Boekenplank:
Kies

Boeken van Julie Cohen

Julie Cohen studeerde Engelse literatuur aan de Brown University op Rhode Island en daarna aan Cambridge in Engeland. Cohen woont met haar gezin in Berkshire (Engeland).

Meer over Julie Cohen

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Julie Cohen


Overzicht

  • Charmante leugen - Spirit willing, flesh weak
  • De stunt van haar leven - Getting away with it
  • Louis & Louise - Louis & Louise
  • Samen - Together
  • Zij, jij en ik - Falling

gedetailleerd overzicht

OverzichtCharmante leugen
Rose Fox kan goed liegen. Ze kan héél goed liegen. Wat moet je anders als je optreedt als medium terwijl je eigenlijk niet helderziend bent?

Op een avond waarop ze doet alsof ze in contact is met de overleden familieleden en huisdieren van haar publiek, voorspelt ze zomaar ineens een treinongeluk. In een paniekpoging rent ze naar het station en probeert op het perron de treinreizigers nog te waarschuwen om toch vooral niet in te stappen. Later die avond crasht de door Rosie genoemde trein...

Opeens staat Rosie volop in de belangstelling. De media buitelen over elkaar heen om haar in hun programma of op hun pagina's te hebben. Ze krijgt ook warme belangstelling van de onmogelijk aantrekkelijke, maar door een schandaal in ongenade gevallen, journalist Harry Blake. Hij is erop gebrand Rosie te ontmaskeren, omdat hij er zeker van is dat ze de boel bedot.

Om haar te zien optreden en aan het werk te zien, gaat Harry met Rosie mee op tournee. Hun relatie wordt steeds vriendschappelijker en Rosie wil Harry graag in vertrouwen nemen. Wordt dat de grootste fout van haar carrière?
Schrijver: Julie Cohen
Oorspronkelijke titel: Spirit willing, flesh weak
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789032503062
Uitgever: De Kern
De stunt van haar leven
Als er wat te beleven valt, vind je Liza in de buurt. Als je eeneiige tweelingzus Lee het knapste en meest veelbelovende meisje in de verre omtrek is, dan is het een stuk leuker om de stoute zus te spelen.

Liza werkt nu in LA als stuntvrouw, wat haar op het lijf geschreven is. Maar als ze haar baan verliest en zelfs bijna het leven laat door een mislukte stunt, is ze gedwongen naar huis in Engeland terug te keren.

Alles is daar veranderd: haar verantwoordelijke zus Lee is plotseling verdwenen en heeft hun kwakkelende moeder, de ijsfabriek van de familie én haar gevaarlijk leuke vriend achtergelaten. Het hele dorp denkt dat Liza haar zus Lee is...

Kan ze haar plaats innemen om intussen Lee te vinden?
Schrijver: Julie Cohen
Oorspronkelijke titel: Getting away with it
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032513023
Ebook: 9789026144424
Uitgever: De Kern
Louis & Louise

Op 8 september 1978 wordt een baby geboren - en vanaf dat punt splitst het verhaal zich in tweeën.

Louis en Louise zijn dezelfde persoon in twee verschillende levens. Het enige verschil is de laatste letter van hun naam. Ze hebben dezelfde beste vrienden, hetzelfde rode haar, dezelfde droom om ooit schrijver te worden. Ze maken dezelfde verschrikkelijke nacht mee, en moeten leven met de gevolgen, Louis als man en Louise als vrouw.

Schrijver: Julie Cohen
Oorspronkelijke titel: Louis & Louise
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026149023
Ebook: 9789026149030
Uitgever: De Fontein
Samen
Op een ochtend die begint als elke andere staat Robbie op, kust zijn nog slapende vrouw Emily, en legt een brief voor haar neer. Dan trekt hij de deur achter zich dicht en loopt weg van hun huis, hun leven samen, en hun onverbrekelijke liefde.

De reden achter Robbies daad wordt duidelijk als het verhaal langzaam terugspoelt naar 1962, door het leven van twee mensen die in elkaar de liefde van hun leven hebben gevonden, maar wier liefde geworteld is in een groot geheim. Een geheim dat tegen elke prijs beschermd moet worden...
Schrijver: Julie Cohen
Oorspronkelijke titel: Together
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026140761
Ebook: 9789026140778
Uitgever: De Fontein
Zij, jij en ik
Sinds het overlijden van haar zoon Stephen, tien jaar geleden, heeft Honor nauwelijks contact met zijn vrouw Jo en haar kleindochter Lydia. Maar als Honor haar heup breekt, ziet ze zich gedwongen tijdelijk bij Jo in te trekken. Een ongemakkelijke situatie, want tussen Honor en Jo heeft het nooit geboterd en Lydia is inmiddels een nukkige puber.

Bovendien zijn ze alle drie meer bezig met dingen voor elkaar geheim te houden dan met elkaar steunen. Is dit het laatste zetje dat deze familie uit elkaar drijft, of weten ze elkaar weer te vinden?

Schrijver: Julie Cohen
Oorspronkelijke titel: Falling
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026140785
Ebook: 9789026140792
Uitgever: De Fontein