overzicht

  • De schrijver, de rover en de jager - So brave, young and handsome
  • Het land van de kleine man - Peace like a river

Dubbel uitgegeven titels

  • Vrede als een rivier - zie Het land van de kleine man
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe schrijver, de rover en de jager
Schrijver Monte Becket is overdonderd door het succes van zijn romandebuut. Hij wil snel met een opvolger komen, maar de volgende vier jaar lopen al zijn volgende pogingen een roman te schrijven op niets uit. Als de gedesillusioneerde schrijver in Minnesota na het zoveelste mislukte manuscript overweegt weer zijn oude baan op het postkantoor te nemen, loopt hij in 1915 treinrover Glendon Hale tegen het lijf.

Deze bandiet is al jaren op de vlucht voor de autoriteiten, maar hij is nu uit op een verzoening en hereniging met zijn vrouw Blue die hij meer dan twintig jaar geleden in de steek heeft gelaten. Becket raakt gebiologeerd door Hales verhaal en besluit zijn eigen gezin achter te laten om met hem mee te gaan op zijn reis in de richting van Californië.

Ze worden daarbij achtervolgd door een ex-Pinkertonman en premiejager, Charles Siringo, die al jaren op Hale aast. Dit leidt tot een serie bizarre gebeurtenissen en Becket raakt steeds meer betrokken bij Hale, wiens leven hij optekent.

De schrijver, de rover en de jager is een mooi geschreven, spannend en bij tijden ontroerend verhaal, dat met zijn mix van romantiek en rauwe werkelijkheid vaak herinnert aan de beroemde verhalen van de Old West. Het is echter ook het verhaal over een gewone man en zijn vastbeslotenheid, die alles riskeert om maar te kunnen begrijpen wat het leven de moeite waard maakt en daarbij een onwaarschijnlijke droom achterna gaat in de hoop dat die hem weer naar huis terug brengt.
Schrijver: Leif Enger
Oorspronkelijke titel: So brave, young and handsome
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789052900230
Uitgever: Librion
Het land van de kleine man
Een vader onderneemt met zijn twee jongste kinderen een queeste door het Minnesota van begin jaren '60. Hij zoekt zijn ondergedoken oudste zoon, die op de vlucht is geslagen nadat hij beschuldigd is van moord op twee inbrekers.

Door de ogen van de dappere elfjarige Reuben, die lijdt aan astma en dol is op de cowboyverhalen van zijn vroegwijze zusje Swede, schildert Enger de poëzie en de rauwheid van het Amerikaanse platteland.
Schrijver: Leif Enger
Oorspronkelijke titel: Peace like a river
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789056721213
Uitgever: Spectrum

Dubbel uitgegeven titelsVrede als een rivier

Zie voor de beschrijving van dit boek: Het land van de kleine man.

Schrijver: Leif Enger
Oorspronkelijke titel: zie Het land van de kleine man
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789052900186
Uitgever: Librion