Boekenplank:
Kies

Boeken van Jane Harper

Jane Harper verhuisde met haar familie naar Australië toen ze acht jaar oud was. Ze werkte jarenlang als journalist, maar na het volgen van een online cursus schrijven, begon ze aan haar eerste boek.

Meer over Jane Harper

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1980

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jane Harper


Overzicht

  • De overlevenden - The survivors
  • Verlaten - The lost man

Aaron Falk

  1. De droogte - The dry
  2. Wildernis - Force of nature
  3. Verstoten - Exiles

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe overlevenden

Het leven van Kieran Elliott veranderde voorgoed op de dag dat een enkel, roekeloos besluit een dramatisch gevolg kreeg.

Het schuldgevoel dat hem nog altijd achtervolgt, speelt op tijdens een familiebezoek aan de kleine kustplaats waar hij opgroeide. Kierans ouders hebben het niet makkelijk in deze stad, waar ieders geluk afhankelijk is van de genadeloze zee.

Wanneer er een lichaam wordt gevonden op het strand, komen lang verborgen geheimen bovendrijven. Een gezonken boot, een vermist meisje en alle vragen die nooit zijn weggespoeld...

Schrijver: Jane Harper
Oorspronkelijke titel: The survivors
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789400511545
Ebook: 9789044932690
Uitgever: Bruna
Verlaten

Drie broers. Eén dode. Geen antwoorden...

In de eenzame outback van Australië staan twee broers bij de omheining die hun boerderijen van elkaar scheidt. Ze zijn elkaars dichtstbijzijnde buren, hun huizen liggen drie uur rijden van elkaar. De derde broer ligt dood aan hun voeten. Cameron maakte zich ergens zorgen over. Besloot hij om zelf zijn dood tegemoet te lopen?

Als hij dat niet heeft gedaan, blijven er in deze afgelegen omgeving maar weinig verdachten over. Eenmaal thuis bij de achtergebleven familie wordt het wankele evenwicht op de boerderij verstoord. Niet alleen verdriet, maar ook verdenkingen spelen hoog op...

Schrijver: Jane Harper
Oorspronkelijke titel: The lost man
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400510821
Uitgever: Bruna

Aaron FalkDe droogte
Al twee jaar teistert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord - nadat hij zijn vrouw en zesjarige zoontje van het leven beroofde - laat iedereen verbijsterd achter.

Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak. Als de vragen zich beginnen op te stapelen en het wantrouwen groeit, wordt Falk gedwongen de gemeenschap onder ogen te komen die hem twintig jaar geleden heeft verstoten.
Schrijver: Jane Harper
Oorspronkelijke titel: The dry
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400507432
Uitgever: Bruna
Wildernis
Met enige tegenzin beginnen vijf vrouwen aan een zware, regenachtige trektocht. Slechts vier van hen bereiken de eindstreep. De tocht door het ruige achterland van Australië was bedoeld om de vijf collega's uit hun kantoorbubbel te halen en zo meer kracht en teamgevoel te creëren.

Aaron Falk, agent bij de federale politie, is extra geïnteresseerd in de vermiste vrouw, Alice Russel. Ze is de klokkenluider in Falks onderzoek - en wist bepaalde geheimen. Over de firma waarvoor ze werkte en over haar collega's. In plaats van over een trektocht met een hechte samenwerking als resultaat, krijgt Falk verhalen te horen over een tocht vol beschuldigingen, agressie en afbrokkelend vertrouwen. En hoe dieper hij in de verdwijningszaak duikt, hoe groter de gevaren lijken te worden.

Schrijver: Jane Harper
Oorspronkelijke titel: Force of nature
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400509740
Uitgever: Bruna
Verstoten

Niet iedereen vertrekt vrijwillig...

Tijdens een drukbezocht festival op een warme lenteavond ligt een baby alleen in haar wagen, terwijl haar moeder opgaat in de menigte.

Een jaar na dato werpt de verdwijning van Kim Gillespie nog altijd een schaduw over het leven van haar familie en vrienden in Marralee Valley, in het hart van de Australische wijnregio. Naar dit stadje reist Aaron Falk af om de doop van de baby van zijn beste vriend bij te wonen.

Maar al geniet hij van het leven in de weelderige vallei, Falk begint al snel te vermoeden dat de hechte groep vrienden en familie beschadigder is dan op het eerste gezicht lijkt. Rondom Falks vriend, de vermiste moeder en een vrouw tot wie Falk zich sterk aangetrokken voelt, blijken duistere vragen te sluimeren wanneer gebeurtenissen uit het verleden aan het licht komen.

Schrijver: Jane Harper
Oorspronkelijke titel: Exiles
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400516342
Ebook: 9789044935189
Uitgever: Bruna