Boekenplank:
Kies

Boeken van Sally Rooney

Sally Rooney studeerde Amerikaanse literatuur aan het Trinity College in Dublin.

Meer over Sally Rooney

Genre: Roman

Geboren: 1991

Ierland


Overzicht

  • Gesprekken met vrienden - Conversations with friends
  • Normale mensen - Normal people

gedetailleerd overzicht

OverzichtGesprekken met vrienden

Frances is 21 jaar oud, koel en observerend. Ze studeert en doet samen met haar beste vriendin Bobbi aan poetryslams in Dublin, waar ze gespot worden door journalist Melissa. Frances raakt tegen wil en dank onder de indruk van haar en haar echtgenoot Nick, die nooit echt is doorgebroken als acteur.

Wat aan het begin een onschuldige flirt lijkt, groeit al snel uit tot een vreemd soort intimiteit. Frances probeert haar leven geordend te houden, maar haar relaties ontsnappen steeds meer aan haar greep. Dan probeert ze iets radicaals: van moment tot moment leven.

Schrijver: Sally Rooney
Oorspronkelijke titel: Conversations with friends
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026347061
Ebook: 9789026336942
Uitgever: Ambo | Anthos
Normale mensen

Marianne en Connell groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland. Dat is de enige overeenkomst; ze bevinden zich in verschillende werelden die slechts overlappen wanneer de moeder van Connell het huis van Marianne schoonmaakt. Connell is populair op de middelbare school; Marianne is liever alleen. Wanneer de twee in gesprek raken in de keuken van Mariannes huis, raken hun levens in een stroomversnelling.

Als ze allebei naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt dat zich door de jaren heen een band heeft gevormd die nog lang stand zal houden.

Schrijver: Sally Rooney
Oorspronkelijke titel: Normal people
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026343445
Ebook: 9789026343452
Uitgever: Ambo | Anthos