Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Challis

Meer over Sarah Challis

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Het tuinfeest - The garden party
  • Liefde en andere geheimen - Love and other secrets

Kingsley

  1. Voetstappen in het zand - Footprints in the sand
  2. Weerzien in de woestijn - The lonely desert

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet tuinfeest
Voor het perfecte familiefeest heb je wel een perfecte familie nodig...

Wanneer Alice Dunlop haar veertigste trouwdag en zestigste verjaardag ziet naderen, beseft ze dat ze die niet voorbij wil laten gaan zonder een goed feest. Ze maakt grootse plannen en heeft al visioenen van een glorieuze familiereünie op een stralende dag in de tuin, rondom een tafel beladen met heerlijke hapjes en flessen champagne.

Haar echtgenoot David is helaas minder enthousiast. Sinds zijn pensionering lijkt hij alle plezier in het leven te hebben verloren. En hij is niet de enige die niet in feeststemming is: hun vier volwassen kinderen worstelen elk met hun eigen problemen en tegenslagen en zitten helemaal niet te wachten op een verplicht samenzijn met hun bloedverwanten.

Terwijl Alice zich op de voorbereidingen voor haar feest stort, valt de familie in rap tempo uit elkaar. En wanneer haar man eindelijk uit zijn lethargie ontwaakt, blijkt dat ook geen zegening te zijn. Zal Alice erin slagen iedereen weer nader tot elkaar te brengen?
Schrijver: Sarah Challis
Oorspronkelijke titel: The garden party
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022566701
Ebook: 9789460231988
Uitgever: Boekerij
Liefde en andere geheimen
Wanneer moet je je dochter de waarheid vertellen?

Florence heeft haar moeder Jane nooit kunnen vergeven dat ze, als gevolg van Janes eerste en enige one-night-stand, een ongelukje was. Als tienermoeder heeft Jane moeten vechten om haar baby te mogen houden, maar Florence wil die verhalen niet horen. Totdat Florence' eigen - zorgvuldig geplande - zoontje wordt geboren en met zijn komst zijn moeders wereld op zijn kop zet. Voor het eerst in haar leven wendt ze zich tot haar moeder voor hulp.

Zodra Jane haar pasgeboren kleinzoon in haar armen houdt, wordt ze overspoeld door lang weggestopte herinneringen aan het tumultueuze jaar dat zijzelf moeder werd: de woede van haar ouders, de nieuwe vrijheden van de sixties waarvan zij niet kon profiteren en de consequenties van de overweldigende liefde voor haar kind - een gevoel dat Florence nu ook leert kennen. Is dit het moment waarop moeder en dochter eindelijk nader tot elkaar komen?
Schrijver: Sarah Challis
Oorspronkelijke titel: Love and other secrets
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022571361
Ebook: 9789460922008
Uitgever: Boekerij

KingsleyVoetstappen in het zand
Wat gebeurt er als je de reis van een ander afmaakt?

De nichtjes Emily en Clemmie kunnen niet zo goed met elkaar opschieten, gewoonweg omdat ze zo verschillend zijn. Als ze na de crematie van hun oudtante Mary de voorwaarden uit haar testament horen, zijn ze dan ook erg verbaasd. Samen moeten ze naar Mali afreizen om daar, in de mysterieuze plaats Timadjlalen, de as van hun tante uit te strooien.

Clemmie kijkt uit naar dit onverwachte avontuur, maar Emily stemt met grote tegenzin toe. Ze snapt niet waarom haar oudtante dit merkwaardige verzoek in haar testament heeft laten zetten en ze moet er eigenlijk niet aan denken om naar een woestijn af te reizen. Maar als Emily en Clemmie eenmaal in Mali zijn, komen ze op het spoor van een zestig jaar oud geheim en ontdekken ze waarom zij de enigen zijn die deze reis hadden kunnen maken.
Schrijver: Sarah Challis
Oorspronkelijke titel: Footprints in the sand
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022553176
Ebook: 9789460927508
Uitgever: Boekerij
Weerzien in de woestijn
Soms is het einde van een reis pas het begin...

De levens van Emily en Clemmie veranderden voorgoed toen ze de as van hun overleden oudtante naar het verre, exotische Mali brachten, zoals de oude vrouw hun in haar testament had verzocht. Clemmie bleef daar achter om een nieuw leven te beginnen als geliefde van een Touareg-krijger.

Terug in Engeland hoort Emily zo weinig van haar nichtje dat ze zich zorgen maakt. Ze haalt haar kersverse echtgenoot over om samen met twee vrienden op reis te gaan naar Mali, om uit te zoeken of haar angsten terecht zijn.

Emily stelt zich in op een avontuur, maar ze is niet voorbereid op de chaos die ze in het land aantreft en al helemaal niet op de gevaren die zij en haar gezelschap moeten doorstaan terwijl ze door de woestijn trekken om Clemmie te vinden.
Schrijver: Sarah Challis
Oorspronkelijke titel: The lonely desert
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022566510
Ebook: 9789460236716
Uitgever: Boekerij