Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Mikkel Birkegaard

Boeken van Mikkel Birkegaard

Meer over Mikkel Birkegaard

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1968

Geboorteland: Denemarken


Overzicht

  • Letter voor letter - Over mit lig
  • Libri di Luca - Libri di Luca

gedetailleerd overzicht

OverzichtLetter voor letter
Frank Fons, een Deense schrijver van bestsellers, brengt zijn dagen door in een afgelegen huisje in het noorden van Sealand, in afwachting van het verschijnen van zijn nieuwe boek.

Op een ochtend wordt hij gebeld door een politieagent. Die vertelt hem dat het stoffelijk overschot van een jonge vrouw is gevonden. Het blijkt dat iemand de moord uit Franks boek tot in detail heeft uitgevoerd.

Hij raakt betrokken bij het moordonderzoek en staat al snel voor de angstaanjagende uitdaging de confrontatie aan te gaan met de moordenaar...
Schrijver: Mikkel Birkegaard
Oorspronkelijke titel: Over mit lig
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022553756
Uitgever: Boekerij
Libri di Luca
Als Luca Campelli onder mysterieuze omstandigheden overlijdt, erft zijn zoon Jon zijn tweedehands boekwinkel in Kopenhagen.

Na de begrafenis wordt Jon verteld dat zijn vader behoorde tot een geheime organisatie genaamd de Lettore - mensen die de gave hebben om door het lezen van boeken andere mensen te beïnvloeden.

Jon weigert aanvankelijk iets te maken te hebben met de erfenis van zijn vader - maar als iemand probeert de boekhandel in brand te steken en er meer doden beginnen te vallen, raakt Jon langzaam in de macht van een eeuwenoude organisatie.
Schrijver: Mikkel Birkegaard
Oorspronkelijke titel: Libri di Luca
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022550373
Uitgever: Boekerij