Boekenplank:
Kies

Boeken van Holly Black

Holly Black is in Nederland vooral bekend vanwege haar samenwerking met fantasy-schrijvers Cassandra Clare en Tony DiTerlizzi, maar ook onder haar eigen naam heeft ze vele boeken uitgebracht en meerdere prijzen in de wacht gesleept.

Meer over Holly Black

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1971

Verenigde Staten

Website: https://blackholly.com/

Elfhame / Folk of Air

  1. De wrede prins - The cruel prince
  2. De gevallen koning - The wicked king

Vloekwerkers / Curse Workers

  1. Witte kat - White cat
  2. Rode handschoen - Red glove
Vloekwerkers / Curse Workers

gedetailleerd overzicht

Elfhame / Folk of Air

De wrede prins

Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat is het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelf bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is?

Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen...

Schrijver: Holly Black
Oorspronkelijke titel: The cruel prince
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022589571
Ebook: 9789402314557
Uitgever: Boekerij
De gevallen koning

Jude is erin geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame, aan haar wil te onderwerpen. Voor een jaar en een dag is hij slechts een marionet, terwijl Jude over zijn koninkrijk heerst. Meer dan ooit moet ze het hoofd bieden aan hofintriges, wisselende bondgenootschappen en aan de slinkse Cardan, die tot alles in staat is om zijn macht terug te krijgen.

Dan slaat het verraad toe, dichterbij dan Jude had kunnen vermoeden. Als ze zichzelf en haar familie in leven wil houden, zal ze de verrader moeten ontmaskeren en haar gevoelens voor Cardan in bedwang moeten houden. Terwijl Jude al haar sluwheid inzet om te overleven, tikken haar dagen op de troon onverbiddelijk voorbij.

Schrijver: Holly Black
Oorspronkelijke titel: The wicked king
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022591611
Ebook: 9789402315882
Uitgever: Boekerij

Vloekwerkers / Curse Workers

Witte kat

Ontkomt Cassel aan de vloek van zijn familie?

Cassel, een jongen van zeventien, komt uit een familie van vloekwerkers - mensen die de macht hebben om met slechts één vingeraanraking emoties, herinneringen, geluk of zelfs een heel leven te manipuleren. Vloekwerk is verboden en de familie van Cassel bestaat uit bedriegers en oplichters. Cassel is geen vloekwerker, hij is de enige normale in de familie. Op een klein detail na: drie jaar geleden heeft hij zijn beste vriendin Lila vermoord.

Sindsdien heeft Cassel zijn uiterste best gedaan om op te gaan in de menigte. Maar er komen barstjes in zijn façade wanneer hij begint te slaapwandelen. In zijn nachtmerries verschijnt steeds een witte kat die hem om hulp vraagt. Ook om zich heen ontdekt Cassel steeds meer verontrustende dingen, zoals het vreemde gedrag van zijn broers, die iets voor hem geheimhouden.

Als Cassel vermoedt dat hij deel uitmaakt van een enorme zwendelarij, moet hij zijn herinneringen stuk voor stuk ontrafelen en de zwendelaars ontmaskeren.

Schrijver: Holly Black
Oorspronkelijke titel: White cat
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047517009
Ebook: 9789000303205
Uitgever: Van Goor
Rode handschoen

Vindt Cassel de moordenaar van zijn broer?

Vloekwerk en oplichterij, magie en maffia gaan hand in hand in de wereld van Cassel Sharpe. Hij dacht altijd dat hij een gewone jongen was, totdat hij ontdekte dat zijn broers zijn herinneringen manipuleren.

Nu kent hij de waarheid: hij is de machtigste vloekwerker van allemaal. Met één simpele aanraking kan hij alles en iedereen in iets anders veranderen. Zo werd zijn geliefde Lila een witte kat. Sinds ze weer menselijk is, heeft Cassels moeder Lila vervloekt om van hem te houden. Als Lila's liefde net zo nep is als de verzonnen herinneringen van Cassel, kan hij niks geloven van wat zij zegt of doet.

Dan wordt Cassels oudste broer vermoord en dwingen The Feds Cassel om de enige aanwijzing te ontmaskeren - een mysterieuze vrouw met rode handschoenen die gezien is op de plek des onheils. Maar ook de maffia is op zoek naar Cassel. Hij moet hen alle twee een stap voor blijven om te overleven. Maar waar kan hij heen als hij zelfs zichzelf niet kan vertrouwen?

Schrijver: Holly Black
Oorspronkelijke titel: Red glove
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789000314430
Ebook: 9789000314447
Uitgever: Van Goor