Boekenplank:
Kies

Boeken van Isla Dewar


Overzicht

  • Haar meesterwerk - The woman who painted her dreams
  • Mama zingt de blues - Giving up on ordinary
  • Sterke benen - Two kinds of wonderful
  • Vrouwen winnen - Women talking dirty

gedetailleerd overzicht

OverzichtHaar meesterwerk
Ze is een kind met een eigen wil, Madeline Green, en dol op haar vader, haar held, haar 'wonderpapa' Ted. Maar ze is nog geen zestien als hij sterft. Met vallen en opstaan zet ze haar eigen leven op poten, met maar één ambitie: schilderen. Ze vindt troost in haar relatie met Stuart, haar maatje en minnaar, en trekt bij hem in in zijn vervallen landhuis in de Schotse Hooglanden. Tevreden met haar bestaan als geliefde, zet Madeline haar eigen ambitie op een heel zacht pitje. Maar dan neemt haar verhouding met Stuart een dramatische wending en krijgt ze wilde, uitputtende dromen. Ze kan niet anders dan deze dromen op doek zetten. De critici zijn unaniem enthousiast over haar schilderijen en uiteindelijk krijgt ze de erkenning die ze verdient.
Schrijver: Isla Dewar
Oorspronkelijke titel: The woman who painted her dreams
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-6305-091-7
Uitgever: De Arbeiderspers
Mama zingt de blues
Megs Williams is schoonmaakster. Maar dat niet alleen, ze is ook de bruisende moeder van drie kinderen. Met haar moeder voert ze eindeloze debatten, waar ze beiden niet buiten lijken te kunnen. En ze heeft een fantastische vriendin met wie ze kleine en grote problemen wegdrinkt. Ze zingt de blues in de plaatselijke bar. Dat ze al jaren geen vaste relatie meer heeft gehad, is helemaal haar eigen keuze. En dat haar ex-man, de vader van haar kinderen, meer bij haar over de vloer komt dan bij zijn jonge, bloedmooie vriendin, is geen enkel probleem - alleen soms licht irritant. Kortom, Megs Williams heeft het prima voor elkaar. Toch is er twijfel. Geleidelijk aan ontdekt Megs dat er meer uit het leven te halen moet zijn dan schoonmaken bij anderen, dat dromen er zijn om te verwezenlijken. En dat er toch iets is dat wel degelijk aan haar knaagt: de tragische dood van een vierde kind, het zoontje dat bij het oversteken door een auto werd geschept. Dan neemt ze het heft in eigen handen en ze begint aan de uitwerking van een zeer ambitieus plan...
Schrijver: Isla Dewar
Oorspronkelijke titel: Giving up on ordinary
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-6305-050-X
Uitgever: De Arbeiderspers
Sterke benen
Er zijn tien jaar voorbijgegaan sinds Roz de zwaarste zonde beging die een moeder maar kan begaan: toen ze besloot bij haar man weg te gaan liet ze de kinderen bij hem achter. Inmiddels heeft ze een nieuw leven opgebouwd, compleet met romances en een carrière: ze beschrijft in een feuilleton het leven van de Beseleys, een doorsnee gezin met doorsnee problemen. Wanneer haar geduchte ex-schoonmoeder Nan overlijdt, die al die tijd haar dierbaarste vriendin is gebleven, komt ze weer in contact met haar gezin. En zo raakt Roz betrokken bij de levens van haar inmiddels volwassen kinderen, de al te relaxte Jamie en de seksueel zeer actieve Zoe met haar vriend en hun zoontje. Een voor een trekken ze in bij Roz in haar Londense appartement, en Roz moet steeds meer van haar bevochten vrijheid inleveren. Ze kan maar moeilijk aan de nieuwe situatie wennen, tot ze beseft dat de kinderen naar haar zijn gekomen om háár te kunnen verlaten: zoals het hoort.
Schrijver: Isla Dewar
Oorspronkelijke titel: Two kinds of wonderful
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-295-1394-2
Uitgever: De Arbeiderspers
Vrouwen winnen
Ellen Quin, een introverte vrouw met een groot artistiek talent, groeit op in een voorstadje van Edinburgh. Ze leeft zich vooral uit in haar tekenwerk, en haar loopbaan ontwikkelt zich veelbelovend. Tragisch genoeg blijft ze hangen aan de eerste de beste man die belangstelling voor haar toont. Het is Daniel, een buitengewoon aantrekkelijke maar zeer onbetrouwbare jongeman die ze via haar werk heeft leren kennen. Binnen de kortste keren wonen ze samen, maar geleidelijk aan komt Ellen tot het besef dat er iets fundamenteels in haar leven ontbreekt. Cora O'Brien komt uit een Schots dorp dat ze al vroeg heeft verlaten om in Edinburgh te gaan wonen. Vol overgave stort ze zich daar in het wilde nachtleven. De liefde brengt haar weinig geluk, maar wel twee prachtige zoontjes, die ze in haar eentje opvoedt. Ellen en Cora: twee totaal verschillende vrouwen die vriendschap voor het leven sluiten. Ze hebben allebei nog een lange weg te gaan, maar ze hebben elkaar - voor urenlange gesprekken. Met wodka. Ze redden het wel. Ze winnen.
Women Talking Dirty - 1999
Regisseur: Coky Giedroyc
Cast: Helena Bonham Carter, Gina McKee, James Purefoy, e.a.
Schrijver: Isla Dewar
Oorspronkelijke titel: Women talking dirty
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-295-1366-7
Uitgever: De Arbeiderspers