Boekenplank:
Kies

Boeken van Jennifer Egan

Meer over Jennifer Egan

Genre: Roman

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jennifer Egan


Overzicht

  • De burcht - The keep
  • Het onzichtbare circus - The invisible circus
  • Kijk naar mij - Look at me
  • Manhattan Beach - Manhattan Beach
  • Stad van smaragd - Emerald City

De knokploeg / The Goon Squad

  1. Bezoek van de knokploeg - A visit from the Goon Squad
  2. Het snoephuis - The candy house
De knokploeg / The Goon Squad

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe burcht
Het leven van Danny, een hippe dertiger uit New York, is op een dood spoor beland. Hij besluit op de uitnodiging van zijn neef Howard in te gaan om hem te helpen bij de renovatie van een vervallen middeleeuwse burcht in Oost-Europa. Het moet een trendy hotel worden, een serene plek waar technologie wordt geweerd en de verbeelding geprikkeld...

Tijdens hun werkzaamheden ontdekken ze een geheim onderaards stelsel van grotten en tunnels en blijkt de burcht een bloedige geschiedenis te hebben. Dan wordt Danny opgeschrikt door een reeks onverklaarbare en beangstigende gebeurtenissen. Zonder mobiele telefoon en internet is hij volledig afhankelijk van de grillen van Howard, die hem een incident uit hun jeugd nooit heeft kunnen vergeven.
Schrijver: Jennifer Egan
Oorspronkelijke titel: The keep
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789023420675
Uitgever: De Bezige Bij
Het onzichtbare circus
In het voetspoor van haar oudere zus trekt een jonge Amerikaanse naar Europa...

De 18-jarige Amerikaanse Phoebe O'Connor is geobsedeerd door haar charismatische oudere zus Faith. Faith vertrok in de hoogtijdagen van de flowerpower als hippie naar Europa waar zij in Italië op mysterieuze wijze overleed.

In de veronderstelling dat de fatale reis van haar zus de sleutel is voor haar eigen leven, vlucht Phoebe naar Europa. Aan de hand van ansichtkaarten die Faith naar huis stuurde, volgt Phoebe haar reis via Londen, Amsterdam, Berlijn en Parijs. Wanneer ze het spoor van haar zus weet te herleiden, ontdekt Phoebe een waarheid die dramatischer is dan ze ooit had kunnen vermoeden...
Schrijver: Jennifer Egan
Oorspronkelijke titel: The invisible circus
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789029538459
Ebook: 9789029538466
Uitgever: Arena
Kijk naar mij
Fotomodel Charlotte Swenson keert na een ernstig auto-ongeluk in haar geboorteplaats Rockford terug naar Manhattan. Hoewel een plastisch chirurg met behulp van een foto probeerde Charlottes gezicht te herstellen, heeft ze nu een compleet nieuw uiterlijk. Ze voelt zich niet langer op haar gemak in de New Yorkse modellenwereld en zoekt een ander doel in haar leven.

Op een dag wordt ze benaderd door een privédetective die ervan overtuigd is dat zij meer informatie heeft over de verblijfplaats van een verdwenen terrorist. Langzaam maar zeker raakt Charlotte verstrikt in een web van zogenaamde toevalligheden en geheimen, en uiteindelijk ontrafelt ze het mysterie waarmee haar ongeluk werd omgeven.
Schrijver: Jennifer Egan
Oorspronkelijke titel: Look at me
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789029587112
Ebook: 9789029587686
Uitgever: Arena
Manhattan Beach
New York 1940. Op de marinebasis in Brooklyn wemelt het tijdens de oorlog van de vrouwelijke arbeiders met banen die voorheen niet voor hen waren weggelegd. Onder hen bevindt zich de achttienjarige Anna Kerrigan, dochter van een ondergrondse koerier die zijn gezin onverwachts in de steek liet.

Na een zware duikopleiding waarbij ze veel moed en wilskracht toont, wordt Anna de eerste vrouwelijke marineduikster. Ze is vastbesloten het mysterie rond de verdwijning van haar vader op te lossen; ook al betekent dit dat zij zal moeten infiltreren in de maffiawereld van New York.
Schrijver: Jennifer Egan
Oorspronkelijke titel: Manhattan Beach
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029514545
Ebook: 9789029514569
Uitgever: De Arbeiderspers
Stad van smaragd
De verhalen in Stad van smaragd spelen zich af op exotische plaatsen als Kenia en het eiland Bora Bora, in de hardvochtige modewereld van Manhattan, maar ook in een doorsnee voorstad.

In een vaak beklemmende, onwerkelijke sfeer zijn Jennifer Egans personages - fotomodellen, huisvrouwen en schoolmeisjes - op zoek naar de vervulling van hun diepste verlangens. Allen voelen zij een drang naar verandering en bevrijding uit de alledaagsheid, en hopen vurig op dat ene, sublieme moment waarop hun dromen uit zullen komen.
Schrijver: Jennifer Egan
Oorspronkelijke titel: Emerald City
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789069742731
Uitgever: Arena

De knokploeg / The Goon SquadBezoek van de knokploeg
In Bezoek van de knokploeg zien we platenproducer Bennie, zijn vroegere punkvriend Scotty, Sasha, kleptomane en Bennies assistente, knappe Alex, Sasha's date voor één nacht, en vele anderen. Daar waar hun levens elkaar kruisen verwoordt Jennifer Egan met verve en humor de grote truc die de tijd met ons uithaalt, in een roman van verleiding en verlies.

Bezoek van de knokploeg is als een conceptalbum uit de jaren zeventig. Maar vergeet Iggy Pop niet, 'The Passenger', en hoe het was om jong te zijn en te weten dat je ergens naar toe op weg bent - alleen heb je geen idee waarheen.
Schrijver: Jennifer Egan
Oorspronkelijke titel: A visit from the Goon Squad
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029578530
Uitgever: De Arbeiderspers
Het snoephuis

Het is 2010. De succesvolle, maar rusteloze ondernemer Bix Bouton spreekt een professor van Columbia University, die experimenteert met het menselijk geheugen. Tien jaar later geeft Bix’ nieuwe technologische programma 'Baas over je Onbewuste' toegang tot al je herinneringen, die je bovendien met anderen kunt uitwisselen. Het systeem verleidt menigten - hoewel niet iedereen.

In aan elkaar gelinkte verhalen weeft Egan de verregaande gevolgen van Baas over je Onbewuste door de levens van verschillende personages, wier paden zich meermaals kruisen.

Schrijver: Jennifer Egan
Oorspronkelijke titel: The candy house
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029545501
Uitgever: De Arbeiderspers