Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Amanda Brookfield

Boeken van Amanda Brookfield

Amanda Brookfield groeide, als kind van diplomaten, op in het buitenland en op kostschool. Ze studeerde Engels aan Oxford en ging na haar afstuderen werken als accountmanager voor een advertentiefirma. Nadat haar echtgenoot (ook een diplomaat) een post in Zuid-Amerika accepteerde, woonde ze vier jaar in Argentinië waar ze werkte als freelance journalist en haar eerste twee boeken schreef.

Meer over Amanda Brookfield

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Amanda Brookfield


Overzicht

  • Een goede vader - A family man
  • Een nieuw begin - Life begins
  • Huizenruil - The house swap
  • Zussen en mannen - Sisters and husbands

Ashley House

  1. Familiesonate - Relative love
  2. Familiebanden - The simple rules of love

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen goede vader
De wereld van Matt Webster stort in wanneer zijn vrouw hem en hun vierjarige zoontje Joshua verlaat. Maar de schok en het verdriet, en de vraag waar zijn vrouw zou kunnen zijn, verbleken aanvankelijk bij de uitdagingen die zijn nieuwe rol als alleenstaande vader met zich meebrengt. De combinatie van de zorg voor Joshua en zijn drukke baan als toneelcriticus valt hem zwaar.

Verscheidene vrouwen bieden hem de helpende hand om orde te scheppen in de chaos, vaak meer uit interesse voor hem dan voor zijn gezin. Maar ondanks dat Matt een nieuwe relatie opbouwt, blijven de vragen waar zijn vrouw is en waarom ze bij hem wegging, aan hem knagen. Hij beseft dat hij eerst het verleden moet kunnen begrijpen wil hij kans krijgen op een gelukkige toekomst voor Joshua en hemzelf.
Schrijver: Amanda Brookfield
Oorspronkelijke titel: A family man
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789041010131
Uitgever: Van Reemst
Een nieuw begin
Er wordt gezegd dat je leven pas begint op je veertigste. Als dat zo is, dan is Charlotte Turner ongelukkig van start gegaan. Charlotte is niet alleen onlangs gescheiden, ook haar nieuwe woning gaat niet door, ze heeft ruzie met haar twaalfjarige zoon en de man van haar beste vriendin zit achter haar aan.

Nu ze haar problemen niet meer kan wijten aan haar wankele huwelijk, moet Charlotte de waarheid onder ogen zien. Alleen als ze de ongemakkelijke en pijnlijke waarheid accepteert, zal ze haar hart kunnen openstellen voor de belofte van een nieuwe toekomst.
Schrijver: Amanda Brookfield
Oorspronkelijke titel: Life begins
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047510581
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Huizenruil
Sophie en Andrew hebben behoefte even te ontsnappen aan hun dagelijkse sleur - en eigenlijk ook aan elkaar. Als ze in contact komen komen met William en Beth, een pasgetrouwd stel dat in de zomer graag van huis wil ruilen, lijkt dat een geschenk uit de hemel.

Ze vertrekken naar hun prachtige huis in Connecticut, terwijl William en Beth afreizen naar hun warme gezinswoning in Zuid-Londen, de ideale plek om tijd door te brengen met Williams puberende zonen.

Twee weken weg doet wonderen voor Sophie, die zich eindelijk weer gelukkig voelt. Maar dat geldt niet voor Beth, die de onverdeelde aandacht van William kwijt is en begint te twijfelen aan haar huwelijk. Niemand voorziet de tragische consequenties als de levens en de gevoelens van de twee stellen zich in elkaar verstrengelen.
Schrijver: Amanda Brookfield
Oorspronkelijke titel: The house swap
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047515555
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Zussen en mannen
De zusjes Anna en Becky leiden ieder hun eigen leven, dat totaal niet lijkt op dat van de ander. De mooie, ondernemende Anna heeft een geslaagde carrière bij de televisie, is getrouwd met een rijke man en woont in een prachtig, groot huis. Becky woont in een krot, samen met haar niet zo succesvolle man en haar slechtgehumeurde stiefdochter, en ze heeft een baantje dat haar niet bevalt.

Sinds de dood van hun vader, twintig jaar geleden, werpt Anna zich op als Becky's steun en toeverlaat, bemiddelt in de moeizame relatie tussen Becky en hun moeder en geeft Becky raad als deze weer eens in de problemen zit. Met Becky vergeleken leidt Anna een zorgeloos en opwindend leven.

Maar wanneer Anna te maken krijgt met een onverwachte zwangerschap, heeft dit verstrekkende gevolgen voor hen beiden. Het beeld dat de twee zusjes van elkaar en vooral van zichzelf hebben, valt compleet aan duigen en het is nog maar de vraag of zij deze klap te boven kunnen komen...
Schrijver: Amanda Brookfield
Oorspronkelijke titel: Sisters and husbands
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789041014955
Uitgever: Van Reemst

Ashley HouseFamiliesonate
Kerst op Ashley House; een warme, veilige wereld van tradities en feestelijkheden. Drie generaties van de familie Harrison hebben zich in het landhuis verzameld om Kerstmis te vieren, zich onbewust van de dreiging dat dit jaar de keiharde realiteit zijn kop om de deur zal steken. Want tegen de grilligheid van het leven kunnen Pamela en John noch zichzelf, noch hun volwassen kinderen beschermen, hoe graag ze dat ook zouden willen...

Jongste dochter Cassie zit gevangen in een ongelukkige liefde met een getrouwde man, terwijl zus Elizabeth worstelt met een teleurstellend tweede huwelijk en een gevoel van absolute vervreemding. Oudste zoon Peter hoopt de zorg voor Ashley House van zijn ouders over te kunnen nemen, maar zijn echtgenote verzet zich heftig tegen dit vooruitzicht.

Alleen zorgeloze zoon Charlie en zijn onverstoorbare vrouw lijken echt gelukkig en tevreden, met slechts zorgjes om hun puberende tweelingdochters en hun brabbelende baby. Maar dan slaat de realiteit toe... als tragedie van de meest onverwachte en verwoestende soort. De ogenschijnlijk zo gelukkige en eensgezinde familie begint uit elkaar te vallen en leugens en geheimen uit heden en verleden worden blootgelegd...
Schrijver: Amanda Brookfield
Oorspronkelijke titel: Relative love
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026985232
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Familiebanden
Overspel, zwangerschap en tegenslag - de Harrisons zullen sterker moeten zijn dan ooit...

De Harrisons vormen een grote en hechte familie. De bejaarde Pamela heeft moeite met de dood van haar man en de leegte van Ashley House. Haar kleinkinderen groeien op en worden snel volwassen - iets waar hun ouders maar moeilijk aan kunnen wennen.

Maar er zijn ook veel lichtpunten: terwijl de voorbereidingen voor het huwelijk van dochter Cassie in volle gang zijn, wordt er ook een familievakantie naar Umbrië in Italië gepland. Het moet een jaar worden van geluk, waarin de familieband centraal staat. Maar het zal ook een jaar vol moeilijke en pijnlijke beslissingen zijn.
Schrijver: Amanda Brookfield
Oorspronkelijke titel: The simple rules of love
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047500766
Uitgever: Van Holkema & Warendorf