Boekenplank:
Kies

Boeken van E.O. Chirovici

Eugen O. Chirovici werd geboren in Transsylvanië in een Roemeens-Hongaars-Duits gezin. Nadat hij een studie Economie voltooide, werkte hij onder meer als manager van een nationaal dagblad en een tv-kanaal. Hij publiceerde meer dan 1000 artikelen en is de auteur van verschillende non-fictieboeken. Hij is drager van drie eredoctoraten in economie, communicatie en geschiedenis en is lid van de Roemeense Academie van de Wetenschappen. Chirovici woont momenteel in Brussel, maar brengt ook veel tijd door in Reading en New York.

Meer over E.O. Chirovici

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1964

Website: E.O. Chirovici


Overzicht

  • Boek der spiegels - The book of mirrors
  • Nacht in Parijs - Bad blood

gedetailleerd overzicht

OverzichtBoek der spiegels
Op een nacht in 1987 werd de vooraanstaande hoogleraar Joseph Wieder op brute wijze vermoord. De zaak werd nooit opgelost.

New York, 25 jaar later. Literair agent Peter Katz ontvangt enkele hoofdstukken uit een manuscript met de titel Boek der spiegels. Het zijn de memoires van Richard Flynn over diens tijd op Princeton University. Hierin beschrijft hij zijn opmerkelijke verstandhouding met Wieder.

Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er in de nacht van de moord is voorgevallen. Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns memoires. Richard Flynn is echter ongeneeslijk ziek, en de rest van het manuscript blijkt onvindbaar. Katz raakt geobsedeerd door de zaak. Maar hoe dieper hij in de materie duikt, hoe verder hij verwijderd lijkt van de oplossing.
Schrijver: E.O. Chirovici
Oorspronkelijke titel: The book of mirrors
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400507333
Uitgever: Bruna
Nacht in Parijs

Twee mannen houden van dezelfde vrouw. Dan sterft ze onder mysterieuze omstandigheden...

Op een regenachtige avond in New York geeft psycholoog James Cobb een lezing over het terughalen van verborgen herinneringen. Na afloop vraagt een oude man hem om hulp. Deze terminaal zieke man, Joshua Fleischer, werd veertig jaar geleden wakker in een Parijse hotelkamer. In de kamer bevond zich het lichaam van een dode vrouw. De man heeft geen idee wat er die nacht gebeurd is. Was hij een onschuldige aanwezige? Of is hij een moordenaar?

Schrijver: E.O. Chirovici
Oorspronkelijke titel: Bad blood
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400509856
Uitgever: Bruna