Boekenplank:
Kies

Boeken van Marcia Willett

Meer over Marcia Willett

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Willa Marsh

Geboren: 1945

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Marcia Willett


Overzicht

 • Brieven uit het verleden - Postcards from the past
 • Dans van herinnering - Echoes of the dance
 • De gouden vallei - The golden cup
 • De Vogelkooi - The Birdcage
 • Een tuin bij de zee - The sea garden
 • Een vergeten glimlach - Forgotten laughter
 • Een week in de winter - A week in winter
 • Een zomer zonder einde - Indian summer
 • Eindelijk thuis - Homecomings
 • Het zomerhuis - The summer house
 • Julia's belofte - The way we were
 • Vervlogen tijden - The children's hour
 • Zeven dagen in de zomer - Seven days in summer
 • Zomerbloemen - Memories of the storm

De familie Chadwick / The Chadwick Family Chronicles

 1. Een tijd van verwachting - Looking forward
 2. Een veilig thuis - Holding on
 3. Met open armen - Winning through
 4. Een tweede kans - The prodigal wife

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrieven uit het verleden
Kun je de banden met je familie voorgoed doorsnijden?

Billa en haar broer Ed wonen in een prachtig verbouwde watermolen op het pittoreske platteland van Cornwall, waar ze ook opgroeiden. Hun jeugd was volmaakt idyllisch, tot hun vader stierf en hun moeder hertrouwde met een manipulatieve man die zijn minstens zo manipulatieve zoon Tristan in hun leven bracht. Zowel Ed als Billa denkt dat de problemen van het verleden voorbij zijn, tot er op een dag ansichtkaarten beginnen te komen...

Geschokt proberen Ed en Billa zich staande te houden in de vloed van herinneringen die de kaarten teweegbrengen, zeker als ze ontdekken dat hun stiefbroer Tristan erachter zit. Zal alle liefde en toewijding die ze van elkaar en hun omgeving krijgen genoeg zijn om Tristan het hoofd te bieden? Is alles wat hij vertelt een leugen, of zit er ook een kern van waarheid in?
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: Postcards from the past
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022576342
Ebook: 9789402305883
Uitgever: Boekerij
Dans van herinnering
De talentvolle danseres Mim droomde ooit van een internationale carrière, maar zag haar droom vervliegen door een tragisch ongeval. Ze is daarna gaan werken op een succesvolle toneelschool, waar zij de danslessen voor haar rekening nam.

Vijfentwintig jaar later herhaalt de geschiedenis zich. Daisy, Mims meest getalenteerde leerling, moet vanwege een ernstige blessure haar loopbaan herzien. Om haar de tijd te geven de juiste beslissing te nemen, regelt Mim voor Daisy een vakantie in haar ouderlijk huis in Cornwall.

In dit mooie, maar vreemde huis aan de rand van Bodmin Moor komen door alle veranderingen bij iedereen herinneringen aan vroeger weer boven...
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: Echoes of the dance
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022543900
Uitgever: Boekerij
De gouden vallei
Al generaties lang leeft de familie Trevannion in Paradise, het huis in een prachtige vallei in Cornwall. Nu woont Honor Trevannion daar omringd door haar liefhebbende familie.

Honor, oud en breekbaar, moet na een lelijke val noodgedwongen in bed blijven. Na het bezoek van een jonge Amerikaan, is Honor erg aangeslagen. De Amerikaan had een oude zwartwitfoto bij zich van een dubbel huwelijk, genomen in de jaren veertig. Hij hoopte dat Honor hem meer zou kunnen vertellen over zijn tante, een van de twee bruiden op de foto.

De kinderen van Honor, Emma en Bruno, haar kleindochter Joss en haar toegewijde nicht Mousie proberen Honor zo goed en zo kwaad als het kan te verplegen, onwetend van het geheim dat ze bij zich draagt. Maar Honor wordt steeds verwarder en angstiger, en ze smeekt Joss haast om op zoek te gaan naar de brieven die al meer dan vijftig jaar verstopt liggen. Honors geheim kan het rustige leven in de vallei voor altijd verstoren...
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: The golden cup
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022542217
Uitgever: Boekerij
De Vogelkooi
In het huis 'De Vogelkooi' wonen Miss Pidgeon en haar twee huurders, de beeldschone flamboyante actrice Angel en haar dochter Lizzie. Felix Hamilton komt er vaak op bezoek, en vindt er de warmte en aandacht die hij bij zijn ziekelijk jaloerse vrouw Marina niet krijgt. De jonge Lizzie is dol op Felix, en hij is voor haar de vaderfiguur die ze zo nodig heeft.

