Boekenplank:
Kies

Boeken van Katherine Arden

Meer over Katherine Arden

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Katherine Arden


Winternight

  1. De beer en de nachtegaal - The bear and the nightingale
  2. Het meisje in de toren - The girl in the tower
  3. De winter van de heks - The winter of the witch

gedetailleerd overzicht

WinternightDe beer en de nachtegaal
In een dorp op het randje van de wildernis in het noorden van Rusland, waar de ijskoude wind blaast en het altijd lijkt te sneeuwen, vertelt een oude min sprookjes over de Winterkoning. Verhalen over oude magie verboden door de kerk.

Maar voor het jonge, wilde meisje Vasja zijn het meer dan alleen verhalen. Alleen zij ziet de geesten rondom het huis die haar beschermen. Alleen zij voelt de groeiende krachten van een duistere vorm van magie in het bos...
Schrijver: Katherine Arden
Oorspronkelijke titel: The bear and the nightingale
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024577958
Ebook: 9789024577965
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het meisje in de toren

Vasilisa groeide op aan de rand van de Russische wildernis, waar de sneeuw zich huizenhoog ophoopte en waar er waarheid school in de sprookjes die rond het vuur werden verteld. Vasilisa's gave om te zien wat anderen niet zien trok de aandacht van Morozko - Vorst, de winterdemon uit de verhalen - en samen redden zij Vasilisa's volk van de ondergang. Maar omdat ze anders is dan de anderen, wordt ze door haar eigen mensen voor heks uitgemaakt.

Na te zijn weggejaagd uit haar huis heeft Vasilisa nog maar twee opties: trouwen of het klooster in. Een onmogelijke keuze, en dus kiest ze voor het avontuur. Verkleed als jongen trekt ze eropuit op haar schitterende hengst Solovey.

Als Vasilisa echter een stel bandieten te slim af is, verandert alles. De grootvorst van Moskou roemt haar heldendaden, en plots wordt Vasilisa weer herenigd met haar zus en broer, die nu deel uitmaken van de vriendenkring van de vorst. Maar als ze er aan het hof achter komen dat ze eigenlijk een meisje is, zal dat grote gevolgen voor haarzelf en haar familie hebben.

Voordat ze zich kan bevrijden uit het web van Moskouse intriges - en terwijl Morozko met advies komt waarvan niet te zeggen valt of het betrouwbaar is - wordt Vasilisa geconfronteerd met een gevaar dat heel Moskou bedreigt.

Schrijver: Katherine Arden
Oorspronkelijke titel: The girl in the tower
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024577972
Ebook: 9789024577989
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De winter van de heks

Een meisje kan het verschil maken...

Moskou brandt, en haar inwoners zoeken naar antwoorden - vooral naar iemand die ze de schuld kunnen geven. Vasilisa, een meisje met buitengewone gaven, moet vluchten voor haar leven; ze wordt achtervolgd door hen die haar magie de schuld geven van hun tegenspoed.

Maar dan keert een wraakzuchtige demon terug, sterker dan ooit. En hij is vastbesloten de wereld in chaos te doen storten, samen met verschillende bondgenoten onder de mensen en geesten.

Het lot van de mensheid en de magische wezens die hen omringen, ligt in de handen van Vasya. Maar ze kan ze misschien niet allemaal redden...

Schrijver: Katherine Arden
Oorspronkelijke titel: The winter of the witch
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024577996
Ebook: 9789024578009
Uitgever: Luitingh-Sijthoff