Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Clare Mackintosh

Boeken van Clare Mackintosh

Clare Mackintosh werkte jarenlang binnen de politiewereld. In 2011 begon ze als freelancejournalist en social media consultant. Tegenwoordig is Mackintosh fulltime schrijver.

Meer over Clare Mackintosh

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1976

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Clare Mackintosh


Romans

 • Een onmogelijke keuze - After the end

Thrillers

 • De understudy - The understudy
 • Gegijzeld - Hostage
 • Ik zie jou - I see you
 • Mea culpa - I let you go
 • Valse hoop - Let me lie

Rechercheur Morgan / DC Morgan

 1. Het laatste feest - The last party
 2. Het leugenspel - A game of lies

E-books

 • De donor - The donor

Non-Fictie

 • Ik beloof je dat het niet altijd zo'n pijn zal doen - I promise it won't always hurt like this
Rechercheur Morgan / DC Morgan
E-books

gedetailleerd overzicht

RomansEen onmogelijke keuze

Pip en Max hebben een gelukkig huwelijk. Wanneer hun zoontje Dylan ongeneeslijk ziek wordt vechten ze voor zijn leven, maar ze komen uiteindelijk voor de moeilijkste beslissing van hun leven te staan. Pip wil de behandeling stoppen. Max wil deze voortzetten. Een onmogelijke keuze. Stel dat je het op dat moment niet eens wordt.

Dit verhaal vertelt hun levens zoals ze hadden kunnen zijn.

Schrijver: Clare Mackintosh
Oorspronkelijke titel: After the end
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026150135
Ebook: 9789026150142
Uitgever: De Fontein

ThrillersDe understudy

Hoe ver zou jij gaan om je dochter te beschermen?

Carolyn, Bronnie, Elise en Kendall zijn de moeders van vier meiden op de Orla Flynn Academy, een beroemde maar competitieve toneelschool. Hun dochters zijn elkaars beste vriendinnen. Alles wordt anders met de komst van een nieuw meisje, Imogen Curwood.

Vanaf dag één vinden er gruwelijke incidenten plaats op school en de moeders vragen zich af of hun dochters nog wel veilig zijn. Ze richten hun pijlen op Imogen, maar is zij wel de schuldige?

Als een van de meiden ontsnapt aan de dood en Imogen een waterdicht alibi heeft, zijn de moeders vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Maar ook als dat betekent dat ze hun eigen geheimen moeten prijsgeven?

De understudy is een razendsnelle psychologische thriller van een bestsellerteam bestaande uit Sophie Hannah, B.A. Paris, Clare Mackintosh en Holly Brown, over geheimen, verraad en moeders die als leeuwinnen hun dochters beschermen, koste wat het kost...

Schrijver: Clare Mackintosh
Oorspronkelijke titel: The understudy
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026350856
Ebook: 9789026350863
Uitgever: Ambo | Anthos
Gegijzeld

Het lot van honderden mensen ligt in jouw handen...

Het huwelijk van stewardess Mina staat op springen en de zorgen om haar dochtertje zijn groot, dus wanneer ze wordt geselecteerd om te werken op de eerste non-stopvlucht van Londen naar Sydney, is dat een welkome afleiding. Het is een prestigieuze vlucht met aan boord talloze journalisten, bloggers en VIPs die allemaal verslag zullen doen van deze historische vlucht.

Dan krijgt Mina een briefje in handen: ‘Volg onze instructies, dan zal je dochter blijven leven’. Het vliegtuig is gekaapt en Mina staat voor een duivels dilemma want het leven van honderden passagiers ligt in haar handen. Maar ook dat van haar dochtertje. En de kapers blijken meer van haar privéleven te weten dan haar lief is...

Schrijver: Clare Mackintosh
Oorspronkelijke titel: Hostage
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026154973
Ebook: 9789026154980
Uitgever: De Fontein
Ik zie jou
Wanneer Zoë Walker, tijdens een treinrit naar haar werk, tot haar verbijstering een foto van zichzelf in de krant ziet in de rubriek met seksadvertenties, is ze vastbesloten uit te zoeken hoe die foto daar terecht is gekomen. Ze heeft geen andere aanwijzingen dan de korrelige foto, een website en een telefoonnummer. Haar familieleden wuiven het weg als iemand die misschien veel op haar lijkt.

Maar dan verschijnt er een foto van een andere vrouw, een vrouw die net als Zoë elke dag die trein neemt. Wanneer deze vrouw vervolgens gewurgd wordt gevonden, beseft Zoë dat ze gevaar loopt. Maar van wie komt dat gevaar? Iemand die net als zij dagelijks die trein neemt? Iemand die precies weet wat haar routines zijn?

Schrijver: Clare Mackintosh
Oorspronkelijke titel: I see you
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026137754
Ebook: 9789026137761
Uitgever: De Fontein
Mea culpa
Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend.

Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel.

Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien…

Schrijver: Clare Mackintosh
Oorspronkelijke titel: I let you go
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026137730
Ebook: 9789026137747
Uitgever: De Fontein
Valse hoop
Een jaar geleden beëindigde Anna’s moeder haar leven op exact dezelfde wijze als haar vader een paar maanden eerder. Sindsdien probeert Anna wanhopig zichzelf op de been te houden. Een kaart op de sterfdag van haar moeder zet een reeks gebeurtenissen in gang die Anna doet vermoeden dat er meer achter de dood van haar moeder zit dan waar de politie vanuit ging.