Maar Felix weet dat zijn verantwoordelijkheid bij zijn eigen zoon ligt, en dat hij voor hem moet kiezen. Dus hij vertrekt naar het statige Michaelgarth aan de rand van Exmoor.

Jaren later besluit Lizzie Felix op te gaan zoeken en ze reist naar Michaelgarth. Maar behalve Felix vindt ze daar een familie die veel verdriet heeft gekend, verdriet waarbij zij kan helpen daar overheen te komen.
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: The Birdcage
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022540312
Uitgever: Boekerij
Een tuin bij de zee
Drie generaties. Een schokkend familiegeheim. En een verleden dat niemand loslaat...

Jess Penhaligon reist af naar Devon om een prijs in ontvangst te nemen voor een van haar botanische schilderijen. Daar vindt ze een warm welkom bij Kate Porteous en haar grote familie. Jess logeert boven het boothuis dat uitkijkt op een prachtige tuin aan de rivier de Tamar, ook wel 'de zeetuin' genoemd, waar ze volop inspiratie voor nieuwe schilderijen vindt.

Naarmate er meer herinneringen worden opgehaald, begint Jess te beseffen dat ze een gezamenlijk verleden met Kate deelt. Langzaam ontvouwen zich talloze geheimen over deze warme maar complexe familie. Welke gebeurtenissen uit het verleden zijn met de mantel der liefde bedekt? En tegen welke prijs?
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: The sea garden
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000333554
Ebook: 9789000333561
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Een vergeten glimlach
Brigid Foster woont al jaren in het Vossenhol, een landgoed in Devon. Maar sinds haar moeder, Frummie, in een van de bijgebouwen is komen wonen, vindt ze het er lang zo idyllisch niet meer. Er is een onderhuidse spanning tussen de beide vrouwen. Maar als er in de buurt twee moorden worden gepleegd, allebei op alleenstaande vrouwen, trekken Brigid en Frummie steeds meer naar elkaar toe.

Louise Parry, een vriendin van Brigid die elk jaar een van de andere huisjes op het terrein huurt, is blij dat de relatie tussen de twee verbetert. Ook voor haar is het tijd om het verleden onder ogen te zien en verder te gaan. Meer dan ooit ervaren de drie vrouwen hoe belangrijk het is om dingen als angst en verdriet samen te delen.
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: Forgotten laughter
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022534663
Uitgever: Boekerij
Een week in de winter
Maudie Todhunter heeft nog één grote wens. Ze zou graag zien dat haar kleindochter Posy ooit zal wonen in haar prachtige tweede huis, Moorgate, in Cornwall.

Helaas ziet Maudie zich gedwongen het huis te verkopen. Ze beseft, tot haar grote verdriet, dat haar wens nooit in vervulling zal gaan.

Een week in de winter is een prachtig verhaal over familie, liefde, vergeving en vriendschap.
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: A week in winter
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022532416
Uitgever: Boekerij
Een zomer zonder einde
Mungo, een gepensioneerd acteur, trekt zich terug in een klein dorpje in Devon. De prachtige verbouwde smidse is een perfecte plek voor zijn vrienden als ze even aan Londen willen ontsnappen. Een van hen is Kit, die erg van streek is nadat ze een brief heeft gekregen van haar grote en enige liefde Jake, na jaren van taal noch teken. Hij wil haar graag weer zien, en Kit weet niet meer wat ze moet doen.

De warme nadagen van de zomer worden versplinterd door geheimen uit het verleden die de rust in het slaperige dorp dreigen te verstoren. Mungo en Kit zullen zich moeten realiseren dat je de toekomst alleen kunt omarmen als je het verleden het hoofd durft te bieden. Maar zullen ze op tijd zijn?
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: Indian summer
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022579787
Ebook: 9789402308402
Uitgever: Boekerij
Eindelijk thuis

Een verlaten huis in Cornwall wordt een warm thuis voor Ned en zijn familie en vrienden...

Ned besluit na een lange carrière op zee eindelijk weer voet aan wal te zetten. In de haven van een dorpje in Cornwall staat de cottage van zijn ouders al jaren te wachten op nieuwe bewoners, en Neds leven aan land begint met een grondige opknapbeurt van het geliefde huis uit zijn jeugd. Ook zijn neef Hugo geeft zijn jachtige bestaan in Londen op voor het kustplaatsje waar hij als kind zo veel gelukkige zomers doorbracht.

