Boekenplank:
Kies

Boeken van Elizabeth Day

Elizabeth Day groeide op in Noord-Ierland en studeerde geschiedenis in Cambridge. Ze is journaliste en schreef voor alle grote Engelse kranten.

Meer over Elizabeth Day

Genre: Roman

Geboren: 1978

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Elizabeth Day


Overzicht

  • De huisgenoot - Magpie
  • Het feest - The party
  • Schaduwstad - Paradise City
  • Steen, papier, schaar - Scissors, paper, stone

Non-Fictie

  • Durf te falen - How to fail
  • Friendaholic - Friendaholic

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe huisgenoot

Hoewel Marisa Jake pas enkele maanden kent, is ze ervan overtuigd dat hij de ware is. Als hij haar vraagt bij hem in te trekken en samen een gezin te stichten, weet ze dan ook zeker dat ze eindelijk de vastigheid heeft gevonden waarnaar ze haar leven lang heeft gezocht.

Maar wanneer ze een kamer van hun huis verhuren, komt hun relatie onder druk te staan. Kate, de huurster, heeft weinig respect voor persoonlijke ruimte, is meer dan gemiddeld geïnteresseerd in Jake en vreemd genoeg ook in hun plannen voor gezinsuitbreiding. Waarom is ze zo geïnteresseerd - geobsedeerd zelfs? En, verontrustender, waarom deelt Jake Marisa’s zorgen hierover niet?

In haar vastberadenheid antwoorden te vinden op deze vragen, dreigt Marisa alles te verliezen wat haar dierbaar is...

Schrijver: Elizabeth Day
Oorspronkelijke titel: Magpie
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026356735
Ebook: 9789026356742
Uitgever: Ambo | Anthos
Het feest

Martin Gilmour en Ben Fitzmaurice zijn al vijfentwintig jaar beste vrienden, vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten op Burtonbury School. Ze vormen een apart stel: een arbeiderszoon en de golden boy uit een aristocratische familie. Martin weet dat er door anderen vraagtekens worden gezet bij hun vriendschap, maar hij doet alles voor Ben. Hij bewaart zelfs Bens grootste geheim.

Op Bens veertigste verjaardag, omringd door het Britse establishment dat zich laaft aan champagne en drugs, bekruipt Martin voor de zoveelste keer het gevoel dat hij er niet bij hoort. Ook zijn vrouw Lucy, die al vanaf het begin argwaan koestert, voelt dat er onheil in de lucht hangt. Maar Ben zou nooit iets doen om de vriendschap op het spel te zetten. Toch?

Schrijver: Elizabeth Day
Oorspronkelijke titel: The party
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026348761
Ebook: 9789026343247
Uitgever: Ambo | Anthos
Schaduwstad

Howard Pink is een selfmade miljonair die zijn leven koopt en gewend is aan macht en geld. Maar achter dit flinterdunne masker schuilt een man die gebukt gaat onder de verdwijning van zijn dochter jaren geleden.

Wanneer hij een onvergeeflijke daad begaat, raken de levens van hem, zijn jonge slachtoffer, een ambitieuze journaliste en een oudere dame voor altijd met elkaar verstrengeld op een manier die geen van allen ooit had kunnen vermoeden.

Schrijver: Elizabeth Day
Oorspronkelijke titel: Paradise City
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026353550
Ebook: 9789026353567
Uitgever: Ambo | Anthos
Steen, papier, schaar
Iedere familie heeft haar geheimen, maar alle geheimen worden uiteindelijk onthuld...

Wanneer Charles Redfern in coma in het ziekenhuis ligt worden zijn vrouw Anne en zijn dochter Charlotte gedwongen hun relatie met hem - en met elkaar - onder ogen te zien.

Anne, ooit een intelligente en aantrekkelijke jonge vrouw is in de loop der jaren verbleekt naast de meedogenloze genialiteit van haar echtgenoot. Op de automatische piloot vergezelt zij hem naar de eindeloze hoeveelheid borrels, recepties en dinertjes die gebruikelijk zijn in hun sociale kringen, terwijl ze het schuldgevoel dat haar achtervolgt als een schaduw, probeert te negeren.

Charlotte, in gevecht met een innerlijke zwaarmoedigheid, probeert wanhopig haar relatie met de nog-net-niet-gescheiden Gabriel in stand te houden. De twee vrouwen moeten de waarheid onder ogen zien van de greep die Charles op hen heeft, en de onzekerheid van een toekomst zonder de man die hen zo lang heeft gedomineerd.

Steen, papier, schaar is een eerlijke en aangrijpende roman over misbruik, overleven en vergiffenis van een buitengewoon getalenteerde nieuwe stem. Day beschrijft de onmacht van een vrouw die blijft hangen in een slechte relatie, haar onvermogen om haar dochter te beschermen en de liefde die hen uiteindelijk met elkaar verbindt.
Schrijver: Elizabeth Day
Oorspronkelijke titel: Scissors, paper, stone
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789047201618
Ebook: 9789047202202
Uitgever: Ambo | Anthos

Non-FictieDurf te falen

Alles wat ik heb geleerd van dingen die fout gingen...

Durf te falen van Elizabeth Day is gebaseerd op haar populaire podcast How to Fail, een pijnlijk eerlijk boek over de dingen die soms vreselijk misgaan, wat je ervan kunt leren en hoe je het beter zou kunnen doen.

Day beschrijft wat zij in de verschillende stadia van haar leven heeft geleerd van tegenslagen: gepest worden op het schoolplein, zakken voor je rijexamen, relaties die stuklopen en single-zijn, kinderloosheid en verwaterde vriendschappen. Door haar eigen verhaal verweeft zij dat van beroemdheden zoals Lily Allen, Tara Westover, David Nicholls en Sebastian Faulks, die zij voor haar podcast heeft geïnterviewd.

Durf te falen van Elizabeth Day gaat uit van het simpele principe dat we sterker worden als we begrijpen waarom we falen. We hoeven niet bang te zijn om fouten te maken, maar moeten ze juist omarmen om een beter mens te kunnen worden.

Schrijver: Elizabeth Day
Oorspronkelijke titel: How to fail
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026347733
Ebook: 9789026347740
Uitgever: Ambo | Anthos
Friendaholic

In Friendaholic, over de complexiteit en schoonheid van vriendschappen, ontleedt Elizabeth Day de diverse soorten vriendschappen die ze heeft. Ze put uit haar eigen ervaringen, en leert ons zo dat geen enkele vriendschap hetzelfde is. Betekent het hebben van veel vrienden automatisch dat je een goede vriend bent?

Elizabeth dacht lange tijd van wel, totdat ze erachter kwam dat ze over haar eigen grenzen ging om het anderen naar hun zin te maken. Ze realiseerde zich dat haar beste vrienden niet degenen waren met wie ze de meeste tijd doorbracht. Waarom was dit? En welke lessen kun je hieruit trekken?

Van ghosten tot frenemies tot de invloed van social media en de impact van levensveranderende gebeurtenissen - Elizabeth onderzoekt alle mogelijke elementen die van invloed zijn op vriendschap. Friendaholic van Elizabeth Day is een boek voor je vrienden, maar het leert je ook een betere vriend voor jezelf te zijn.

Inclusief hoofdstukken over:

  • Wanneer al je vrienden kinderen krijgen en jij niet
  • Vriendschap in het digitale tijdperk
  • Wanneer vrienden niet het beste met je voorhebben

Schrijver: Elizabeth Day
Oorspronkelijke titel: Friendaholic
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026364204
Ebook: 9789026364211
Uitgever: Ambo | Anthos