Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Cox

Meer over Michael Cox

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1948 / Overleden: 2009


Overzicht

  • De zin van het duister - The meaning of night
  • Het geheime leven van Miss Esperanza Gorst - The glass of time

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe zin van het duister
Londen, 1854. Een man met rood haar is nietsvermoedend op weg naar een filantropische bijeenkomst in Exeter Hall. Hij wordt op straat neergestoken, ogenschijnlijk zonder reden.

Aan het woord is de briljante maar cynische Edward Glyver, een expert op het gebied van de alchemie. Glyver groeide op in armoede aan de kust van Dorset, waar hij zijn leven lang met hard werken het hoofd boven water heeft moeten houden.

Na de dood van zijn moeder komt hij erachter dat hij niet haar zoon is, maar die van een van 's lands meest fortuinlijke aristocraten. Koste wat kost zal hij het erfdeel waarop hij recht meent te hebben opeisen en zijn aartsrivaal Phoebus Rainsford Daunt uit de weg ruimen.

Maar niets is wat het lijkt. Buiten Glyver om blijkt een andere macht - even vastberaden en geniaal - de gebeurtenissen te manipuleren.

De zin van het duister is een mengeling van misdaad en historische fictie, een dickensiaans verhaal over list en bedrog, over liefde en de strijd om familiekapitaal in Victoriaans Engeland. Michael Cox heeft een razendsnelle, geslepen historische thriller geschreven die je vanaf de eerste bladzijde meesleurt naar het verlossende moment: de dramatische confrontatie tussen Glyver en Daunt en de tragische ontknoping die daarop volgt.
Schrijver: Michael Cox
Oorspronkelijke titel: The meaning of night
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789023420477
Uitgever: Cargo
Het geheime leven van Miss Esperanza Gorst
Sommige geheimen kunnen niet bewaard blijven...

In de herfst van 1876 arriveert de negentienjarige wees Esperanza Gorst op het majestueuze landgoed Evenwood in Northhamptonshire. Ze is daar aangesteld om dienstmeisje te worden van barones Tansor.

Maar Esperanza is niet zomaar een bediende. Ze is naar Evenwood gestuurd door de mysterieuze Madame de L'Orme, die Esperanza heeft opgedragen om de geheimen te ontsluieren die haar nieuwste bazin krampachtig verborgen probeert te houden.

Langzamerhand ontdekt Esperanza dat deze geheimen nauw verbonden zijn met haar eigen toekomst en verleden en ze raakt verstrikt in een web van intriges, misleiding en verraad, met uiteindelijk een gruwelijke moord tot gevolg.
Schrijver: Michael Cox
Oorspronkelijke titel: The glass of time
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023440314
Uitgever: Cargo

Gerelateerde schrijvers