Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Alex Michaelides

Boeken van Alex Michaelides

Alex Michaelides heeft een Griekse vader en een Engelse moeder. Hij heeft Engelse literatuur gestudeerd aan Cambridge en screenwriting aan het Amerikaanse Filminstituut in Los Angeles. Hij heeft het script voor diverse 'grote' films geschreven.

Meer over Alex Michaelides

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1977

Geboorteland: Cyprus


Overzicht

  • De Nimfen - The Maidens
  • De stille patiënt - The silent patient

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Nimfen

Edward Fosca is een moordenaar, dat weet psycholoog Mariana Andros zeker. Maar Fosca is ongenaakbaar. Hij is professor Grieks drama aan de universiteit van Cambridge, en zeer geliefd bij zowel collega’s als studenten. Hij heeft zelfs een mysterieuze groep vrouwelijke aanhangers, die zichzelf De Nimfen noemen.

Het nichtje van Mariana Andros roept de hulp in van haar briljante, maar ook getroebleerde tante als een van haar vriendinnen, die tot De Nimfen behoort, vermoord wordt. Al snel raakt Mariana geobsedeerd door Fosca. Is hij in staat om zijn studentes te vermoorden? En verklaart dat zijn passie voor Persephone en haar reis naar de onderwereld?

Als er nog een lichaam wordt gevonden, wil Mariana koste wat kost Fosca's schuld bewijzen. Ze zet alles op het spel: haar geloofwaardigheid, haar vriendschappen, en zelfs haar leven.

Schrijver: Alex Michaelides
Oorspronkelijke titel: The Maidens
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403142012
Uitgever: Cargo
De stille patiënt

‘Zij is de enige die weet wat er gebeurd is. Ik ben de enige die haar kan laten praten.’

Iedereen dacht dat Alicia Berenson een gelukkig huwelijk had; dan schiet ze haar man vijf keer in zijn hoofd. Na deze gruwelijke daad zwijgt ze, en weigert een verklaring te geven. Alicia’s stilte spreekt tot de verbeelding van het publiek en maakt haar tot een mysterieuze beroemdheid.

Psychotherapeut Theo Faber is ervan overtuigd dat hij haar weer kan laten praten en zo te ontrafelen wat er zich die bewuste nacht heeft afgespeeld. Hij doet er alles aan om een baan te krijgen bij de instelling waar Alicia zit opgesloten, en lijkt geobsedeerd om met haar in gesprek te gaan. Maar hij kan niet voorzien wat hij daarmee in gang zet...

Schrijver: Alex Michaelides
Oorspronkelijke titel: The silent patient
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789403146607
Uitgever: Cargo