Graven in het verleden blijkt gevaarlijk te zijn, soms is het beter alles te laten rusten. Maar dat is nu te laat. Moord. Zelfmoord. Of zit het toch anders?

Schrijver: Clare Mackintosh
Oorspronkelijke titel: Let me lie
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026146381
Ebook: 9789026146398
Uitgever: De Fontein

Rechercheur Morgan / DC MorganHet laatste feest

Eén dode, een dorp vol verdachten...

De vakantiehuizen die Rhys Lloyd bezit aan de rand van het meer zijn een succes en op oudjaarsavond heeft hij het hele dorp uitgenodigd om champagne te drinken met hun rijke nieuwe buren. Maar rond middernacht drijft Rhys dood in het ijskoude meer.

Op nieuwjaarsdag heeft rechercheur Ffion Morgan een dorp vol verdachten. Het kleine dorp is haar thuis, dus de verdachten zijn haar buren, vrienden en familie. Daarbij heeft Ffion zelf ook zo haar eigen geheimen.

De leugens stapelen zich op en al snel is de vraag niet wíe Rhys dood wilde hebben maar wie hem uiteindelijk heeft vermoord...

Schrijver: Clare Mackintosh
Oorspronkelijke titel: The last party
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026162558
Ebook: 9789026162565
Uitgever: De Fontein
Het leugenspel

In dit spel wint niemand...

In de bergen van Wales gaat een spraakmakende realityshow van start. De deelnemers hebben ieder een geheim dat ze koste wat kost verborgen willen houden. Dan verdwijnt een van de deelnemers spoorloos.

Rechercheur Ffion Morgan moet wat ze van de show gezien heeft vergeten en uitzoeken wie deze mensen werkelijk zijn, wetende dat ze geen van hen kan vertrouwen.

Wanneer er uiteindelijk zelfs een moord wordt gepleegd, weet Ffion dat al haar verdachten een alibi hebben... én een geheim dat het waard is om voor te doden.

Schrijver: Clare Mackintosh
Oorspronkelijke titel: A game of lies
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026162596
Ebook: 9789026162602
Uitgever: De Fontein

E-booksDe donor

Ze gunt je alles, maar wat wil ze ervoor terug...

Het leven van Lizzies dochter Meg wordt gered door een geslaagde harttransplantatie. Lizzie is de onbekende donor eeuwig dankbaar. Dan ontvangt ze een brief van Karen, die zich voorstelt als de moeder van de donor, met het verzoek om Meg te mogen ontmoeten. Lizzie meent dat dat het minste is wat ze terug kan doen.

Maar zodra ze kennismaakt met Karen heeft Lizzie het gevoel dat er iets niet klopt en het duurt niet lang voordat ze vermoedens krijgt dat het toelaten van Karen in hun leven, een heel grote fout is...

Schrijver: Clare Mackintosh
Oorspronkelijke titel: The donor
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026154324
Uitgever: De Fontein

Non-FictieIk beloof je dat het niet altijd zo'n pijn zal doen

Ik beloof je dat het niet altijd zo'n pijn zal doen is een ontroerend en persoonlijk verhaal van Clare Mackintosh over verlies en de kracht om er weer bovenop te komen...

In Ik beloof je dat het niet altijd zo'n pijn zal doen beschrijft succesvol roman- en thrillerschrijfster Clare Mackintosh op persoonlijke en aangrijpende wijze haar verdriet en emoties na het verlies van haar zoontje. Aanvankelijk zocht ze hulp in boeken. Die vertelden haar wat ze zou moeten voelen en wanneer. Maar de waarheid, ontdekte ze, is dat er geen afgebakende stadia zijn voor rouw. Wat we nodig hebben, is tijd en begrip.

Met 18 korte statements over rouw schreef Clare het boek dat ze zelf had willen lezen en dat nu troost zal bieden aan anderen. Clare: 'Ik ben in de veertig. Ik heb grootouders verloren, een vader, een kind. Ik heb nooit over mijn verdriet geschreven. Het voelde altijd te groot om het aan te pakken zonder het filter van fictie. In de loop der jaren is mijn verdriet van vorm veranderd, de scherpe randen zijn verzacht tot iets wat makkelijker te dragen is. Hoe? Het korte antwoord is dat wat je voelt normaal is. Het langere antwoord is dit boek.'

Naast de belofte dat het niet altijd zo'n pijn zal doen, belooft Clare je o.a.:

 • dat je een manier zult vinden om afscheid te nemen;
 • dat je je niet altijd zo boos, schuldig of moe zult voelen;
 • dat je iemand zult vinden die je begrijpt;
 • dat je weer gelukkig zult zijn;
 • dat je het niet zult vergeten.

Één keer naar iets luisteren is niet genoeg om het te geloven, vooral niet als jouw hoofd je iets heel anders vertelt. Dit boek is opgebouwd rond een reeks beloften. Het is een gesprek, geen lezing; een verhaal over hoop, niet over verlies. Het is een boek om naar terug te keren als je pijn hebt; om aan een vriend te geven als je niet weet wat je moet zeggen. Een boek om op te pakken als je een zachte stem nodig hebt om je gezelschap te houden.

Schrijver: Clare Mackintosh
Oorspronkelijke titel: I promise it won't always hurt like this
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789043933186
Uitgever: Kosmos