Boekenplank:
Kies

Boeken van Jane Fallon

Jane Fallon studeerde geschiedenis aan de University College London. Tijdens haar studie leerde ze Ricky Gervais (komiek, acteur, schrijver, regisseur) kennen met wie ze sindsdien een relatie heeft.

Meer over Jane Fallon

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jane Fallon


Overzicht

 • Even goede vrienden - Faking friends
 • Even tussen ons - Tell me a secret
 • Het perfecte plaatje - Just got real
 • Krijg je wel - Got you back
 • Leuke nieuwe buren - Queen bee
 • Mijn zoete wraak - My sweet revenge
 • Op de man af - Getting rid of Matthew
 • Slechtste plan ooit - Worst idea ever
 • Tegen beter weten in - Skeletons
 • Tussen twee zussen - The ugly sister
 • Vierspel - Foursome

gedetailleerd overzicht

OverzichtEven goede vrienden

Met zo'n vriendin heb je geen vijand meer nodig...

Amy dacht dat ze álles wist van haar beste vriendin Melissa. Maar ja, Amy dacht ook dat ze verloofd was met de man van haar dromen. Tot die dag dat ze onverwacht vroeg thuiskomt en daar de spullen van een andere vrouw ziet liggen. Spullen die haar verdacht bekend voorkomen...

De meeste vrouwen zouden op dat moment instorten. Amy heeft een beter plan: ze blijft in haar rol als liefhebbende verloofde, maar dan wel met een eigen agenda...

Schrijver: Jane Fallon
Oorspronkelijke titel: Faking friends
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026146237
Ebook: 9789026146244
Uitgever: De Fontein
Even tussen ons

Hoe goed ken je je collega's echt?

Holly en Roz zijn het perfecte team. Ze delen een kantoor, hetzelfde gevoel voor humor en al hun geheimen. Maar als Holly haar droombaan aangeboden krijgt, lijkt het wel alsof Roz niet zo blij voor haar is als ze had verwacht. En opeens beginnen haar kleine dingen op te vallen die niet helemaal kloppen.

Hoeveel van Roz’ verhalen over haar picture perfect-leven is er eigenlijk echt waar? Wie is de échte Roz? En zijn Holly’s geheimen bij haar wel in goede handen...?

Schrijver: Jane Fallon
Oorspronkelijke titel: Tell me a secret
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026149726
Ebook: 9789026149733
Uitgever: De Fontein
Het perfecte plaatje

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat meestal ook...

Joni had nooit gedacht dat online daten iets voor haar zou zijn, maar haar dochter haalt haar over het te proberen. Dus ze maakt een profiel aan, maar gebruikt daarin de foto’s van haar zus. Als Ant haar mee uitvraagt, durft ze hem niet te bekennen wat ze gedaan heeft, dus doet ze alsof ze hem laat zitten om hem vervolgens 'als zichzelf' te ontmoeten.

Ze krijgen een relatie en het leven lijkt haar toe te lachten - tot ze via haar account ontdekt dat Ant nog steeds heel actief is op de app. Als ze contact legt met de andere vrouwen met wie hij afspreekt, Saffy en Mary, besluiten de drie het er niet bij te laten zitten en beramen een plan. Maar dan blijkt dat Ant écht niet is wie ze denken dat hij is, en opeens loopt alles wel heel erg fout...

Schrijver: Jane Fallon
Oorspronkelijke titel: Just got real
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026163289
Ebook: 9789026163296
Uitgever: De Fontein
Krijg je wel
De vrouw. Stephanie was er niet eens naar op zoek, maar nu ze een sms je van een onbekende vrouw op het mobieltje van haar man aantreft, moet ze er toch zeker wat mee? Tijd om die vrouw op te sporen en uit te vinden wat er aan de hand is...

Haar man. James was nooit van plan geweest om een dubbelleven te leiden. Een vrouw en kind in Londen en een vriendin op het platteland: het is doodvermoeiend. Maar alles staat op het punt te veranderen...

Zijn minnares. Katie heeft geen enkele reden om aan te nemen dat haar vriend James haar bedriegt met iemand anders. Maar nu beweert ene Stephanie dat ze James vrouw is. Katie is van het ene op het andere moment iemands minnares! Niet iets waar ze blij van wordt.

Nu Stephanie en Katie elkaar hebben leren kennen, moeten ze besluiten wat ze met de situatie aan moeten. Ze kunnen James gewoon allebei buiten de deur zetten natuurlijk, of ze sluiten de gelederen en laten hem eerst een beetje lijden...

Maar wraak is niet altijd zoet. Wat gebeurt er als een van de vrouwen vindt dat het nu wel genoeg is, terwijl de ander er geen genoeg van kan krijgen?
Schrijver: Jane Fallon
Oorspronkelijke titel: Got you back
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789032511517
Ebook: 9789032514426
Uitgever: De Kern
Leuke nieuwe buren

Hoe rijk moet je zijn om vriendschap te kunnen kopen?

Als Laura’s huwelijk op de klippen loopt, vindt ze via via een tijdelijk thuis in het appartementje boven de garage van een grote villa in een exclusieve straat in Londen. Als alleenstaande moeder met een schoonmaakbedrijfje voelt ze zich daar niet echt op haar plek.

Als vervolgens een van de buren, de schatrijke snob Stella, Laura ervan verdenkt een oogje te hebben op haar verloofde Al, verslechtert de sfeer. Maar dan ontdekt Laura dat Al, voor wiens bedrijf zij een schoonmaakcontract heeft, niet de man is die hij lijkt te zijn, en dat leidt tot verrassende ontwikkelingen en onverwachte bondgenootschappen...