Na verloop van tijd ontwikkelt het huis zich tot een waar toevluchtsoord voor vrienden en familie. Onder hen is Dossie, die zich na de dood van haar ouders eenzaam en verloren voelt. En Jamie, die zijn droom als RAF-piloot abrupt op moest geven en nu volkomen op drift door het leven doolt. Beiden zoeken en vinden in het warme huis aan de kade de tijd en de rust om hun nieuwe leven het hoofd te kunnen bieden.

Nieuwe mensen arriveren, oude vriendschappen wordt nieuw leven ingeblazen, geheimen komen aan het licht en onverwachte liefdes komen tot bloei en elk van hen vindt een warm welkom in dit thuis ver van huis.

Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: Homecomings
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022589472
Ebook: 9789402314755
Uitgever: Boekerij
Het zomerhuis
De jonge schrijver Matt zou moeten genieten van zijn eerste bestseller, maar in plaats daarvan rouwt hij om de dood van zijn moeder en zit zijn relatie in het slop. Wat hem echter het meest dwarszit is de inhoud van een houten doosje dat zijn moeder hem heeft nagelaten. Het bevat al zijn jeugdfoto's, maar Matt kan zich de kleren die hij op de foto's aanheeft niet herinneren, evenmin als het speelgoed of de auto op de achtergrond. En waarom staat zijn zus Imogen er nooit op? Ook Lottie, die een soort peetmoeder voor hen is geweest na de dood van hun vader, kan hem geen helderheid verschaffen.

Imogen krijgt op een dag de kans om het zomerhuis te kopen dat op Lotties landgoed in Exmoor staat, een charmant optrekje waar ze als kind al verliefd op was. Haar man wil echter niet zo ver van zijn veeartsenpraktijk wonen, en hun huwelijk komt onder druk te staan. Intussen ontdekt Matt stukje bij beetje het vreemde en tragische geheim dat al dertig jaar een schaduw over zijn leven werpt...
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: The summer house
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022558294
Ebook: 9789460927867
Uitgever: Boekerij


Julia's belofte
Wanneer Tiggy's verloofde, Tom, bij een ongeluk om het leven komt en ze ontdekt dat ze zwanger is, zoekt Tiggy troost bij haar vriendin Julia. Ze kennen elkaar sinds hun schooltijd en hebben veel vakanties samen doorgebracht. Julia woont met haar man en drie kinderen in een afgelegen huis bij Bodmin Moor.

Met niet meer dan enkele spullen uit hun flat én haar hond rijdt Tiggy in de oude VW-camper van Tom naar Julia. De zomer is lang en warm. Terwijl het kind in Tiggy groeit, wordt de vriendschap tussen de vrouwen hechter. Ze beloven dat ze voor elkaars kinderen zullen zorgen mocht dat ooit nodig zijn.

Die belofte moet Julia eerder waarmaken dan iemand had kunnen vermoeden.
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: The way we were
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022550977
Uitgever: Boekerij
Vervlogen tijden
In het grote huis dat uitkijkt over de zee luisteren vijf kinderen naar de verhalen van hun moeder. Ze hebben een haast idyllische jeugd, spelen op het strand, in de tuin en in de bossen, totdat de oorlog en andere tragedies hun leven voorgoed veranderen.

Vele jaren later wonen de zussen Mina en Nest nog steeds in Ottercombe, het prachtige huis waar ze opgroeiden. Vergezeld door hun honden, temidden van de adembenemende natuur van Devon, zijn ze gelukkig. Maar als hun zus Georgie, nu oud, frêle en vergeetachtig, bij hen intrekt, komen de herinneringen aan vroeger weer boven.
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: The children's hour
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022547243
Uitgever: Boekerij
Zeven dagen in de zomer
Liv, de jonge moeder van een wel zeer levendige tweeling, kijkt ernaar uit om de zomer door te brengen in de Beach Hut, een huis aan de kust van Devon. Maar als haar man Matt zegt dat hij het te druk heeft met zijn werk om mee te gaan, raakt de glans er toch een beetje vanaf.

Baz, de eigenaar van de Beach Hut, vindt het altijd heerlijk om zijn familie om zich heen te hebben, maar de komst van een onverwachte gast gooit roet in het eten. Sofia zoekt ook haar toevlucht in het strandhuis, en voelt zich meteen tot Baz aangetrokken, maar kan haar gewonde hart dat wel aan na haar vorige desastreuze relatie?

