Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • S.A. Chakraborty

Boeken van S.A. Chakraborty

S.A. Chakraborty studeerde geschiedenis van het Midden-Oosten en internationale betrekkingen in de Verenigde Staten en Egypte. Na het afronden van haar studie schreef ze de Daevabad Trilogie, die een internationale bestseller werd.

Meer over S.A. Chakraborty

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1985

Verenigde Staten

Pseudoniem (van): Shannon Ali Chakraborty

Website: https://www.sachakraborty.com/


Daevabad

De bronzen stad

Wees voorzichtig wat je wenst...

Tussen de marktkramen van het achttiende-eeuwse Caïro zingen nog altijd de oude verhalen rond. Verhalen over djinns en geesten. Over steden verborgen in het kolkende zand van de woestijn, vol betoveringen, verlangen en schatten die je stoutste dromen overtreffen. Daar, waar de magie door elke straat stroomt en als stof in de lucht hangt, wacht Daevabad: de legendarische bronzen stad. Achter haar hoge muren en zes djinnpoorten wacht een stad vol intrige en betovering - waar oude vetes verre schaduwen werpen en de machtsstrijd genadeloos is.

Nahri heeft nooit in magie geloofd. Dromen over schatten en verborgen steden is leuk, maar als je de kost verdient met het oplichten van rijke Ottomaanse edelen, heb je wel iets anders aan je hoofd. Tot Nahri tijdens een van haar zwendelpraktijken per ongeluk een mysterieuze djinnkrijger aan haar zijde roept, en ze beseft dat de magische wereld die ze voor onzin hield maar al te echt is. Sterker nog: dat zijzelf er onherroepelijk deel van uitmaakt. Want Nahri heeft nooit geweten waar ze vandaan komt, of hoe het kan dat ze vreemde talen kan verstaan die niemand haar ooit heeft geleerd. Ze hoopt dat de krijger haar de antwoorden kan geven die ze haar hele leven heeft gezocht. Maar iedereen weet dat een wens doen bij een djinn fatale gevolgen kan hebben.

Schrijver: S.A. Chakraborty
Oorspronkelijke titel: The city of brass
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022594452
Ebook: 9789402317794
Uitgever: Boekerij