Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah J. Maas

Meer over Sarah J. Maas

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1986

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Sarah J. Maas


Overzicht

 • Het mes van de sluipmoordenaar - The assassin's blade

Crescent City

 1. Huis van Aarde & Bloed - House of Earth and Blood
 2. Huis van Lucht & Adem - House of Sky and Breath
 3. Huis van Vuur & Schaduw - House of Flame and Shadow

De Glazen Troon - Throne of Glass

 1. De glazen troon - Throne of glass
 2. De donkere kroon - Crown of midnight
 3. Erfgenaam van vuur - Heir of fire
 4. Koningin van de schaduw - Queen of shadows
 5. Rijk van stormen - Empire of storms
 6. Toren van de dageraad - Tower of Dawn
 7. Koninkrijk van as - Kingdom of ash

Hof van doorns en rozen - Court of Thorns and Roses

 1. Hof van doorns en rozen - A court of thorns and roses
 2. Hof van mist en woede - A court of mist and fury
 3. Hof van vleugels en verwoesting - A court of wings and ruin
 4. Hof van ijs en sterren - A court of frost and starlight
 5. Hof van zilveren vlammen - A court of silver flames

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet mes van de sluipmoordenaar

Celaena Sardothien is Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Officieel ligt haar loyaliteit bij Arobynn Hamel, meester van het Sluipmoordenaarsgilde, maar in werkelijkheid vertrouwt ze alleen haar collega Sam.

In deze vijf verhalen, die zich afspelen vóór De glazen troon, volgen we Celaena op vijf gevaarlijke missies, van afgelegen eilanden tot woestijnen vol vijanden, waar ze vecht om slaven te bevrijden en zich te wreken op tirannieke heersers. Maar er is één probleem: deze missies gaan recht in tegen het beleid van Arobynn Hamel. En op verraad staat de allerhoogste straf...

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: The assassin's blade
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022590638
Ebook: 9789402315219
Uitgever: Boekerij

Crescent CityHuis van Aarde & Bloed

Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan - half mens, half Fae - behoort tot het huis van Aarde & Bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft.

Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: House of Earth and Blood
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022589403
Ebook: 9789402314540
Uitgever: Boekerij
Huis van Lucht & Adem

Crescent City - een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven...

Bryce Quinlan en Hunt Athalar proberen hun leven weer op te pakken - ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. En nog belangrijker: ze moeten erachter komen wat de toekomst hen zal brengen.

De Asteri hebben zich aan hun woord gehouden: tot nu toe laten ze Bryce en Hunt met rust. Maar de rebellenbeweging is de macht van de Asteri langzaam aan het afbreken en de kans dat de heersers zullen aanvallen groeit. Hoe meer Bryce, Hunt en hun vrienden betrokken raken bij de plannen van de rebellen, des te duidelijker wordt de confronterende maar cruciale keuze die ze moeten maken: blijven ze gehoorzaam terwijl anderen worden onderdrukt, of zullen ze vechten voor gerechtigheid?

Gelukkig voor Crescent City kunnen Bryce en Hunt nooit lang stil blijven zitten.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: House of Sky and Breath
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022589694
Ebook: 9789402314779
Uitgever: Boekerij
Huis van Vuur & Schaduw

Crescent City - een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven...

Bryce Quinlan had nooit verwacht een andere wereld te zien dan Midgard, maar nu ze die eenmaal heeft gezien, wil ze alleen nog maar terug naar huis. Alles waar ze van houdt is in Midgard: haar familie, haar vrienden, haar partner. Gestrand in een vreemde nieuwe wereld, zal ze al haar verstand nodig hebben om hier weer weg te komen. En dat is niet eenvoudig nu ze geen idee heeft wie ze kan vertrouwen.

