Boekenplank:
Kies

Boeken van William Horwood

Meer over William Horwood

Genre: Fantasy / SF

Website: William Horwood


Overzicht

  • De sage van het Duncton woud - Duncton wood
  • De wilgen in de winter - The willows in winter

De wolven van de tijd

  1. De bannelingen van Middenland - Journeys to the Heartland
  2. Op zoek naar de Wolfrots - Seekers at the Wulfrock

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe sage van het Duncton woud
Onder het bos van Duncton ligt een oeroud gangenstelsel waarin een groot mollenvolk woont, dat bestaat uit de onafhankelijke Westkanters, de geheimzinnige Moeraskanters en de oorlogszuchtige Oostkanters. Het eens zo trotse stelsel raakt echter meer en meer in verval. Op een dag dringt een vreemde mol het stelsel binnen: Alruin, groot, woest en sluw. Na verloop van tijd verzetten steeds meer mollen zich tegen de heerszuchtige Alruin en zijn vazallen. Zullen zij erin slagen de oude rituelen in ere te herstellen? Hierbij moeten zij veel gevaren trotseren, maar door de liefde en steun die zij elkaar geven, wordt het stelsel gered en herleven de oeroude waarden. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De Duncton saga.
Schrijver: William Horwood
Oorspronkelijke titel: Duncton wood
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-274-1562-5
Uitgever: Spectrum
De wilgen in de winter
Kenneth Grahames De wind in de wilgen dat in 1908 in Engeland verscheen, heeft al jarenlang de status en populariteit van een ware klassieker. Het behoort tot de zeldzame boeken die oorspronkelijk voor kinderen zijn geschreven maar die dankzij hun universaliteit lezers van alle leeftijden boeien. William Horwood, auteur van de Duncton-kronieken en een groot bewonderaar van Grahames boek, heeft als blijk van zijn bewondering en als eerbewijs de vier geliefdste personages uit de Engelse literatuur - de trouwe Mol, de vindingrijke Waterrat, de strenge maar wijze Das en natuurlijk de ergerlijke, maar onweerstaanbare Pad - opnieuw tot leven gewekt. De wilgen in de winter is een betoverende roman, voortreffelijk geïllustreerd door Patrick Benson, waarin Horwood alle vreugde, magie en humor van Grahames onsterfelijke boek heeft weten te vangen. En Pad is, gelukkig, nog even irritant beminnelijk als altijd.
Schrijver: William Horwood
Oorspronkelijke titel: The willows in winter
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-290-4807-7
Uitgever: Meulenhoff

De wolven van de tijdDe bannelingen van Middenland
Na eeuwenlang te zijn opgejaagd door de mens, staat de wolvensoort op uitsterven. Maar er gloort hoop, een sprankje, als vanuit heel Europa de laatste overlevende wolven gehoorzamen aan de mystieke oproep die aangeeft hoe te ontsnappen aan de dreigende ondergang. In de Karpaten wordt de roep ontvangen door de jonge, gretige Tervicz. Vanuit het zuiden van Italië komt de naar liefde en geluk speurende Elhana, en vanuit Noorwegen begint de oersterke vechtersbaas Klimt aan de lange tocht. In Spanje spitst Aragon de oren en reist af, op zoek naar zijn lotsbestemming. In Frankrijk is het Lounel, de wolf die het kwaad ziet, die in de Auvergne de signalen opvangt. En vanuit de uitgestrekte Russische steppen komt hij, Kobrin, de machtigste krijger van allemaal, een wolf die in zijn leven slechts tegenspoed en pijn heeft gekend. In De bannelingen van Middenland wordt verteld hoe zij na tal van omzwervingen, levensgevaarlijke hindernissen en - soms - fatale amoureuze onderbrekingen, samenkomen om een nieuwe troep te formeren. Hun doel is zich achter een leider te scharen waarvan de geboorte duizend jaar eerder in een profetie werd aangekondigd en gaanderweg hun geboortegrond, het legendarische Middenland, te claimen. Maar dan moet daar eerst de gehate mens, de Mennen worden verjaagd...
Schrijver: William Horwood
Oorspronkelijke titel: Journeys to the Heartland
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-290-4861-1
Uitgever: Meulenhoff
Op zoek naar de Wolfrots
Onder het inspirerende leiderschap van de oersterke vechtersbaas Klimt trokken de Wolven van de Tijd in De bannelingen van Middenland terug naar hun geboortegrond. Aanleiding daartoe was de mystieke oproep aan alle Europese wolven die aangaf hoe te ontsnappen aan de dreigende ondergang van de soort. Gaandeweg versloeg de troep de verraderlijke Magyaren en ze overleefde zelfs een confrontatie met de Mennen.
Schrijver: William Horwood
Oorspronkelijke titel: Seekers at the Wulfrock
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-290-4972-3
Uitgever: Meulenhoff

Gerelateerde schrijvers