Schrijver: Jane Fallon
Oorspronkelijke titel: Queen bee
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026153310
Ebook: 9789026153327
Uitgever: De Fontein


Mijn zoete wraak
Soms heb je een goede reden om je slecht te gedragen...

Paula heeft Robert al sinds de toneelschool altijd gesteund, ze heeft haar eigen dromen opgegeven zodat hij de zijne kon waarmaken, en nu hij een gevierd acteur is, ziet hij haar niet meer staan. Andere vrouwen daarentegen ziet hij maar al te graag.

Paula heeft een plan. Ze zorgt dat Robert weer hopeloos verliefd op haar wordt, dat hij beseft hoeveel hij aan haar te danken heeft, en wat er op het spel staat. Pas daarna zal zij hem aan de kant zetten. Want wraak is zoet. Toch?
Schrijver: Jane Fallon
Oorspronkelijke titel: My sweet revenge
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026144295
Ebook: 9789026144301
Uitgever: De Fontein
Op de man af
Helen is ver in de dertig en heeft al lang - véél te lang - een affaire met Matthew. Hij is het prototype machtige zakenman en sexy huisvader, en was (uiteraard) ooit haar baas. Maar dan besluit Helen dat het genoeg is geweest, ze moet ook verder met haar leven: de tijd is nu écht aangebroken om Matthew te dumpen. Tijd voor actie!

Op dat moment verschijnt Matthew aan haar deur: 'Ik heb het verteld!' juicht hij. 'Ik ben bij haar weg! Ik ben nu helemaal van jou!' en hij trekt meteen bij haar in.

Wat te doen? Helen kan hem er nu niet zomaar uitgooien, ze heeft Matthew immers jaren gesmeekt om alles op te geven voor haar. Er rest Helen maar één ding: Matthew en zijn vrouw Sophie weer bij elkaar krijgen...
Schrijver: Jane Fallon
Oorspronkelijke titel: Getting rid of Matthew
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789032510794
Ebook: 9789032514419
Uitgever: De Kern
Slechtste plan ooit

Een leugentje om bestwil kan toch geen kwaad...?

Georgia en Lydia zijn beste vriendinnen. Dus als Lydia een webshop begint, wil Georgia haar helpen. Via een nep-account stuurt ze Lydia positieve berichtjes, en zo hoopt Georgia Lydia’s zelfvertrouwen een boost te geven.

Maar dan neemt Lydia haar nieuwe online vriendin in vertrouwen en ontdekt Georgia dat ze haar niet zo goed kent als ze dacht - vooral wanneer Lydia uit de school klapt over Georgia en haar man... Georgia is té ver gegaan. Maar valt er nog wat te redden van haar huwelijk en haar vriendschap?

Schrijver: Jane Fallon
Oorspronkelijke titel: Worst idea ever
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026159251
Ebook: 9789026159473
Uitgever: De Fontein
Tegen beter weten in
In Tegen beter weten in beschrijft Jane Fallon wat er gebeurt als Jen moet kiezen: liegen om de lieve vrede te bewaren of de waarheid vertellen en het risico lopen dat haar gelukkige leven met haar man en schoonfamilie uit elkaar klapt...

Jen heeft een schokkende ontdekking gedaan. Als ze het aan haar man Jason vertelt, dan zou hij er vast wel weer overheen komen, maar zou hij haar ooit vergeven dat zíj het hem heeft verteld? Het kan een scheur in haar huwelijk veroorzaken. Stel dat ze het zou vertellen aan iemand anders in Jasons familie, een groep mensen van wie ze meer houdt dan van haar eigen familie, dan zou het hun uiteendrijven. Zij zal erbuiten vallen, ze was natuurlijk al van de koude kant...

Als ze het nou eens aan helemaal niemand vertelt? Hoelang zal ze dat volhouden? Hoe lang kan ze leven met een leugen? Jen kent de waarheid, maar is ze klaar voor de gevolgen...?
Schrijver: Jane Fallon
Oorspronkelijke titel: Skeletons
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789032514303
Ebook: 9789032514310
Uitgever: De Fontein
Tussen twee zussen
Abi is altijd 'het zusje van' geweest. De drie jaar oudere Caroline - of nee, Cleo, zoals ze genoemd wil worden - werd op haar vijftiende ontdekt en boekte internationaal succes als model. De zussen zijn uit elkaar gegroeid, maar Abi houdt zich voor dat dat maar tijdelijk is.

Nu, dertig jaar later, nodigt Caroline Abi uit om twee maanden te komen logeren. Eindelijk zullen de zussen weer hun onderlinge band aanhalen - toch?
Schrijver: Jane Fallon
Oorspronkelijke titel: The ugly sister
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789032512712
Ebook: 9789032513207
Uitgever: De Kern


Vierspel
Rebecca, Daniel, Alex en Isabel zijn sinds hun studententijd goede vrienden. Rebecca trouwde met Daniel, Alex met Isabel en al twintig jaar lang zijn ze onafscheidelijk. Maar dat staat op het punt te veranderen...

Het begint wanneer Alex Isabel verlaat en de eerste scheur in hun, naar het leek onbreekbare, vriendengroep zichtbaar wordt. Maar het wordt nog erger als Alex zijn hart uitstort bij Rebecca en haar vertelt waarom.

Als Alex niet lang daarna trots vertelt wie zijn nieuwe vriendin is, is het hek van de dam: Lorna, de te slanke, neurotische en zelfingenomen collega van Rebecca, haar tegenpool in alles en vijand nummer één. Dat kan niet lang goed gaan en het ooit zo stabiele vierspel is aan diggelen.
Schrijver: Jane Fallon
Oorspronkelijke titel: Foursome
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032512279
Ebook: 9789032514433
Uitgever: De Kern