Hunt Athalar heeft zich nogal eens in de problemen gewerkt, maar dit is misschien wel het grootste probleem van allemaal. Na een paar korte maanden waarin al zijn dromen uitkwamen, zit hij weer in de kerkers van de Asteri, beroofd van zijn vrijheid en zonder enig idee van het lot van Bryce. Hij wil niets liever dan haar helpen, maar totdat hij aan de Asteri kan ontsnappen, zijn zijn handen letterlijk gebonden.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: House of Flame and Shadow
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789022589700
Ebook: 9789402314786
Uitgever: Boekerij

De Glazen Troon - Throne of GlassDe glazen troon
Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.
Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Throne of glass
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022580264
Ebook: 9789460239465
Uitgever: Boekerij
De donkere kroon
Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?
Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Crown of midnight
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022580288
Ebook: 9789402301960
Uitgever: Boekerij
Erfgenaam van vuur
Celaena Sardothien heeft de gevechten op leven en dood overleefd, maar tegen een zeer hoge prijs. Hoewel ze niets liever wil dan de dood van haar dierbare vriend wreken, moet ze aan een nieuwe reis beginnen om de strijd met haar duistere waarheid aan te gaan… Een waarheid over haar erfenis die haar toekomst voorgoed kan veranderen.

Ondertussen verzamelen haar vijanden zich aan de horizon met maar één doel: de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Om ze te verslaan moet Celaena de kracht vinden om niet alleen haar eigen demonen te overwinnen, maar ook het kwaad dat op het punt van uitbreken staat. Als ze wint wordt ze Adarlans grootste bedreiging - en zijn grootste vijand.                          
Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Heir of fire
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022580295
Ebook: 9789402306705
Uitgever: Boekerij
Koningin van de schaduw
Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen.

Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Queen of shadows
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022580271
Ebook: 9789402308778
Uitgever: Boekerij
Rijk van stormen
In Rijk van stormen heeft Celaena allang haar rechtmatige rol van erfgename Aelin Galathynius ingenomen en heeft ze gezworen haar koninkrijk terug te krijgen. De Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterste krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt.

Aelin heeft een krachtig hof dat ze leiding moet geven en heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven. Nu moet ze bepalen wat - of wie - ze bereidt is op te offeren om haar wereld te redden…
Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Empire of storms
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022580301
Ebook: 9789402308907
Uitgever: Boekerij


Toren van de dageraad
In Toren van de dageraad volgen we het verhaal van Chaol en Nesryn die naar de Torre Cesme afreizen, terwijl Aelin gelijktijdig haar verhaal in Rijk van stormen vervolgt.

Chaol Westfall, kapitein van de garde, stond altijd bekend om zijn kracht en onvoorwaardelijke loyaliteit. Maar dat is veranderd sinds het glazen kasteel is verbrijzeld, zijn mannen zijn afgeslacht, en de koning van Adarlan zijn leven spaarde, maar zijn lichaam heeft gebroken.

Zijn enige kans op herstel ligt in handen van de legendarische genezers van de Torre Cesme in Antica - hét bolwerk van het machtige zuidelijke rijk. Met het oog op de dreigende oorlog lijkt het een goed idee om daar een pact mee te sluiten. Maar wanneer hij afreist naar het verre rijk, doet Chaol een ontdekking met grote gevolgen...

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Tower of Dawn
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022580318
Ebook: 9789402308914
Uitgever: Boekerij
Koninkrijk van as

Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.

Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Kingdom of ash
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022582886
Uitgever: Boekerij

Hof van doorns en rozen - Court of Thorns and RosesHof van doorns en rozen
Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend.

Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: A court of thorns and roses
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789000348275
Ebook: 9789000348282
Uitgever: Van Goor
Hof van mist en woede
Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden.

Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: A court of mist and fury
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789000347568
Ebook: 9789000349852
Uitgever: Van Goor
Hof van vleugels en verwoesting
Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden - één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld.

Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: A court of wings and ruin
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789000349869
Ebook: 9789000349876
Uitgever: Van Goor
Hof van ijs en sterren
Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden.

Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: A court of frost and starlight
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789000360475
Ebook: 9789000360482
Uitgever: Van Goor
Hof van zilveren vlammen

Nesta Archeron is trots, snel boos en niet zo vergevingsgezind. Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde en dodelijke Nachthof. Maar erger dan dat is dat ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet kan vergeten.

De enige persoon die haar woede meer dan wie dan ook aanwakkert is Cassian. Maar dat is niet het enige wat hij in haar aanwakkert. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze opeens gedwongen op elkaar aangewezen zijn.

Als de dreiging van oorlog opnieuw haar schaduw over het land werpt, zullen Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aan moeten gaan als ze de fragiele vrede willen bewaren. Maar het ultieme gevaar is hun zoektocht naar acceptatie - en genezing - in elkaars armen.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: A court of silver flames
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789000376360
Uitgever: Van Goor