Boekenplank:
Kies

Boeken van Susan Fletcher

Met haar debuutroman Eve Green won Susan Fletcher (Birmingham, VK) meerdere prijzen. Sindsdien heeft ze meerdere romans geschreven welke eveneens in de prijzen vielen.

Meer over Susan Fletcher

Genre: Roman

Geboren: 1979


Overzicht

  • Eilanders - The silver dark sea
  • Eve Green - Eve Green

gedetailleerd overzicht

OverzichtEilanders

De bewoners van het Schotse eiland Parla zijn nog altijd in diepe rouw over het verlies van een van hen als er op een dag een man meer dood dan levend aanspoelt bij de rotsen van Sye. Is het Tom, de echtgenoot van Maggie die vier jaar geleden in de golven verdween toen hij een jongen redde van de verdrinkingsdood? Al snel wordt duidelijk dat hij het niet is, maar wie is deze grote sterke man die zijn geheugen kwijt lijkt te zijn wel?

Voor sommige bewoners is hij de mythische figuur de Visman uit een oude legende, die hoop brengt aan alle mensen. De aangespoelde man maakt bij de eilandbewoners allerlei gevoelens los die zij zorgvuldig weggestopt hadden. De oude verpleegster Tabitha, die hem liefdevol verzorgt, zoekt voor het eerst in jaren weer contact met haar zus; Nathan, die zijn vrouw Kitty heeft bedrogen, vraagt haar bij hem terug te keren; en Maggie, die voor het eerst weer gevoelens van liefde durft toe te laten, begint een gepassioneerde relatie met de vreemdeling. Maar als de dagen verstrijken en de man op krachten is gekomen, wordt het tijd dat hij zijn eigen verhaal vertelt.

Eilanders is een duizelingwekkend mooie roman over liefde, verlies en de kracht van de zee, die geeft en neemt, en over mythen die het leven van een hele gemeenschap kunnen beïnvloeden.

Schrijver: Susan Fletcher
Oorspronkelijke titel: The silver dark sea
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789047203124
Uitgever: Artemis & Co
Eve Green

Na de plotselinge dood van haar moeder verhuist Evie naar de boerderij van haar grootouders op het platteland van Wales. Evie voelt zich eenzaam: niet alleen heeft ze haar moeder verloren, ook over haar vader weet ze bijna niets. Bij haar opa en oma gelden tien regels, en de laatste is: ‘noem nooit de naam van je vader.’ Evie heeft het gevoel dat iedereen de waarheid voor haar verzwijgt, en besluit zelf op zoek te gaan naar de geschiedenis van haar vader. De zaken worden nog gecompliceerder wanneer haar buurmeisje Rosie wordt ontvoerd en er nooit meer iets van haar wordt vernomen.

Als Eve Green in verwachting is van haar eerste kind gaan haar gedachten terug naar haar jeugd. Ze heeft haar eigen moeder nooit echt gekend, en weet nog altijd niet wie haar vader is. Wanneer ze zich een gebeurtenis herinnert die verband kan houden met de verdwijning van Rosie, besluit ze op onderzoek uit te gaan.

Schrijver: Susan Fletcher
Oorspronkelijke titel: Eve Green
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789069745848
Uitgever: Arena