Boekenplank:
Kies

Boeken van Ann O'Loughlin

Ann O'Loughlin werkt al ruim 30 jaar als journaliste voor diverse Ierse kranten, zoals de Irish Independent en de Evening Herald.

Meer over Ann O'Loughlin

Genre: Roman

Geboorteland: Ierland


Overzicht

  • De geheimen van Roscarbury Hall - The secrets of Roscarbury Hall
  • De vrouw van de rechter - The judge's wife

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geheimen van Roscarbury Hall

De zussen Ella en Roberta O’Callaghan leven in verschillende vleugels van een vervallen landhuis op het Ierse platteland. Sinds een vreselijke gebeurtenis in hun verleden praten ze niet meer met elkaar en communiceren alleen nog via korte, bittere briefjes.

De Amerikaanse Debbie is op zoek naar haar biologische moeder. Ze heeft niet lang meer te leven en hoopt te ontdekken wie ze is. Haar zoektocht brengt haar bij een klooster in Ierland, maar daar vindt ze enkel leugens en vijandigheid.

Om uit de financiële problemen te komen en hun landgoed te redden, besluit Ella om een café te openen in de balzaal – tot groot afgrijzen van Roberta. Als Debbie aanbiedt om te helpen in het café wordt de sfeer tussen de twee zussen nog grimmiger. Dan komt Debbie eindelijk meer te weten komt over haar moeder en brengt ze een adoptieschandaal aan het licht dat zowel de gemeenschap als de ruziënde zussen zal verbijsteren.

Schrijver: Ann O'Loughlin
Oorspronkelijke titel: The secrets of Roscarbury Hall
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400510135
Uitgever: Bruna
De vrouw van de rechter

Het leven van Grace verandert voorgoed als ze wordt uitgehuwelijkt aan een veel oudere, respectabele rechter. Ze leeft in weelde, maar voelt zich eenzaam. Dan ontmoet ze een jonge arts, Vikram. Hij is alles wat haar man niet is en ze wordt hopeloos verliefd. Maar het zijn de jaren vijftig in Ierland, en wanneer Grace zwanger blijkt te zijn van Vikram, moet er afgerekend worden met dit schandaal. Direct na de bevalling wordt Grace naar een gesticht gestuurd. Vikram krijgt te horen dat Grace is overleden en hij keert met een gebroken hart terug naar India.

Dertig jaar later, na het overlijden van de rechter, krijgt zijn dochter Emma tijdens het opruimen van zijn spullen voor het eerst een beeld van Grace, de moeder die ze nooit gekend heeft. En ze doet hierbij enkele schokkende ontdekkingen...

Terwijl een lang verborgen familiegeheim wordt onthuld, rijst de vraag: is ware liefde voor altijd?

Schrijver: Ann O'Loughlin
Oorspronkelijke titel: The judge's wife
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400509214
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers