Boekenplank:
Kies

Boeken van Rachel Hore

Rachel Hore werkte bijna twintig jaar als redacteur bij een Engelse uitgeverij. Ze verhuisde met haar gezin naar het platteland van Norfolk, waar ze zich fulltime op het schrijven richt.

Meer over Rachel Hore

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Rachel Hore


Overzicht

 • Aan de overkant - The silent tide
 • De droomtuin - The memory garden
 • De geheimen van Minnie Gray - A beautiful spy
 • De laatste brief naar huis - Last letter home
 • De naderende storm - A gathering storm
 • Een week in Parijs - A week in Paris
 • Het droomhuis - The dream house
 • Het geheim van Flora - One moonlit night
 • Het huis in Bellevue Gardens - The house on Bellevue Gardens
 • Sterrennacht - A place of secrets
 • Voor altijd mijn dochter - The love child
 • Zomers licht - The glass painter's daughter

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan de overkant
Op een koude dag in 1948 komt de negentienjarige Isabel Barber aan in haar tantes huis in Earl’s Court. Ze vindt een baan bij een uitgeverij, maar als ze met een van haar auteurs, de jonge Hugh Morton, niet alleen een professionele maar ook een passionele relatie krijgt, dreigen haar toekomstplannen én haar leven in gevaar te komen.

Zestig jaar later krijgt Emily, een jonge redacteur, de opdracht een biografie over de bekende schrijver Hugh Morton af te ronden. Tijdens het onderzoek voor dit boek stuit Emily op de geheime geschiedenis van Isabel, die vreemde gelijkenissen vertoont met Emily’s eigen omstandigheden en die Mortons weduwe Jacqueline liever verborgen wil houden...
Schrijver: Rachel Hore
Oorspronkelijke titel: The silent tide
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022568743
Ebook: 9789460237676
Uitgever: Boekerij
De droomtuin
Melanie Pentreath heeft zich teruggetrokken in het idyllische Lamorna Cove, een afgelegen baai in Cornwall, om er een boek te schrijven. Maar ze probeert er vooral troost te vinden vanwege een gebroken hart en het verdriet om de dood van haar moeder. Ze stort zich op de overwoekerde tuin van haar huisbaas Patrick.

Als Patrick op zijn landgoed een paar onbekende schilderijen vindt, ontdekken ze een uitzonderlijke geschiedenis van verboden passie en in de kiem gesmoorde dromen – waarin Melanie veel van zichzelf herkent. Terwijl Mel en Patrick hun teleurstellingen te boven komen, bloeit er een nieuwe liefde op.
Schrijver: Rachel Hore
Oorspronkelijke titel: The memory garden
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-225-4836-3
Ebook: 9789402307689
Uitgever: Boekerij
De geheimen van Minnie Gray

Tussen de wereldoorlogen leidt Minnie een dubbelleven, met alle gevaren van dien...

Engeland, 1928. Het enige wat er van Minnie Gray wordt verwacht, is dat ze een leuke man ontmoet, met hem trouwt en een paar kinderen op de wereld zet. Maar Minnie denkt daar zelf heel anders over. Zij wil iets van de wereld zien. Dan komt er op een dag uit heel onverwachte hoek een kans om inderdaad haar stempel te drukken op de wereld om haar heen: ze wordt gerekruteerd als spionne voor de Britse overheid.

Na haar uiterst geheime training infiltreert Minnie in de communistische beweging in Londen. Ze raakt steeds dieper verwikkeld in allerlei bedreigende situaties en voelt zich steeds verder geïsoleerd van haar normale leven. Ze begint zich af te vragen of ze dit gevaarlijke dubbelleven wel kan volhouden. Iedereen weet namelijk dat de Russische regering genadeloos afrekent met iedereen die ze maar een klein beetje wantrouwt. Wat zal er van haar worden als ze door de mand valt?

Schrijver: Rachel Hore
Oorspronkelijke titel: A beautiful spy
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022594940
Ebook: 9789402318265
Uitgever: Boekerij
De laatste brief naar huis
Een vervallen landhuis in Italië, een tragische liefde en een verborgen gehouden verleden...

Tijdens een reis door Italië raakt Briony Andrews gefascineerd door het verleden van een vervallen landhuis in de heuvels bij Napels. Ze vindt daar een stapeltje brieven en gaat op zoek naar de afzender, Sarah Bailey.

Sarah Bailey arriveerde in 1939 met haar moeder en zus in het dorpje Westbury in Engeland. Ze worden al snel opgenomen in de sociale kring rondom het landhuis Westbury Hall. De prachtige ommuurde tuin bij het landgoed wordt onderhouden door een jonge Duitser, Paul Franklin, die samen met zijn moeder nazi-Duitsland ontvluchtte. Sarah en Paul worden goede vrienden, maar de Tweede Wereldoorlog zorgt voor steeds heftiger wordende conflicten tussen hen.

