Boekenplank:
Kies

Boeken van Mike Gayle

Meer over Mike Gayle

Genre: Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Mike Gayle


Overzicht

  • Dertig! - Turning thirty
  • Diner voor twee - Dinner for two
  • Het jaar na jou - The Hope family calender
  • M'n legendarische ex - My legendary girlfriend
  • Mr. Commitment - Mr Commitment
  • Volgens hem & volgens haar - His 'n' hers

Dubbel uitgegeven titels

  • Bindingsangst! - zie Mr. Commitment
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDertig!
Dertig betekent uitgaan op voorwaarde dat je niet de hele avond hoeft te staan. Dertig betekent dat je in het bezit bent van tenminste één cd met klassieke muziek. Dertig betekent het einde van de hopeloze zoektocht naar de ware, omdat nu, na al die wilde jaren, je eindelijk hebt gevonden wat je zocht.

In tegenstelling tot anderen kijkt Matt Beckford uit naar zijn dertigste verjaardag. Nu zijn wilde jaren als twintiger voorbij zijn, lijkt hij alles op een rijtje te hebben: een goede carrière, geen financiële kopzorgen en zijn liefdesleven lijkt eindelijk helemaal top. Totdat zijn relatie eindigt en hij zich genoodzaakt ziet weer bij zijn ouders in te trekken...

Na een paar uur trekt hij zich de haren uit zijn hoofd en zoekt hij wanhopig naar houvast. Nostalgische gevoelens nemen de overhand en hij besluit zijn vroege schoolvrienden Gershwin, Pete, Bev, Katrina, Elliot en Ginny - zijn vroegere aan/uit vriendin, op te zoeken om weer enigszins tot zichzelf te komen. Eindelijk weer samen na tien jaar blijkt dat na je dertigste niets meer zo simpel is als daarvoor.
Schrijver: Mike Gayle
Oorspronkelijke titel: Turning thirty
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789041761392
Uitgever: Sirene
Diner voor twee
Muziekjournalist Dave Harding heeft het allemaal voor elkaar: een leuk huis, een prima baan, en de vrijheid dat hij geen babysitter hoeft te bellen als hij een diner voor twee wil met zijn perfecte partner, Izzy.

Maar wanneer het tijdschrift waarvoor hij werkt wordt opgeheven, ziet hij zich gedwongen een baan aan te nemen als ‘Lieve Lita’ bij een tienertijdschrift, en plotsklaps zit cooler-dan-cool Dave middenin de puberproblemen van zijn lezeressen.

Eén brief is echter anders dan de andere. De dertienjarige Nicola wil namelijk helemaal geen advies over jongens - ze wil meer weten van Dave. Want ze is ervan overtuigd dat Dave haar vader is. En ze heeft feiten om het te bewijzen...
Schrijver: Mike Gayle
Oorspronkelijke titel: Dinner for two
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789058313553
Uitgever: Sirene
Het jaar na jou
Toms leven is een puinhoop. Sinds de plotselinge dood van zijn vrouw Laura heeft hij moeite zich staande te houden. Hij verschuilt zich achter zijn baan bij een grote commerciële tv-zender en heeft daardoor steeds minder tijd voor zijn twee dochtertjes.

Gelukkig neemt Linda, zijn schoonmoeder, de meeste zorg op zich. Ooit konden ze het goed met elkaar vinden, maar Toms gedrag stoort Linda behoorlijk. Ze probeert hem op alle mogelijke manieren te helpen de dood van zijn vrouw te verwerken, maar hij weigert categorisch alle hulp.

Dan neemt Linda een drastische beslissing: ze trekt zich terug uit het leven van haar schoonzoon en kleindochters en vertrekt naar Australië. Tom moet zich maar zien te redden. Geconfronteerd met de harde realiteit moet Tom alles op alles zetten om zijn gezin bij elkaar te houden. Zal Linda's list om Tom wakker te schudden slagen?
Schrijver: Mike Gayle
Oorspronkelijke titel: The Hope family calender
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022579800
Ebook: 9789402308426
Uitgever: Boekerij
M'n legendarische ex
Maak kennis met Will Kelly. Leraar Engels in Londen. Filmfreak. Expert in instant-noodles. Ex. Want Will is nog steeds verliefd op De Ware, maar probeert er wanhopig achter te komen of er misschien nog Een Ander zou kunnen zijn.

In zijn aftandse flat, waar spaghetti koken zonder het rookalarm te activeren al een hele opgave is, is de telefoon zijn levensader. Met een enkel belletje kunnen zijn vrienden hem uit een inzinking halen of juist hard de put in duwen.

Alice (die aan zijn verjaardag denkt), Simon (die dat níet doet), Martine (zijn vriendinnetje-voor-een-nacht), en Kate (de vorige bewoonster van het krot). En natuurlijk Aggi - de onnavolgbare Aggi. Zijn Legendarische Ex...
Schrijver: Mike Gayle
Oorspronkelijke titel: My legendary girlfriend
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789041760487
Uitgever: Sirene
Mr. Commitment
Na 28 jaar van verantwoordelijkheid ontlopen, komt Duffy er eindelijk achter dat hij zijn puberteit niet eindeloos kan oprekken. Zijn slechtbetalende uitzendwerk dreigt minder tijdelijk te worden dan hij dacht. Zijn terugwijkende haargrens deprimeert hem. En alsof dat nog niet genoeg is, wil zijn vriendinnetje ook nog eens trouwen.

Winkelen bij Ikea, etentjes bij getrouwde stellen en gesprekken over kinderen jagen Duffy de stuipen op het lijf. Hij heeft niet veel materiële zaken om te delen, afgezien van de afstandsbediening van zijn tv, het bier in de koelkast en zijn verzameling platen. Kan hij wel met de hand op zijn hart zijn jawoord geven? Hij weet dat Mel de enige is voor hem, dus waarom wil hij toch liever dat 'tot de dood ons scheidt' wordt vervangen door 'elke vier jaar te verlengen'?

Duffy staat voor een keuze: alles of niets. Nu of nooit. Met Mel, of zonder Mel. Trouwen of niet trouwen? Dat is de vraag...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Mike Gayle
Oorspronkelijke titel: Mr Commitment
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789058312532
Uitgever: Sirene


Volgens hem & volgens haar
Jim en Allison leren elkaar kennen tijdens hun studietijd. Hoewel ze lang om elkaar heen dralen, weet Jim Allison's hart pas te winnen met een bijzonder cadeau: een kleine kat met de naam Disco.

Hun relatie wordt binnen korte tijd erg serieus en Jim en Allison gaan zelfs trouwen. Alles lijkt goed te gaan, maar wanneer Allison aan kinderen begint te denken, slaan bij Jim de twijfels toe. Halsoverkop beëindigd hij de relatie. De spullen worden verdeeld, Allison en Disco vertrekken en de scheiding is een feit.

Jaren later komen Jim en Allison elkaar voor het eerst weer tegen. Jim heeft zijn huidige vriendin gevraagd bij hem in te trekken en Allison staat op het punt te trouwen. Maar hun ontmoeting heeft onvoorziene gevolgen wanneer Allison en Jim nog steeds gevoelens voor elkaar blijken te hebben...
Schrijver: Mike Gayle
Oorspronkelijke titel: His 'n' hers
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789058313928
Uitgever: Sirene

Dubbel uitgegeven titelsBindingsangst!

Zie voor de beschrijving van dit boek: Mr. Commitment.

Schrijver: Mike Gayle
Oorspronkelijke titel: zie Mr. Commitment
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789041760975
Uitgever: Sirene