Boekenplank:
Kies

Boeken van Zoran Drvenkar

Meer over Zoran Drvenkar

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Zoran Drvenkar


Overzicht

  • Jij - Du
  • Sorry - Sorry
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtJij
Neem een man die door heel Duitsland reist en geen genade kent. Waar hij komt blijft niemand leven. Noem hem 'de reiziger' en vrees hem.
Neem vijf vriendinnen die de chaos binnenlaten en op de vlucht slaan. Noem hen 'de lieve sloeries' en mijd hen.
Neem een vader die wordt achtervolgd door het verleden en over lijken gaat om zijn doel te bereiken. Stel je voor dat hij tegen elke prijs de vijf vriendinnen wil grijpen. Noem hem 'de rekenaar' en mijd ook hem.

Allen bewegen zich naar elkaar toe, gedreven door wraakzucht en zich onbewust van het feit dat JIJ ze observeert...
Schrijver: Zoran Drvenkar
Oorspronkelijke titel: Du
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029578493
Uitgever: De Arbeiderspers
Sorry
Vier jonge mensen in Berlijn bedenken een briljant plan om veel geld te verdienen: SORRY, een agentschap dat excuses aanbiedt namens personen en bedrijven die zelf de confrontatie schuwen. Het blijkt al snel een zeer succesvolle formule: steeds meer mensen maken van hun professionele diensten gebruik om hun geweten te verlichten.
Tot ze op een dag naar een appartement worden gestuurd om verontschuldigingen aan te bieden aan een vrouw die op ijzingwekkende wijze om het leven is gebracht. Hun opdrachtgever laat het hier niet bij: ze moeten de vrouw ook begraven. Het is het begin van een nachtmerrie waarbij het viertal als schaakfiguren op een spoor van gruwelijkheid wordt gezet, waar van vergeving, of van een zwart-witte tegenstelling tussen daders en slachtoffers, geen sprake is.
Sorry werd door kritiek en lezers verwelkomd als de beste thriller sinds jaren. Het valt niet alleen op door zijn vernuftige plot en adembenemende suspense, maar ook door de serieuze maatschappelijke thema's die worden aangeboord (kindermisbruik, schuld en boete). Het boek haalde meteen na verschijning de prestigieuze Krimi-Welt-Bestenliste.
Schrijver: Zoran Drvenkar
Oorspronkelijke titel: Sorry
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-295-7212-5
Uitgever: De Arbeiderspers