Boekenplank:
Kies

Boeken van Riley Sager

Riley Sager is schrijver, redacteur en grafisch ontwerper.

Meer over Riley Sager

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Todd Ritter, Alan Finn

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Riley Sager


Overzicht

  • De enige die overbleef - The only one left
  • De laatste meisjes - Final girls
  • Mijn laatste leugen - The last time I lied
  • Overleef de nacht - Survive the night
  • Sluit alle deuren - Lock every door
  • Voor het donker thuis - Home before dark

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe enige die overbleef

Ze stak haar vader neer en vermoordde haar moeder, voordat ze haar zus ophing - althans, zo gaat het rijmpje dat schoolkinderen zingen over de moorden binnen het gezin Hope in de jaren twintig.

De enige overlevende was de zeventienjarige Lenora Hope. De meeste mensen dachten dat zij de moorden had gepleegd, maar de politie kon destijds geen bewijs vinden. Zelf heeft Lenora altijd ontkend. Ze woont nog altijd in Hope’s End, het grote landhuis boven op de kliffen aan de kust van Maine, waar de moorden plaatsvonden.

Maine, 1983. Nadat de vorige thuishulp midden in de nacht was weggevlucht, neemt Kit het stokje over om voor Lenora te zorgen. Ze is nu in de zeventig en zit aan haar rolstoel gekluisterd - een aantal beroertes heeft ervoor gezorgd dat ze alleen nog kan communiceren met behulp van een typemachine. Op een avond typt Lenora: 'Ik zal je alles vertellen.'

Dan wordt het Kit steeds duidelijker dat ook Lenora niet de volledige waarheid vertelt...

Schrijver: Riley Sager
Oorspronkelijke titel: The only one left
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789026366161
Ebook: 9789026366178
Uitgever: Ambo | Anthos
De laatste meisjes
De pers noemt ze 'The Final Girls': Quincy, Sam en Lisa, een berucht groepje waar niemand bij wil horen. De enige overlevenden van drie verschillende massamoorden. Ze zijn voor altijd met elkaar verbonden, vanwege hun verleden.

Maar wanneer Lisa onder verdachte omstandigheden overlijdt en Sam plotseling bij Quincy op de stoep staat, moet Quincy toegeven dat ze Sam en Lisa eigenlijk nauwelijks kent. Moet ze Sam vertrouwen? Of kan er maar één Final Girl zijn?
Schrijver: Riley Sager
Oorspronkelijke titel: Final girls
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026335259
Ebook: 9789026335266
Uitgever: Ambo | Anthos
Mijn laatste leugen

Mijn laatste leugen vertelt het verhaal van Emma, die voor het eerst haar vakantie doorbrengt in een Amerikaans zomerkamp. In Camp Nightingale maakte ze nieuwe vrienden, had het naar haar zin en leerde ze leugens te vertellen. Toen verdwenen de drie meisjes met wie ze haar cabin deelde spoorloos in de bossen en bleef ze als enige achter.

Vijftien jaar later is Emma een gevierd kunstenaar, geplaagd door herinneringen aan die bewuste avond. Ze wordt door de kampleiding van Camp Nightingale gevraagd een zomerschildercursus te geven en omdat ze het verleden definitief wil verwerken besluit ze te gaan. Eenmaal aangekomen blijkt ze in dezelfde cabin als toen te moeten overnachten en het verandert opnieuw in een plaats delict...

Schrijver: Riley Sager
Oorspronkelijke titel: The last time I lied
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026341861
Ebook: 9789026341878
Uitgever: Ambo | Anthos
Overleef de nacht

Stap nooit in bij een vreemde...

Het is november 1991. De muziek van Nirvana wordt veel gedraaid, er zijn nog geen mobiele telefoons en studente Charlie Jordan zit in een auto met een man die misschien wel een seriemoordenaar is.

Josh Baxter, de chauffeur, is een vreemde voor Charlie. Ze ontmoette hem bij het mededelingenbord op de campus, waar ze een briefje ophing omdat ze een lift wilde naar Ohio. Josh was op zoek naar een medepassagier met wie hij de benzinekosten kon delen.

Beiden hebben goede redenen om snel te vertrekken. Charlie rouwt nog altijd om haar beste vriendin, die het derde slachtoffer werd van de zogenaamde Campus Killer. Josh zegt dat hij snel naar huis moet om voor zijn zieke vader te zorgen, maar is dat wel zo?

Terwijl ze in het holst van de nacht over de lege snelwegen razen, bekruipt Charlie het gevoel dat Josh weleens de Campus Killer zou kunnen zijn. Is hij werkelijk een koelbloedige moordenaar? Of gaat Charlies levendige fantasie met haar aan de haal?

Schrijver: Riley Sager
Oorspronkelijke titel: Survive the night
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026354816
Ebook: 9789026354823
Uitgever: Ambo | Anthos
Sluit alle deuren

Welkom in het Bartholomewgebouw. Vertrekken is onmogelijk...

Jules Larsen begint aan een nieuwe baan als housesitter in het exclusieve appartementencomplex Het Bartholomew in Manhattan, New York. Er zijn maar een paar regels: geen bezoek ontvangen, elke avond in het appartement doorbrengen en de andere bewoners niet storen. Jules staat op straat, dus ze is maar wat blij met dit buitenkansje om haar oude leven achter zich te laten.

Hoewel ze een beetje uit de toon valt tussen de superrijken, trekt ze wel op met een andere housesitter, Ingrid. Niets is wat het lijkt, vertelt Ingrid, die met de dag angstiger wordt. Jules doet haar verhaal af als onzin, maar dan verdwijnt Ingrid spoorloos en komt Jules erachter dat zij niet de eerste huisoppas is die wordt vermist...

Schrijver: Riley Sager
Oorspronkelijke titel: Lock every door
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026347597
Uitgever: Ambo | Anthos


Voor het donker thuis

Hoe was het om in dat huis te wonen? Maggie Holt is die vraag wel gewend. Vijfentwintig jaar geleden verhuisde ze met haar ouders, Ewan en Jess, naar Baneberry Hall, een negentiende-eeuws landhuis in Vermont. Drie weken later waren ze er halsoverkop uit vertrokken; een traumatische gebeurtenis waarover Ewan later een bestseller zou schrijven.

Tegenwoordig knapt Maggie oude woningen op en ze kan zich de gebeurtenissen van toen nauwelijks herinneren. Ze gelooft ook eigenlijk geen woord van wat er in haar vaders boek staat. Wanneer ze na zijn dood Baneberry Hall erft, gaat ze terug naar de plek waar het allemaal begon. Ze is van plan om het pand een facelift te geven en te verkopen.

Haar terugkeer wordt met argusogen bekeken door de inwoners, want het kleine stadje is er niet goed vanaf gekomen in haar vaders boek. Zodra Maggie over de drempel van Baneberry Hall stapt begint ze zich af te vragen of er toch geen waarheid in het boek schuilt.

Schrijver: Riley Sager
Oorspronkelijke titel: Home before dark
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026353062
Ebook: 9789026353079
Uitgever: Ambo | Anthos