Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Diane Setterfield

Boeken van Diane Setterfield

Diane Setterfield studeerde Franse literatuur aan de Universiteit van Bristol.


Meer over Diane Setterfield

Genre: Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Diane Setterfield


Overzicht

  • Er was eens een rivier - Once upon a river
  • Het dertiende verhaal - The thirteenth tale

gedetailleerd overzicht

OverzichtEr was eens een rivier

Op een stormachtige avond in het Victoriaanse Engeland, in een oude herberg aan de Theems, vertellen de vaste klanten elkaar verhalen om de tijd te doden wanneer de deur openzwaait en er een gewonde vreemdeling op de drempel staat. In zijn armen houdt hij het levenloze lichaam van een klein kind.

Uren later beweegt het meisje, ze ademt diep in, en keert terug naar de levenden. Een wonder? Tovenarij? Of kan de wetenschap een verklaring bieden?

Voor het mysterie opgehelderd kan worden, verspreiden de verhalen zich door de herberg en langs de rivier, door iedere verteller en luisteraar opnieuw vormgegeven. Een van de verhalen gaat over de oude veerman die verschijnt aan iedereen die op de rivier in de problemen komt. Maar is iets ooit zomaar een verhaal in herberg De Zwaan?

Schrijver: Diane Setterfield
Oorspronkelijke titel: Once upon a river
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789493081093
Ebook: 9789493081109
Uitgever: Orlando
Het dertiende verhaal
'Vertel me de waarheid.'

Het is een eenvoudig verzoek dat de biografe van Vida Winter aan haar doet. Vida Winter is een gevierde bestsellerauteur, schrijfster van een indrukwekkende reeks romans. Iemand die talloze verhalen over haar leven heeft verteld, verhalen die allemaal verzonnen zijn. Ooit debuteerde ze met de bundel Dertien verhalen, een boek met twaalf verhalen. Nu is het tijd om het dertiende verhaal te vertellen, het enige verhaal dat waar is en dat begint met de zin: 'Op een dag was er een tweeling.'

'Vertel me de waarheid.'

Het zijn de woorden die nadreunen in het hoofd van Margaret Lea, de vrouw die van Vida Winter de opdracht krijgt haar biografie te schrijven. Margaret zelf zal moeten leren leven met de pijn van haar eigen verleden en de waarheid over haar afkomst, die lang voor haar verborgen is gehouden.

´Vertel me de waarheid.´

Vida Winter vertelt Margaret het huiveringwekkende verhaal over de familie Angelfield, over haar mooie en eigenzinnige moeder Isabelle en over de tweeling Adeline en Emmeline. Margaret gaat geheel op in Vida's verhaal, maar als biografe weet ze dat ze feiten en fictie moet scheiden. En dat ze, daar waar een schrijfster als Vida Winter verhalen verzint, als taak heeft de waarheid te achterhalen.
The Thirteenth Tale - 2013
Regisseur: James Kent
Cast: Janet Amsden, Alice Barlow, Isabel Barlow, e.a.
Schrijver: Diane Setterfield
Oorspronkelijke titel: The thirteenth tale
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789045848242
Uitgever: Mouria