Boekenplank:
Kies

Boeken van Elizabeth Day

Elizabeth Day is journaliste en schreef onder andere voor The Evening Standard, The Sunday Telegraph, The Mail on Sunday en Elle. Momenteel schrijft ze voor The Observer. Ze groeide op in Noord-Ierland en studeerde geschiedenis in Cambridge. Ze woont in Londen.

Meer over Elizabeth Day

Genre: Roman

Geboren: 1978

Website: https://www.elizabethdayonline.co.uk/

Overzicht
  • Het feest - The party
  • Steen, papier, schaar - Scissors, paper, stone

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Het feest

Martin Gilmour komt met een beurs terecht op Burtonbury School, maar hij heeft noch de juiste kleding, noch het juiste accent. Hij ontmoet er golden boy Ben Fitzmaurice, populair en van goede komaf, die hem introduceert in een exclusieve wereld.

Diens familie neemt Martin op in hun kring en Ben wordt de broer die hij nooit had. Tot Bens veertigste verjaardagsfeest. Te midden van de Britse elite dringt het ten volle tot Martin door dat hij er net niet bij hoort en hij voelt dat er onheil in de lucht hangt.

Maar Ben zou nooit iets doen om hun vriendschap op het spel te zetten. Toch?

Schrijver: Elizabeth Day
Oorspronkelijke titel: The party
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026343230
Uitgever: Ambo | Anthos
Steen, papier, schaar
Iedere familie heeft haar geheimen, maar alle geheimen worden uiteindelijk onthuld...

Wanneer Charles Redfern in coma in het ziekenhuis ligt worden zijn vrouw Anne en zijn dochter Charlotte gedwongen hun relatie met hem - en met elkaar - onder ogen te zien.

Anne, ooit een intelligente en aantrekkelijke jonge vrouw is in de loop der jaren verbleekt naast de meedogenloze genialiteit van haar echtgenoot. Op de automatische piloot vergezelt zij hem naar de eindeloze hoeveelheid borrels, recepties en dinertjes die gebruikelijk zijn in hun sociale kringen, terwijl ze het schuldgevoel dat haar achtervolgt als een schaduw, probeert te negeren.

Charlotte, in gevecht met een innerlijke zwaarmoedigheid, probeert wanhopig haar relatie met de nog-net-niet-gescheiden Gabriel in stand te houden. De twee vrouwen moeten de waarheid onder ogen zien van de greep die Charles op hen heeft, en de onzekerheid van een toekomst zonder de man die hen zo lang heeft gedomineerd.

Steen, papier, schaar is een eerlijke en aangrijpende roman over misbruik, overleven en vergiffenis van een buitengewoon getalenteerde nieuwe stem. Day beschrijft de onmacht van een vrouw die blijft hangen in een slechte relatie, haar onvermogen om haar dochter te beschermen en de liefde die hen uiteindelijk met elkaar verbindt.
Schrijver: Elizabeth Day
Oorspronkelijke titel: Scissors, paper, stone
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-472-0161-8
Uitgever: Artemis & Co