Het leven in het normaal zo rustige en vredige huis aan zee wordt steeds ingewikkelder als de zonnige dagen van het heden worden overschaduwd door geheimen uit het verleden. Luiden alle onverwachte gebeurtenissen een nieuwe toekomst in of blijft iedereen hangen in de pijn van vandaag?
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: Seven days in summer
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022582725
Ebook: 9789402310306
Uitgever: Boekerij
Zomerbloemen
Clio neemt haar vriend Jonah mee naar huis. Ze woont bij haar peettante Hester in het prachtige Bridge House. Het huis aan de rivier herbergt heerlijke jeugdherinneringen, maar Clio weet niet dat hier vlak na de Tweede Wereldoorlog iets vreselijks is gebeurd.

Lucy, de moeder van Jonah, heeft haar jeugd eveneens doorgebracht in dit huis. Als Jonah haar vertelt over zijn bezoek aan Bridge House, doorbreekt Lucy na vijftig jaar het zwijgen en vertelt over haar laatste avond in het huis.

Jonah is geschokt door de bekentenis. Hij wil niets meer met Clio en Bridge House te maken hebben. Maar dan blijkt dat Hester als enige de hele waarheid kent...
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: Memories of the storm
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022547274
Uitgever: Boekerij

De familie Chadwick / The Chadwick Family ChroniclesEen tijd van verwachting
Na de dood van hun ouders in Kenia zijn Fliss, Mole en Susanna Chadwick aangewezen op hun oma, Freddy. Het leven op het Britse landgoed The Keep in Devon zal door hun komst voor altijd veranderen. Naast haar eigen intense verdriet heeft Freddy ook te kampen met dat van de drie kinderen.

Gelukkig staan Ellen en Fox iedere dag en nacht voor haar klaar, zonder hun hulp zou Freddy niet weten wat ze moest. Ook haar zwager Theo steunt hen wanneer hij maar kan. Langzaamaan proberen ze het gewone leven weer op te pakken, terwijl de kinderen hun eerste stappen zetten op de lange weg naar volwassenheid.
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: Looking forward
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022530184
Uitgever: Boekerij
Een veilig thuis
Het landgoed The Keep in het Engelse graafschap Devon is al generaties lang in het bezit van de familie Chadwick. De drie kinderen Fliss, Mole en Susanna groeiden er op bij hun grootmoeder Freddy, maar nu is het tijd om het huis te verlaten en een eigen leven op te bouwen.

Fliss gaat met haar echtgenoot naar Hong Kong, Mole heeft zich gemeld bij de marine en Susanna zal voor het eerst verliefd worden. De grootste angst van Freddy is dat ze de volgende generatie nooit zal kennen, maar haar vrees is ongegrond.

Haar kleinkinderen hebben de liefde van haar en hun oudoom Theo meer dan ooit nodig in deze moeilijke en onrustige tijden. En Freddy is zich er heel goed van bewust dat, wat er ook gebeurt, The Keep er altijd moet zijn om hen op te vangen en hun een veilig thuis te geven.
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: Holding on
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022530689
Uitgever: Boekerij
Met open armen
Bijna dertig jaar zijn er al verstreken sinds de drie Chadwick-kinderen bij hun grootmoeder Freddy gingen wonen op het landgoed The Keep in Devon. En terwijl er veel dingen zijn veranderd in hun leven, blijft The Keep een welkome haven voor de hele familie: warm, stabiel en vol liefde.

Fliss is nu de vrouw des huizes, maar ze vindt het moeilijk om de plaats in te nemen van haar geliefde grootmoeder – zeker nu er zoveel onzekerheden in haar leven zijn. Mole heeft een thuis gevonden bij zijn tweede familie, de marine. En Susanna, die altijd het kleintje was, is nu zelf echtgenote en moeder.

Maar welke moeilijkheden ze ook zullen tegenkomen, de Chadwicks weten dat ze op The Keep altijd met open armen ontvangen zullen worden.
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: Winning through
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022531389
Uitgever: Boekerij
Een tweede kans
De Keep, het prachtige eeuwenoude landgoed waar de Chadwick-familie al vele generaties woont, is voor iedereen een veilige thuishaven, wat er ook gebeurt.

Joylon Chadwick keert huiswaarts om zijn vriendin Henrietta aan de familie voor te stellen, maar daar wacht hem een onaangename verrassing. Voor het eerst in lange tijd komt hij oog in oog te staan met zijn moeder.

Marie liet Joylon en zijn vader jaren geleden in de steek, maar ze lijkt op zoek te zijn naar vergeving. Joylon wil er niets van weten, terwijl zijn vader - inmiddels hertrouwd - zich uit schuldgevoel opwerpt als vredestichter.
Schrijver: Marcia Willett
Oorspronkelijke titel: The prodigal wife
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022577110
Uitgever: Boekerij