Boekenplank:
Kies

Boeken van Belinda Bauer

Belinda Bauer groeide op in Engeland en Zuid-Afrika. Ze heeft gewerkt als screenwiter en journalist. Tegenwoordig woont zij in Wales.

Meer over Belinda Bauer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Blinde drift - Snap
  • De schitterende doden - The beautiful dead
  • De ziener - The shut eye
  • Exit - Exit
  • Vaderskind - The facts of life and death
  • Wat dood is - Rubbernecker

Exmoor Trilogie

  1. Rusteloos land - Blacklands
  2. Opgesloten - Darkside
  3. Verdiende loon - Finders keepers

Dubbel uitgegeven titels

  • De duistere kant - zie Opgesloten
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlinde drift

Op een mooie zomerdag staat een auto met pech langs de weg. In de snikhete auto wachten de elfjarige Jack en zijn zusjes Joy en Merry op hun moeder. 'Jack heeft de leiding,' heeft zijn moeder tegen hen gezegd toen ze wegging om hulp te halen. "Ik blijf niet lang weg.' Dus wachten de kinderen in eerste instantie geduldig, maar algauw worden ze rustelozer. En hun moeder komt niet terug. Hun moeder komt nooit meer terug.

Drie jaar later past Jack nog steeds op zijn zusjes. Hij zorgt ervoor dat ze te eten krijgen en dat niemand erachter komt dat ze helemaal alleen wonen, zonder ouders. En dan ontdekt Jack wie de moordenaar van zijn moeder is...

Schrijver: Belinda Bauer
Oorspronkelijke titel: Snap
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400507647
Uitgever: Bruna
De schitterende doden
Hij zou haar kunnen doden... Zij zou het kunnen toelaten...

Eve Singer is op zoek naar de dood. Haar carrière als misdaadverslaggever lijkt voortijdig aan zijn eind te komen en ze is bereid om alles te doen om haar op sensatie beluste publiek tevreden te stellen.

De moordenaar is ook op zoek naar de dood, om aan iedereen de schoonheid van het sterven te laten zien. Hij kondigt zijn macabere optredens van te voren aan en zorgt ervoor dat deze voor iedereen te zien zijn.

Wanneer de moordenaar contact opneemt met Eve, grijpt ze deze kans om als eerste de moorden te verslaan met beide handen aan.
Schrijver: Belinda Bauer
Oorspronkelijke titel: The beautiful dead
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400507630
Ebook: 9789044975369
Uitgever: Bruna
De ziener

Gisteren waren ze nog een doodgewone familie: Anna en James Buck, en hun kleine jongen Daniel. Maar in een moment van onoplettendheid veranderde alles. Een voordeur die niet goed dicht was... en Daniel was weg.

Nu zijn Anna en James twee vreemden die elkaar niet meer recht in de ogen kunnen kijken. Wantrouwen en stille verwijten vullen de leemte die hun zoon heeft achtergelaten.

Maar Anna zet alles op alles om Daniel terug te vinden - een vierjarige verdwijnt niet zomaar in het niets. Haar wanhopige zoektocht leidt haar naar de rand van de afgrond. En eroverheen...

Schrijver: Belinda Bauer
Oorspronkelijke titel: The shut eye
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400510746
Ebook: 9789044977677
Uitgever: Bruna
Exit

Mijn god, hij had iemand vermoord! Hij was zich er pijnlijk van bewust dat dit onmiddellijk het interessantste feit over hem was geworden.

Wanneer de 75-jarige Felix Pink de woning aan Black Lane binnengaat, kan hij niet vermoeden dat zijn gezapige leventje op zijn kop zal komen te staan. Hij is ter plekke uit naastenliefde, om een terminaal zieke man gezelschap te houden tot zijn laatste ademtocht, zodat hij niet alleen is wanneer hij sterft.

Maar vijftien minuten later is Felix op de vlucht voor de politie, nadat hij de grootste fout van zijn leven heeft gemaakt. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, weet hij niet, maar Felix is vastberaden om erachter te komen wat er misgegaan is, en wie daarvoor verantwoordelijk is.

Schrijver: Belinda Bauer
Oorspronkelijke titel: Exit
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400513297
Ebook: 9789044932218
Uitgever: Bruna
Vaderskind

Iedere moordenaar moet ergens beginnen...

Op de stranden en kliffen van Noord-Devon vallen jonge vrouwen ten prooi aan een zieke geest. De man dwingt hen zich uit te kleden en vervolgens hun moeders te bellen, zodat deze getuige kunnen zijn van de moord op hun dochters. De eerste twee vrouwen weten nog te ontsnappen, maar dan wordt het lichaam van een derde slachtoffer gevonden...

