Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Shannon Chakraborty

Boeken van Shannon Chakraborty

Shannon Chakraborty studeerde geschiedenis van het Midden-Oosten en internationale betrekkingen in de Verenigde Staten en Egypte. Na het afronden van haar studie schreef ze onder de naam S.A. Chakraborty de Daevabad Trilogie, die een internationale bestseller werd.

Meer over Shannon Chakraborty

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): S.A. Chakraborty

Geboren: 1985

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Shannon Chakraborty


Schip Marawati / Amina al-Sirafi

De avonturen van Amina al-Sirafi

Amina Al-Sirafi zou tevreden moeten zijn. Tijdens haar legendarische carrière als een van de beruchtste piraten van de Indische Oceaan heeft ze achterbakse schurken, wraakzuchtige koopmansprinsen, verschillende echtgenoten en een echte demon overleefd. Nu kan ze zich samen met haar familie terugtrekken voor een rustig leven.

Maar wanneer ze wordt opgespoord door de obsceen rijke moeder van een voormalig bemanningslid, krijgt ze een baan aangeboden die geen enkele bandiet ooit zou kunnen weigeren: de ontvoerde dochter van haar kameraad opsporen in ruil voor een koninklijk bedrag. Ze krijgt de kans om een laatste avontuur te beleven op haar geliefde schip de Marawati, recht te doen aan een oude vriend en een fortuin te verdienen dat de toekomst van haar familie voor altijd veilig zou stellen. Het lijkt zo’n voor de hand liggende keuze dat het wel Gods wil móét zijn.

Hoe dieper Amina in dit avontuur duikt, hoe duidelijker het wordt dat er meer achter deze klus en de verdwijning van het meisje schuilgaat dan haar is verteld. Want het is een risico om een legende te willen zijn, een laatste kans op glorie te willen en net wat meer kracht te willen bemachtigen... het zou haar wel eens haar ziel kunnen kosten.

Schrijver: Shannon Chakraborty
Oorspronkelijke titel: The adventures of Amina Al-Sirafi
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022598726
Ebook: 9789402321371
Uitgever: Boekerij