Boekenplank:
Kies

Boeken van Sara MacDonald

Meer over Sara MacDonald

Genre: Roman

Website: Sara MacDonald


Overzicht

  • Isabella - Another life
  • Schemerduister - The sleep of birds
  • Schemervlinder - The hour before dawn
  • Waterdans - Come away with me
  • Zeemuziek - Sea music

gedetailleerd overzicht

OverzichtIsabella
Gabby Ellis woont met haar man Charlie op hun bloemenkwekerij aan de kust van Cornwall. Hun huwelijk is in de versukkeling geraakt, en ze voelt zich vooral nog thuis door de aanwezigheid van Neil, Charlies moeder. Zij is een inspirerende vrouw, van wie ze ook de kunst van het restaureren heeft geleerd. Als Gabby wordt gevraagd om een waardevol boegbeeld te restaureren, komt ze in contact met Mark, die het beeld op het spoor is gekomen. Samen achterhalen ze de geschiedenis van het boegbeeld, dat afkomstig blijkt te zijn van de schoener Lady Isabella, die in 1867 ten onderging bij Newfoundland. Hoe meer Gabby en Mark samenwerken, hoe meer Gabby merkt dat er gevoelens in haar wakker worden, die lang verborgen zijn geweest. De parallellen tussen de levens van Isabella en Gabby tekenen zich intussen steeds helderder af...
Schrijver: Sara MacDonald
Oorspronkelijke titel: Another life
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-325-1003-7
Uitgever: De Kern
Schemerduister
Sigrid is getrouwd met de veel oudere Jake, een getalenteerd schilder, die ooit haar docent op de kunstacademie was. De aantrekkelijke, maar ongenaakbare Jake oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht op Sigrid uit, zelfs als hij agressief en gewelddadig is. Tot het moment dat hij te ver gaat en Sigrid, gebroken en mishandeld, hun afgelegen cottage ontvlucht. Sigrid vindt bescherming en onderdak bij vrienden in St.-Ives. En daar beginnen haar wonden te helen en haar gevoelens tot rust te komen. Totdat Jake zich weer in haar leven dringt en haar genadeloos confronteert met zichzelf en de duistere geheimen uit haar jeugd. Te midden van de ruige natuur van Cornwall en Dartmoore leveren Jake en Sigrid een wanhopige strijd die pas ten einde zal zijn als de vernietigende cyclus van het verleden doorbroken wordt.
Schrijver: Sara MacDonald
Oorspronkelijke titel: The sleep of birds
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-6112-161-2
Uitgever: Karakter
Schemervlinder
Wanneer legerofficier David de knappe Fleur ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Ze trouwen in Singapore en krijgen een prachtige tweeling, Saffie en Nikki. Dan slaat het noodlot toe: David verongelukt. Overmand door verdriet treft Fleur alle voorbereidingen om terug te keren naar Engeland. Dan verdwijnt Saffie spoorloos terwijl ze aan het spelen is op het vredige Maleisische strand. Jaren later wordt de zwangere Nikki, die in Nieuw-Zeeland woont, nog steeds gekweld door de verdwijning van haar tweelingzusje. Een vage herinnering blijft haar achtervolgen in haar dromen. Wanneer haar moeder Fleur vanuit Engeland op reis is naar haar, raakt deze vermist na een tussenstop in Singapore. Nikki wordt gedwongen haar moeder te gaan zoeken. In Singapore hoort Nikki dat vlak bij het bewuste strand van destijds een kinderlijkje gevonden is…
Schrijver: Sara MacDonald
Oorspronkelijke titel: The hour before dawn
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-325-1060-2
Uitgever: De Kern
Waterdans
Jenny en Ruth waren hartsvriendinnen op school, tot Ruth plotseling met haar ouders vertrok en alle contact verbroken werd. Nu, veertien jaar later, komen ze elkaar in de trein weer tegen en raken hun levens in een stroomversnelling. Wanneer Jenny een glimp van Ruths zoon Adam opvangt, belandt ze in een maalstroom van liefde, verlies, rouw en obsessie: Adam is het evenbeeld van haar man Tom, die een half jaar eerder samen met hun dochtertje vermoord werd. Als Jenny achter de waarheid over Adam komt, ontstaat er een hechte band tussen beiden, met onvoorziene gevolgen voor de twee families.
Schrijver: Sara MacDonald
Oorspronkelijke titel: Come away with me
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-325-1107-4
Uitgever: De Kern
Zeemuziek
Cornwall, Engeland. Het huis dat uitkijkt over de zee, wordt al drie generaties lang bewoond door de familie Tremain. Fred Tremain, de plaatselijke huisarts, vestigde zich na de Tweede Wereldoorlog in deze afgelegen streek, samen met zijn vrouw Martha. Hij koos onvoorwaardelijk voor haar, waardoor hij vervreemd raakte van zijn familie. Martha bloeide op in de geborgenheid die Fred haar bood en hun kinderen zijn inmiddels volwassen. Barnaby, hun goedaardige zoon, is dominee in het dorp, en hun oudste Anna, met wie ze altijd een moeizame relatie hebben gehad, is nu een hardwerkende en succesvolle advocaat. Anna's dochter Lucy is de oogappel van Fred en Martha, en zij is graag bij haar grootouders in huis. Wanneer Lucy papieren van vroeger ontdekt op zolder, komen er langbewaarde geheimen aan het licht die de rust verstoren. Maar de angst en dilemma's uit de oorlog, die de familierelaties op de proef stellen, blijken de Tremains ook nader tot elkaar te kunnen brengen.
Schrijver: Sara MacDonald
Oorspronkelijke titel: Sea music
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-325-0911-X
Uitgever: De Kern