De tienjarige Ruby Trick woont met haar somberende moeder en werkeloze vader in het kustdorpje Limeburn dat langzaamaan in zee verdwijnt. Ruby heeft haar eigen problemen. Pestkoppen in de schoolbus. De dreigende scheiding van haar ouders. Maar haar vader is haar held en als ze hem kan helpen de moordenaar te vinden, komt alles misschien toch nog goed...

Schrijver: Belinda Bauer
Oorspronkelijke titel: The facts of life and death
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400514485
Ebook: 9789044933673
Uitgever: Bruna


Wat dood is
Patrick is al zijn hele leven een buitenbeentje. Intelligent, bedachtzaam, maar zo anders dan anderen dat het zelfs zijn moeder die hem alleen moet opvoeden, tot wanhoop drijft. Zijn fascinatie voor de dood vindt zij slechts een van zijn ongemakkelijke eigenschappen, maar het brengt hem naar de universiteit om anatomie te gaan studeren.

Daar verandert zijn leven compleet als hij iets ontdekt wat anderen nooit gezien zouden hebben: de officiële doodsoorzaak van de man op zijn snijtafel klopt niet en iemand probeert te voorkomen dat de waarheid boven tafel komt. Maar dat is niet alles. Thuis wachten nog veel meer leugens.
Schrijver: Belinda Bauer
Oorspronkelijke titel: Rubbernecker
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400503441
Ebook: 9789044970616
Uitgever: Bruna

Exmoor TrilogieRusteloos land
Elke dag na school en in de weekenden, wanneer zijn vriendjes voetbalplaatjes ruilen, gaat de twaalfjarige Steven graven. Hij heeft een doel, een belangrijk doel. Als hij de botten van zijn oom Billy vindt, die op elfjarige leeftijd is verdwenen, zal zijn familie eindelijk rust hebben.

Waarschijnlijk is Billy om het leven gebracht door een seriemoordenaar die nog vastzit. Steven is vastbesloten om de krakende kieren en stinkende wonden in zijn familie te dichten. Moedig schrijft hij de seriemoordenaar een brief, zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Dan begint een kat-en-muisspel tussen een wanhopige jongen en een verveelde kindermoordenaar. Een heel gevaarlijk spel met grotere consequenties dan Steven ooit had kunnen voorzien...
Schrijver: Belinda Bauer
Oorspronkelijke titel: Blacklands
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-229-9579-2
Ebook: 9789044964660
Uitgever: Bruna
Opgesloten
In de kleine gemeenschap van Shipcott, waar iedereen elkaar kent en er nooit iets gebeurt, verandert het leven op slag als op een kille sombere winterdag een oudere vrouw in haar bed vermoord blijkt te zijn. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Jonas Holly, de lokale politieman is geschokt en begrijpt niet hoe dit in zijn dorp kan gebeuren. Maar zijn eerste moordzaak wordt door de arrogante rechercheur uit de grote stad overgenomen en Jonas moet vanaf de zijlijn toekijken hoe het politieonderzoek verloopt. En dat is nog niet eens het ergste. Iemand lijkt het hem kwalijk te nemen dat dit gebeurd is en hij ontvangt anonieme dreigbriefjes.

Jonas weet zich geen raad en de stress neemt toe want met zijn zieke vrouw thuis gaat het ook steeds slechter. Om weer een beetje grip op zijn leven te krijgen, begint hij een eigen onderzoek, totdat op schokkende en vernietigende wijze duidelijk wordt wie de moordenaar zou kunnen zijn.

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Belinda Bauer
Oorspronkelijke titel: Darkside
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022999547
Uitgever: Bruna
Verdiende loon
Een tiener verdwijnt uit de auto van haar vader. Eerst denkt hij dat zijn dochter er zelf vandoor is gegaan, totdat hij het briefje op zijn stuur ziet: Je houdt niet van haar...

Maar bij deze ontvoering blijft het niet. En zo valt er in een hete zomer een donkere schaduw over Exmoor, waarin kinderen lijken te verdwijnen.

Inspecteur Reynolds heeft de zware taak om een beeld te krijgen van de ontvoerder opdat ze hem kunnen pakken en roept daarbij de hulp van de lokale politieagent Jonas Holly in. Maar is Jonas in staat te helpen na zijn eigen persoonlijke drama?

Ten minste één persoon denkt dat Jonas zelf niet te vertrouwen is en daar heeft de tiener Steven Lamb alle reden toe...
Schrijver: Belinda Bauer
Oorspronkelijke titel: Finders keepers
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022999554
Ebook: 9789044962895
Uitgever: Bruna

Dubbel uitgegeven titelsDe duistere kant
Zie voor de beschrijving van dit boek: Opgesloten.
Schrijver: Belinda Bauer
Oorspronkelijke titel: zie Opgesloten
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044932034
Ebook: 9789044976854
Uitgever: Bruna