Briony ontrafelt het verhaal van Sarah en Paul en komt tot de ontdekking dat de wonden uit het verleden nog lang niet zijn geheeld. De wrok van toen geeft het heden nog steeds vorm, maar de toekomst kan alleen bloeien als de waarheid boven tafel komt en alle geheimen het daglicht zien...
Schrijver: Rachel Hore
Oorspronkelijke titel: Last letter home
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022580783
Ebook: 9789402309102
Uitgever: Boekerij
De naderende storm
Lucy Cardwell heeft recent haar vader verloren. Wanneer ze zijn papieren uitzoekt, ontdekt ze dat hij een oom had van wie ze het bestaan niet eens kende. Ze raakt geïntrigeerd en besluit een bezoek te brengen aan Carlyon Manor, het huis waar haar vader is opgegroeid. Daar ontmoet ze Beatrice, een oude vrouw die haar een uitzonderlijk verhaal vertelt.

Beatrice groeide op in de jaren dertig en speelde vaak met de kinderen van Carlyon Manor - vooral met Angelina Wincanton, Lucy's oma. In de zomer van haar vijftiende verjaardag wordt ze verliefd op Rafe Ashton, een jongeman die ze op een stormachtige dag redt uit de zee. Maar dan breekt de oorlog uit, en Beatrice, Rafe en de familie Wincanton worden allemaal meegesleurd in de dramatische gebeurtenissen die volgen.

Beatrices verhaal neemt de lezer mee van Londen naar Cornwall en het bezette Frankrijk. Terwijl Lucy luistert naar haar geschiedenis vol moed, verraad en liefde, komt ze achter een lang bewaard geheim dat alles zal veranderen wat ze ooit heeft gekend...
Schrijver: Rachel Hore
Oorspronkelijke titel: A gathering storm
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022563083
Ebook: 9789460232923
Uitgever: Boekerij


Een week in Parijs
Al zolang ze zich kan herinneren lijdt Fay Knox aan vreemde flashbacks, die worden veroorzaakt door heel verschillende dingen: een Franse chanson, de kerkklokken van de Notre Dame. Volgens haar moeder is Fay nog nooit buiten Engeland geweest, laat staan in Frankrijk, maar waarom komt Parijs haar dan zo angstaanjagend bekend voor? Fay volgt de enige aanwijzing die ze heeft: een adres op het label van een oude rugzak.

Haar zoektocht brengt haar naar een verlaten klooster, waar de enig overgebleven monnik haar in eerste instantie weigert te helpen. Maar Fay zet alles op alles om te ontdekken wat haar moeder voor haar verzweeg. En als de puzzelstukjes van de waarheid op hun plaats vallen, staat Fays hele leven ineens op losse schroeven...
Schrijver: Rachel Hore
Oorspronkelijke titel: A week in Paris
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022580981
Ebook: 9789402303957
Uitgever: Boekerij
Het droomhuis
Voor Kate Hutchinson is de verhuizing van een saai rijtjeshuis naar het platteland van Suffolk een droom die uitkomt. De rust en ruimte van het buitenleven lokken Kate, haar man en hun twee kinderen weg van een chaotisch stadsleven. Haar baan zegt ze op, en het gezin trekt in bij Kates schoonmoeder - tot ze hun perfecte huis gevonden hebben. Maar alles blijkt veel moeilijker dan verwacht, en het hele plan dreigt in elkaar te storten. Hebben Kate en haar man de grootste fout van hun leven gemaakt?

Dan, tijdens een wandeling, ziet Kate het huis van haar dromen: een prachtig, magisch huis, dat onverklaarbare herinneringen bij haar oproept. Er ontstaat een vriendschap tussen haar en Agnes, de eigenaresse van het huis. Als Kate de familiegeschiedenis van Agnes hoort, is ze verbijsterd over de gelijkenissen met die van haarzelf. Terwijl heden en verleden steeds meer door elkaar beginnen te lopen, vindt Kate de kracht en inspiratie om haar eigen leven weer in de hand te nemen...
Schrijver: Rachel Hore
Oorspronkelijke titel: The dream house
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022577493
Ebook: 9789402306897
Uitgever: Boekerij
Het geheim van Flora

De Tweede Wereldoorlog drijft een echtpaar uit elkaar, en geheimen uit het verleden maken de kloof steeds dieper...

Als de luchtaanvallen van de Duitsers op Londen steeds heviger worden, ziet Maddie zich gedwongen haar huis te verlaten en met haar twee jonge dochters naar Knyghton te vluchten, het prachtige landhuis in Norfolk waar haar man Philip de zomers van zijn jeugd doorbracht. Maar haar dagen op het landgoed worden overheerst door angst, want Philip wordt vermist op de slagvelden van Noord-Frankrijk. Toch blijft Maddie vasthouden aan de hoop dat hij ooit weer terug zal komen, naar haar en naar zijn dochters.

Dan hoort ze over een zomer van lang geleden, een zomer waarover Philip nooit eerder een woord over heeft gesproken. Waarom zweeg hij altijd over zijn jeugd? Wat is er die zomer gebeurd, met Philip, met zijn neef Lyle en met een mysterieuze jonge vrouw die Flora heette?

