Boekenplank:
Kies

Boeken van Louise Doughty

Meer over Louise Doughty

Genre: Roman

Website: Louise Doughty


Overzicht

  • Laat me niet los - Apple tree yard
  • Voor altijd verloren - Whatever you love
  • Zwart water - Black water

Dubbel uitgegeven titels

  • Alles wat je liefhebt - Zie Voor altijd verloren
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtLaat me niet los
Yvonne Carmichael heeft altijd hard gewerkt voor het leven dat ze nu leidt: ze is een succesvolle geneticus, ze heeft een mooi huis en een goede relatie met haar echtgenoot en twee kinderen. Tot ze op een dag een onbekende, intrigerende man tegenkomt en een gepassioneerde affaire met hem begint, een impulsieve beslissing waarmee ze haar leven en alles wat ze belangrijk vindt op het spel zet.

Aanvankelijk denkt Yvonne dat ze de affaire en haar dagelijks leven gescheiden kan houden, maar wat begint met zorgvuldig geplande ontmoetingen, mondt uit in steeds roekelozer gedrag en uiteindelijk in een onomkeerbare daad van geweld.
Schrijver: Louise Doughty
Oorspronkelijke titel: Apple tree yard
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789047204046
Uitgever: Artemis & Co
Voor altijd verloren
Laura woont alleen met haar kinderen Betty en Rees sinds haar man David haar heeft verlaten om een nieuw gezin te stichten met de jongere Chloe.
Wanneer de negenjarige Betty en haar vriendinnetje om het leven komen bij een auto-ongeluk stort Laura in en raakt geobsedeerd door één gedachte: de man die haar dochter heeft aangereden beroven van datgene waar hij het meest van houdt, zodat hij weet wat zij doormaakt. Ze komt erachter wie hij is en begint hem te achtervolgen.
Ondertussen groeien Laura en David naar elkaar toe door het verdriet om Betty's dood en vinden een zekere troost bij elkaar.
Laura ontvangt echter dreigbrieven en er gebeuren vreemde dingen wanneer zij de begrafenis van Betty's vriendinnetje bijwoont. Ze vermoedt dat Chloe hier achter zit, die haar en David uit elkaar wil houden. Wanneer Chloe verdwijnt, wordt Laura gearresteerd op verdenking van moord.
Schrijver: Louise Doughty
Oorspronkelijke titel: Whatever you love
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-472-0139-7
Uitgever: Artemis & Co
Zwart water
John Harper is ondergedoken in een afgelegen hut op het platteland van Bali. Nachtenlang ligt hij wakker en luistert ingespannen naar het geluid van de regen uit angst dat hij in levensgevaar verkeert. Maar de herinneringen aan wat hem is aangedaan en wat hij anderen heeft aangedaan, boezemen hem nog veel meer angst in.

Harper is geboren in een jappenkamp als Nicolaas den Herder, oudste zoon van een Indonesisch-Nederlands echtpaar, en begint zijn leven zonder thuis en veiligheid. Na omzwervingen door de Verenigde Staten, waar zijn moeder hem mee naartoe neemt om daar een nieuw leven te beginnen, en later door het Nederland dat hij alleen van verhalen kent, ontfermt een mysterieuze organisatie uit Amsterdam - het Instituut - zich over de zoekende jongeman. Hoewel iedereen hem kent als financieel analist, werkt Harper in werkelijkheid als spion en huurling, en speelt zijn leven zich in de schaduw af. Vanwege zijn Indonesische uiterlijk stuur het Instituut hem naar Indonesië, eerst tijdens de massaslachtingen van communisten in 1965 en daarna nog een keer tijdens de militaire dictatuur die op de moorden volgt.

Hij wordt gedwongen om een pion te zijn in een spel waarvan de regels van dag tot dag lijken te veranderen. De toenemende wreedheid en onmenselijkheid van de strijdende partijen wordt Harper uiteindelijk teveel en hij begaat een fout die hem duur zal komen te staan en onherstelbaar blijkt. Hij ziet geen enkele uitweg dan te vluchten naar het relatief veilige Bali. Daar leert hij Rita kennen, maar hun passie voor elkaar brengt hun levens opnieuw in gevaar.
Schrijver: Louise Doughty
Oorspronkelijke titel: Black water
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789045213439
Uitgever: Karakter

Dubbel uitgegeven titelsAlles wat je liefhebt
Zie voor de beschrijving van dit boek: Voor altijd verloren.
Schrijver: Louise Doughty
Oorspronkelijke titel: Zie Voor altijd verloren
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047204138
Uitgever: Ambo | Anthos