Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah J. Maas

Meer over Sarah J. Maas

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1986

Website: http://www.sarahjmaas.com

De Glazen Troon - Throne of Glass
 1. De glazen troon - Throne of glass
 2. De donkere kroon - Crown of midnight
 3. Erfgenaam van vuur - Heir of fire
 4. Koningin van de schaduw - Queen of shadows
 5. Rijk van stormen - Empire of storms
 6. Toren van de dageraad - Tower of Dawn
 7. Koninkrijk van as - Kingdom of ash
Hof van doorns en rozen - Court of Thorns and Roses
 1. Hof van doorns en rozen - A court of thorns and roses
 2. Hof van mist en woede - A court of mist and fury
 3. Hof van vleugels en verwoesting - A court of wings and ruin
 4. Hof van ijs en sterren - A court of frost and starlight

Gedetaileerd overzicht

De Glazen Troon - Throne of Glass

De glazen troon
Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.
Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Throne of glass
Eerste uitgave: 2012
ISBN: 9789022580264
Uitgever: Boekerij
De donkere kroon
Celaena Sardothien mag dan de kampioen van de koning zijn geworden, haar trouw aan de kroon is nihil. Ze balanceert op een levensgevaarlijk koord dat bij één verkeerde beweging kan breken. Dan blijken er nog meer duistere krachten aan het werk dan Celaena al vermoedde en komt alles wat ze liefheeft in gevaar. Ze zal keuzes moeten maken: wie kan ze vertrouwen en wie is het waard om voor te vechten?
Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Crown of midnight
Eerste uitgave: 2013
ISBN: 9789022580288
Uitgever: Boekerij
Erfgenaam van vuur
Celaena Sardothien heeft de gevechten op leven en dood overleefd, maar tegen een zeer hoge prijs. Hoewel ze niets liever wil dan de dood van haar dierbare vriend wreken, moet ze aan een nieuwe reis beginnen om de strijd met haar duistere waarheid aan te gaan… Een waarheid over haar erfenis die haar toekomst voorgoed kan veranderen.

Ondertussen verzamelen haar vijanden zich aan de horizon met maar één doel: de inwoners van het koninkrijk tot slavernij dwingen. Om ze te verslaan moet Celaena de kracht vinden om niet alleen haar eigen demonen te overwinnen, maar ook het kwaad dat op het punt van uitbreken staat. Als ze wint wordt ze Adarlans grootste bedreiging - en zijn grootste vijand.                          
Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Heir of fire
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789022580295
Uitgever: Boekerij
Koningin van de schaduw
Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen.

Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Queen of shadows
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789022580271
Uitgever: Boekerij
Rijk van stormen
In Rijk van stormen heeft Celaena allang haar rechtmatige rol van erfgename Aelin Galathynius ingenomen en heeft ze gezworen haar koninkrijk terug te krijgen. De Duistere Koning Erawan gebruikt Aelins verleden, haar vijanden en haar vrienden in een uiterste krachtvertoon om te voorkomen dat ze haar doel bereikt.

Aelin heeft een krachtig hof dat ze leiding moet geven en heeft haar hart aan een Fae-prins gegeven. Nu moet ze bepalen wat - of wie - ze bereidt is op te offeren om haar wereld te redden…
Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Empire of storms
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789022580301
Uitgever: Boekerij
Toren van de dageraad
In Toren van de dageraad volgen we het verhaal van Chaol en Nesryn die naar de Torre Cesme afreizen, terwijl Aelin gelijktijdig haar verhaal in Rijk van stormen vervolgt.

Chaol Westfall, kapitein van de garde, stond altijd bekend om zijn kracht en onvoorwaardelijke loyaliteit. Maar dat is veranderd sinds het glazen kasteel is verbrijzeld, zijn mannen zijn afgeslacht, en de koning van Adarlan zijn leven spaarde, maar zijn lichaam heeft gebroken.

Zijn enige kans op herstel ligt in handen van de legendarische genezers van de Torre Cesme in Antica – hét bolwerk van het machtige zuidelijke rijk. Met het oog op de dreigende oorlog lijkt het een goed idee om daar een pact mee te sluiten. Maar wanneer hij afreist naar het verre rijk, doet Chaol een ontdekking met grote gevolgen...

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Tower of Dawn
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789022580318
Uitgever: Boekerij
Koninkrijk van as

Aelin is gevangengenomen door de Fae-koningin. Ze is opgesloten op een geheime locatie, zonder enige hoop op ontsnapping. Terwijl zij maandenlang martelingen ondergaat, vervolgen haar vrienden hun eigen weg – in Aelins afwezigheid is het aan hen om hun moederland te verdedigen. Maar gelukkig blijft Rowan zoeken naar zijn verloren liefde.

Aelins lot hangt af van haar kracht om zichzelf te bevrijden en te vechten in de ultieme strijd om haar leven. Sommige verbintenissen zullen sterker blijken dan ooit, andere zullen verloren gaan. Eén ding is zeker: alle mysteries rondom Aelin en haar koninkrijk zullen voor eens en altijd onthuld worden.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: Kingdom of ash
Eerste uitgave: 2018
ISBN: 9789022582886
Uitgever: Boekerij

Hof van doorns en rozen - Court of Thorns and Roses

Hof van doorns en rozen
Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend.

Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: A court of thorns and roses
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789000348275
Uitgever: Van Goor
Hof van mist en woede
Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden.

Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: A court of mist and fury
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789000347568
Uitgever: Van Goor
Hof van vleugels en verwoesting
Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden - één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld.

Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: A court of wings and ruin
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789000349869
Uitgever: Van Goor
Hof van ijs en sterren
Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden.

Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof.

Schrijver: Sarah J. Maas
Oorspronkelijke titel: A court of frost and starlight
Eerste uitgave: 2018
ISBN: 9789000360475
Uitgever: Van Goor