Boekenplank:
Kies

Boeken van Coco Mellors

Coco Mellors komt uit Londen en verhuisde in haar tienerjaren naar New York. Ze behaalde een master in fictie aan New York University en woont nu in Los Angeles.

Meer over Coco Mellors

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Coco Mellors


Overzicht

  • Blue sisters - Blue sisters
  • Cleopatra en Frankenstein - Cleopatra and Frankenstein

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlue sisters

De drie zussen Blue kunnen niet meer van elkaar verschillen. Avery, de oudste en ex-verslaafde die advocaat is geworden, woont met haar vrouw in Londen; Bonnie, een voormalig bokser, werkt als uitsmijter in Los Angeles en Lucky, de jongste, is model in Parijs. Er was ook een vierde zus, Nicky, wier onverwachte dood de fundamenten van het gezin heeft doen wankelen. Elke zus probeert Nicky’s dood op haar eigen manier te verwerken.

Dan komen de zussen noodgedwongen voor het eerst weer samen in New York om de verkoop tegen te houden van het appartement waarin ze zijn opgegroeid. Maar het weerzien verloopt allesbehalve soepel. De enige persoon die hen bij elkaar hield is er niet meer, en de zussen moeten opnieuw uitvinden wie ze zijn en wat hen verbindt.

Schrijver: Coco Mellors
Oorspronkelijke titel: Blue sisters
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789026366970
Ebook: 9789026366987
Uitgever: Ambo | Anthos
Cleopatra en Frankenstein

New York blijkt moeilijk te veroveren voor de vierentwintigjarige kunstschilder Cleo. Ze is weliswaar op bijna ieder feestje te vinden, maar eigenlijk kent ze nauwelijks iemand. Haar visum verloopt bijna en ze heeft geen geld voor sigaretten.

Maar dan ontmoet ze Frank. Hij is een twintig jaar oudere selfmade man en ze worden verliefd. Door met Frank te trouwen krijgt Cleo de vrijheid om te schilderen en in Amerika te blijven. Hij krijgt er schoonheid en kunst voor terug, en hopelijk een reden om te minderen met drinken. Hun toevallige ontmoeting en hun impulsieve huwelijk blijken onvoorziene gevolgen te hebben voor henzelf en voor de mensen om hen heen.

Of het nu Cleo’s beste vriend is, die worstelt met zijn genderidentiteit, of Franks zus, die afhankelijk is van sugardaddy’s, of dat het nu Cleo en Frank zelf zijn, die de beproevingen van hun huwelijk proberen te doorstaan: het zijn stuk voor stuk fascinerende personages in pijnlijk herkenbare situaties.

Schrijver: Coco Mellors
Oorspronkelijke titel: Cleopatra and Frankenstein
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026360978
Ebook: 9789026360985
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers