Boekenplank:
Kies

Boeken van Dinah Jefferies

Dinah Jefferies werd in Maleisië geboren. Ze verhuisde toen ze negen was naar Engeland, maar behield altijd een grote voorliefde voor Zuidoost-Azië. Pas in 2014 publiceerde ze haar eerste roman.

Meer over Dinah Jefferies

Genre: Roman

Geboren: 1948

Geboorteland: Maleisië

Website: Dinah Jefferies


Overzicht

  • De dochter van de zijdekoopman - The silk merchant's daughter
  • De saffierweduwe - The sapphire widow
  • De vrouw van de theeplanter - The tea planter's wife
  • Het afscheid van de tropen - The separation
  • Voor de moesson - Before the rains

Dochters van de Dordogne / Daughters of War

  1. Dochters van de Dordogne - Daughters of war
  2. Het verborgen paleis - The hidden palace
  3. Nachttrein naar Marrakesh - Night train to Marrakech

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dochter van de zijdekoopman

Frans-Indochina, 1952. Sinds het overlijden van haar moeder leeft de achttien jaar oude half Franse, half Vietnamese Nicole in de schaduw van haar knappe oudere zus Sylvie. Wanneer hun vader de leiding over het familiebedrijf, dat zich specialiseert in zijde, overdraagt aan Sylvie, krijgt Nicole een verwaarloosde zijdewinkel in de Vietnamese wijk van Hanoi. In dat gedeelte van de stad wemelt het echter van de strijdlustige rebellen, die koste wat het kost een einde willen maken aan de Franse overheersing.

Voor de eerste keer in haar leven staat Nicole recht tegenover de corruptie van het koloniale bewind - en de betrokkenheid van haar eigen familie beangstigt haar tot op het bot. Tran, een welbekende Vietnamese rebel, lijkt een ideale uitweg te bieden uit haar problemen. Tegelijkertijd blijkt Marc, een charmante Amerikaan, de man te zijn van wie ze altijd al heeft gedroomd. Maar wie kan ze vertrouwen in een wereld waarin niets is wat het lijkt?

Schrijver: Dinah Jefferies
Oorspronkelijke titel: The silk merchant's daughter
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044633719
Uitgever: Prometheus
De saffierweduwe

Ceylon, 1935. Louisa Reeve en haar man Elliot lijken een stel te zijn dat alles heeft; zij is de dochter van een succesvolle Britse juwelier, hij een charmante zakenman vol levenslust. Maar hun allergrootste verlangen mist: een kind.

Terwijl Louisa met miskramen worstelt, trekt Elliot zich terug en brengt hij steeds meer tijd door op een nabijgelegen kaneelplantage met uitzicht op de Indische Oceaan. Wanneer hij plots sterft moet Louisa het mysterie dat hij achterlaat alleen oplossen.

Bij het bezoeken van de plantage voelt zij zich onverwacht aangetrokken tot eigenaar Leo, een ruige man met een bewogen verleden. En wanneer Elliots schokkende verraad naar boven komt en niets meer is wat het lijkt, is Leo de enige bij wie Louisa terechtkan.

Schrijver: Dinah Jefferies
Oorspronkelijke titel: The sapphire widow
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044642094
Uitgever: Prometheus
De vrouw van de theeplanter

Wanneer de negentienjarige Gwendolyn Hooper trouwt met de rijke, charmante Laurence, popelt ze bij hem op zijn theeplantage te gaan wonen. Vol optimisme verruilt ze daarom het vertrouwde Londen voor het platteland van Sri Lanka. Het leven daar blijkt echter niet te zijn wat Gwen ervan had gehoopt. Laurence, plotseling stil en afstandelijk, maakt lange dagen, waardoor Gwen voornamelijk op zichzelf is aangewezen.

Terwijl ze thuis probeert te raken op de plantage, stuit ze op relicten uit een mysterieus verleden: gesloten deuren, een vergeelde bruidssluier en een verborgen en overwoekerde grafsteen. Als ze Laurence confronteert met haar ontdekkingen, slaat het noodlot toe, en komt Gwen voor een onmogelijke keuze te staan.

De vrouw van de theeplanter is een onvergetelijk, meeslepend verhaal dat zich afspeelt in Sri Lanka tijdens de jaren twintig en dertig, over een jonge vrouw die een keuze moet maken tussen haar plichtsgevoel als echtgenote en haar instinct als moeder.

Schrijver: Dinah Jefferies
Oorspronkelijke titel: The tea planter's wife
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044630947
Uitgever: Prometheus
Het afscheid van de tropen

Malakka, 1955. Lydia Cartwright komt van een bezoek aan een zieke vriendin thuis in een uitgestorven huis. De bedienden zijn weg, de telefoon geeft geen gehoor. Ook haar man Alec en hun twee dochters zijn verdwenen. Wanhopig zoekt Lydia contact met de Britse districtsofficier, die haar vertelt dat Alec is overgeplaatst naar het platteland. Voor Lydia is dit een onbegrijpelijke beslissing. Waarom heeft hij niet op haar gewacht? Waarom heeft hij geen bericht voor haar achtergelaten?

Lydia's zoektocht naar haar gezin voert haar door een door oorlog verscheurd land. Ze wordt opgevangen door Jack Harding, een man die ze liever in haar verleden had gelaten, en probeert er op zijn plantage in te berusten dat haar familie bij een brand zou zijn omgekomen, zoals haar wordt verteld. Maar leven ze echt niet meer, of toch wel?

Het afscheid van de tropen beschrijft het hartverscheurende verhaal van een door leugens verscheurde familie en hoe de liefde van een moeder de afstand van jaren en continenten kan overbruggen.

Schrijver: Dinah Jefferies
Oorspronkelijke titel: The separation
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044634587
Uitgever: Prometheus
Voor de moesson

1930, Rajputana, India. Sinds de dood van haar man zijn de 29-jarige fotografe Eliza en haar camera onafscheidelijk. Wanneer de Britse overheid haar naar een van de Indiase prinselijke staten stuurt om de koninklijke familie en het Indiase leven te fotograferen, neemt ze zich dan ook heilig voor er een succes van te maken. Maar wanneer Eliza bij het paleis arriveert, ontmoet ze daar de knappe en mysterieuze broer van de vorst, Jay. Zij wijst hem op de armoede van zijn mensen, terwijl hij haar aandacht vraagt voor de onrechtvaardigheden van het Britse regime.

Maar gaandeweg ontdekken Eliza en Jay dat ze meer gemeen hebben dan ze op het eerste gezicht dachten, en komt bovendien de onthulling van een familiegeheim steeds dichterbij. Hun omgeving denkt daar echter anders over. Uiteindelijk zullen ze een keuze moeten maken; doen ze wat van hen wordt verwacht of volgen ze hun hart?

Schrijver: Dinah Jefferies
Oorspronkelijke titel: Before the rains
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044633733
Uitgever: Prometheus

Dochters van de Dordogne / Daughters of WarDochters van de Dordogne

Frankrijk, 1944. Drie zussen komen tussen twee vuren te staan...

Frankrijk, 1944. In het dal van de Dordogne, in een oud stenen huisje aan de rand van een lieflijk dorpje, hopen drie zussen op een spoedig einde van de oorlog. Hélène, de oudste, probeert de familie bijeen te houden, zelfs als de nazi’s dichter- en dichterbij komen. Elise, de rebel, is vastberaden: zij gaat bij het verzet, koste wat kost. Florence, de dromer, fantaseert over een tijd waarin ze weer vrij kunnen zijn.

Maar dan gaat alles mis. Ongewild komen de zussen tussen twee vuren te staan. En dan komt ook een lang bewaard familiegeheim aan het licht...

Schrijver: Dinah Jefferies
Oorspronkelijke titel: Daughters of war
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402708899
Ebook: 9789402762938
Uitgever: HarperCollins
Het verborgen paleis

Een verdwenen zus, een belofte en een eiland vol geheimen...

Frankrijk, 1923. Als een groot schandaal aan het licht dreigt te komen, vlucht Rosalie Delacroix weg van haar familie in Parijs. In de donkere straten en exotische nachtclubs van Malta hoopt ze een nieuw leven tegemoet te gaan.

Malta, 1944. Nadat een groot familiegeheim is uitgekomen, moet ook Florence Frankrijk ontvluchten. Wanneer ze na lange omzwervingen bij haar moeder in Engeland aankomt, wordt ze daar allesbehalve hartelijk ontvangen.

Haar moeder kijkt niet naar haar om, maar heeft wel een vreemd verzoek: of Florence op zoek wil gaan naar haar verdwenen tante Rosalie, die naar verluidt op Malta woont. Maar er woedt oorlog in Europa en het enige aanknopingspunt is een jaren oude vergeelde brief...

Schrijver: Dinah Jefferies
Oorspronkelijke titel: The hidden palace
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402711318
Ebook: 9789402766837
Uitgever: HarperCollins
Nachttrein naar Marrakesh

Het verleden wacht op je in de schaduw...

Marokko, 1966. Vicky Baudin ontvlucht haar mislukte relatie en neemt de nachttrein naar Marrakesh. Daar hoopt ze eindelijk te achterhalen waarom haar mysterieuze grootmoeder lang geleden haar vader ter adoptie afstond.

Het rustige leventje van Clemence in het Atlasgebergte wordt opgeschrikt als haar kleindochter plotseling voor de deur staat. Tot haar opluchting stort Vicky zich samen met haar nicht Bea vol overgave in het uitgaansleven van Marrakesh. Totdat Bea verdwijnt.

Vicky moet noodgedwongen haar oma’s hulp inschakelen om te voorkomen dat ze zelf ook in gevaar komt. Maar haar grootmoeder heeft een geheim, dat koste wat het kost verborgen moet blijven...

Schrijver: Dinah Jefferies
Oorspronkelijke titel: Night train to Marrakech
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789402713565
Ebook: 9789402769371
Uitgever: HarperCollins