Terwijl de dagen zonder haar man steeds meer aaneenrijgen, verliest Maddie alle zekerheid in haar leven. Zal ze de wanhoop de baas kunnen worden en een moeder kunnen zijn voor haar dochters?

Schrijver: Rachel Hore
Oorspronkelijke titel: One moonlit night
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022599129
Ebook: 9789402321265
Uitgever: Boekerij
Het huis in Bellevue Gardens
Aan een plein in Londen staat een lichtelijk verwaarloosd maar charmant huis. Leonie woont er al jaren, sinds ze na een gewelddadig huwelijk een toevluchtsoord nodig had. Om haar dankbaarheid voor haar eigen redding te tonen, opent ze altijd haar deuren voor jonge mensen in nood.

Zo is er Rosa, die wanhopig op zoek is naar haar broer Mikhail. Hij is na de scheiding van hun ouders bij hun Engelse vader gaan wonen, maar lijkt spoorloos te zijn verdwenen. Ook Stef heeft een thuis gevonden in Bellevue Gardens, nadat ze de gouden kooi ontvluchtte waarin haar vriend haar wilde opsluiten. En dan is er nog Rick, een jonge, verlegen man die zijn kwetsbaarheid voor de wereld probeert te verbergen en een kluizenaarsleven leidt.

Onder Leonies hoede vinden de drie jonge mensen de kracht om het leven weer tegemoet te treden, maar vergeet ze in haar gedrevenheid om hen te helpen zelf niet te leven?
Schrijver: Rachel Hore
Oorspronkelijke titel: The house on Bellevue Gardens
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022579305
Ebook: 9789402301410
Uitgever: Boekerij
Sterrennacht
Jude Gower, een jonge Londense veilingmeester die recent haar man heeft verloren, wordt naar Wickham Hall gestuurd om een verzameling achttiende-eeuwse astronomische instrumenten te taxeren. Het oude, statige landgoed intrigeert Jude: haar overgrootvader was er tussen de twee wereldoorlogen jachtmeester. Onderweg naar Norfolk, waar Wickham Hall ligt, stopt Jude voor een bezoek aan haar oma. Die vertelt haar over een mysterieuze affaire die er ooit heeft plaatsgevonden.

Terwijl Jude op het landgoed bezig is, vormt ze zich een beeld van Anthony Wickham, de eenzame amateur-astronoom die het huis bewoonde in de achttiende eeuw, en van zijn dochter, Esther. Ook ontmoet ze er de schrijver Euan. Terwijl Jude het tragische verhaal van Anthony en Esther ontrafelt, leert Euan haar alles over de helende kracht van de natuur en de sterren. Geleidelijk aan leert Jude de tragedies in haar eigen leven te vergeten en opnieuw lief te hebben.
Schrijver: Rachel Hore
Oorspronkelijke titel: A place of secrets
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022574201
Ebook: 9789460929984
Uitgever: Boekerij


Voor altijd mijn dochter

Als verpleegkundige in twee wereldoorlogen redt Irene vele levens. Maar in haar eigen leven lijkt iets belangrijks te ontbreken.

Als de negentienjarige Alice Copeman in 1917 een jonge soldaat ontmoet die op verlof is van het front, worden ze halsoverkop verliefd. Ze raakt zwanger, maar als het bericht komt dat haar geliefde is omgekomen, zetten haar vader en stiefmoeder Alice onder grote druk om haar dochtertje direct na de geboorte af te staan. Na de bevalling blijft Alice gebroken achter, rouwend om haar kind en haar geliefde.

Edith en Philip Burns zijn ongewenst kinderloos en adopteren de baby, die ze Irene noemen. Irene groeit op met het gevoel dat er iets ontbreekt in haar leven, dat ze anders is dan andere kinderen. Maar niemand vertelt haar de waarheid, en hoewel ze, eenmaal volwassen, als verpleegkundige haar stempel op de levens van velen drukt, heeft ze moeite om vrede en geluk in haar eigen leven te vinden. Tot ze op een dag besluit op zoek te gaan naar het ware verhaal van haar afkomst.

Schrijver: Rachel Hore
Oorspronkelijke titel: The love child
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022591734
Ebook: 9789402315691
Uitgever: Boekerij
Zomers licht
Fran Morrison reist als muzikant de wereld over, maar als haar vader wordt getroffen door een hersenbloeding keert ze terug naar haar geboorteplaats om het kleine familiebedrijf, een glas-in-loodatelier, te runnen.

De pastoor van een nabijgelegen kerk geeft de opdracht om een gebroken raam te restaureren; een prachtig victoriaans kunstwerk met als middelpunt een vrouwelijke engel. Terwijl ze werkt aan deze restauratie gaat Fran in haar vaders documenten op zoek naar het verhaal achter dit raam, en ze ontdekt een geschiedenis die verrassend veel parallellen vertoont met haar eigen leven...
Schrijver: Rachel Hore
Oorspronkelijke titel: The glass painter's daughter
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022549438
Uitgever: Boekerij