Boekenplank:
Kies

Boeken van Cassandra Clare

Cassandra Clare werd als kind van Amerikaanse ouders geboren in Iran en reisde tot haar tiende de hele wereld over. Om zichzelf te vermaken las ze erg veel. Inmiddels heeft ze wereldwijd miljoenen fans en zijn haar boeken een begrip. Haar boekenreeks de Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) is nu een populaire tv-serie.

Meer over Cassandra Clare

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1973

Geboorteland: Iran

Website: Cassandra Clare


Overzicht

 • De kronieken van Bane - The Bane chronicles
 • Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers - Tales from the Shadowhunter Academy
 • Schimmen van de schaduwmarkt - Ghosts of the Shadow Market

De Duistere Machten / Dark Artifices

 1. Vrouwe Middernacht - Lady Midnight
 2. Schaduwheer - Lord of shadows
 3. Koningin van Lucht en Duisternis - Queen of Air and Darkness

De Helse Creaties / The Infernal Devices

 1. De ijzeren engel - Clockwork angel
 2. De ijzeren prins - Clockwork prince
 3. De ijzeren prinses - Clockwork princess

De Kronieken van de Onderwereld / The Mortal Instruments

 1. Stad van beenderen - City of bones
 2. Stad van vuur - City of ashes
 3. Stad van glas - City of glass
 4. Stad van gevallen engelen - City of fallen angels
 5. Stad van verloren zielen - City of lost souls
 6. Stad van hemelse vlammen - City of heavenly fire

De Laatste Uren / The Last Hours

 1. Ketting van goud - Chain of gold
 2. Ketting van ijzer - Chain of iron
 3. Ketting van doornen - Chain of thorns

Magisterium

 1. De IJzerproef - The Iron Trial
 2. De Koperen Vuist - The Copper Gauntlet
 3. De Bronzen Sleutel - The Bronze Key
 4. Het Zilveren Masker - The Silver Mask
 5. De Gouden Toren - The Golden Tower

Sword Catcher

 1. Zwaardvanger - Sword Catcher

Vloeken uit het Verleden / The Eldest Curses

 1. Scharlakenrode magie - The red scrolls of magic
 2. Helderwitte macht - The lost book of the white
De Helse Creaties / The Infernal Devices
Sword Catcher
Vloeken uit het Verleden / The Eldest Curses

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kronieken van Bane

Magnus Bane, één van de meest flamboyante en mysterieuze hoofdpersonen van Cassandra Clare. Hoe is hij zo geworden?

Het is niet altijd makkelijk om Magnus Bane te zijn. Als heksenmeester moet hij vaak de problemen van anderen oplossen. Daardoor is hij telkens op het juiste moment op precies de juiste - of misschien net de verkeerde - plek: tijdens de Franse Revolutie, de drooglegging of met de laatste strijd van het New Yorkse Instituut. Magnus was erbij. Hij zal nooit al zijn verhalen kunnen vertellen - niemand zou hem geloven. Maar deze elf verhalen werpen wat licht op zijn vaak zo ondoorgrondelijke karakter. Al had hij waarschijnlijk zelf gehoopt dat niemand ze ooit te weten zou komen...

De kronieken van Bane bevat meerdere korte verhalen over Magnus Bane en zijn geschreven door Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson, en Robin Wasserman.

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: The Bane chronicles
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048833887
Uitgever: Moon
Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers

De gebeurtenissen van Stad van Vlammen beroofden Simon van zijn geheugen - hij zal opnieuw moeten ontdekken wie hij is. Hij weet dat Clary zijn parabatai is en dat Isabelle zijn vriendin is, maar wanneer Clary en Isabelle teveel verwachten van de man die hij niet meer is, maakt hij een drastisch besluit: hij gaat terug naar de Academie voor Schaduwjagers, in de hoop zichzelf terug te vinden.

Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers bevat meerdere korte verhalen over Simon Lewis en zijn geschreven door Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson, en Robin Wasserman.

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: Tales from the Shadowhunter Academy
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789048833948
Uitgever: Moon
Schimmen van de schaduwmarkt

In Schimmen van de schaduwmarkt zijn 10 korte verhalen gebundeld.

De schaduwmarkt is een ontmoetingsplek voor elfen, weerwolven, heksenmeesters en vampiers. Daar gaan de Benedenlingen naartoe om magische voorwerpen te kopen en duistere deals te bespreken. Stille Broeder Zacharias is een frequente bezoeker van de schaduwmarkt. Volg hem twee eeuwen lang en ontdek verhalen vol liefde, trouw, verdoemenis en spijt.

Je ziet hoe Matthew Fairchild in de problemen raakt wanneer hij de grootste zonde van zijn leven begaat - iets wat hij nooit kan vertellen aan zijn parabatai James Herondale, of eender welke schaduwjager in zijn omgeving. En hoe Tessa Gray, Zachariah's grote liefde, zich tijdens de Tweede Wereldoorlog inzet om de aardsen te helpen. Maar kan broeder Zacharias toekijken hoe zijn geliefde haar leven riskeert, of zal hij beloftes moeten verbreken om haar te redden?

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: Ghosts of the Shadow Market
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789048844142
Ebook: 9789048844159
Uitgever: Moon

De Duistere Machten / Dark ArtificesVrouwe Middernacht

Een parabatai staat aan je zijde in elke strijd. Een parabatai is je beste vriend. Parabatai betekenen alles voor elkaar - maar mogen nooit verliefd worden...

Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van hemelse vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw met maar één doel: ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles waar ze samen een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma's kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de Wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: Lady Midnight
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789048836253
Uitgever: The House of Books
Schaduwheer

Emma Carstairs heeft eindelijk de dood van haar ouders gewroken. Ze dacht dat ze hierdoor rust zou krijgen, maar dat is niet het geval. Ze verlangt naar haar parabatai Julian, maar een relatie met hem brengt hen allebei in gevaar. Dus besluit ze zijn broer Mark te daten. Maar die heeft ook zo zijn eigen problemen...

De Onseelie-koning is de Koude Vrede ondertussen zat en wil niet langer aan de eisen van de schaduwjagers toegeven. Gevangen tussen wetten van twee werelden moeten Emma, Julian en Mark een manier vinden om alles te verdedigen waar ze voor staan, voor het te laat is...

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: Lord of shadows
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789048836734
Uitgever: Moon
Koningin van Lucht en Duisternis

Na de tragische dood van Livia Blackthorn staat de Kloof op de rand van een burgeroorlog. Een deel van de Blackthorn-familie reist naar Los Angeles om te onderzoeken door welke ziekte de heksenmeesters worden uitgeroeid. Julian en Emma, die hun verboden liefde proberen te onderdrukken, ondernemen een levensgevaarlijke missie naar de landen van Elf om het Zwarte Boek der Doden te bemachtigen. Maar dan ontdekken ze een geheim dat de schaduwjagerswereld uiteen kan drijven...

In een race tegen de klok moeten Emma en Julian de wereld van de schaduwjagers redden voordat de dodelijke kracht van de parabataivloek niet alleen hen vernietigd, maar ook hun geliefden.

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: Queen of Air and Darkness
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789048836758
Ebook: 9789048836765
Uitgever: Moon

De Helse Creaties / The Infernal DevicesDe ijzeren engel

Magie is gevaarlijk - maar liefde is nog gevaarlijker...

In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers - vastberaden de wereld te ontdoen van alle demonen - brengen wat orde in de chaos.

Tessa blijkt over een zeldzame gave te beschikken: het vermogen om te transformeren. En in de duistere wereld waarin ze terecht is gekomen, is dat bepaald geen zegen - ze wordt van alle kanten belaagd door figuren die zich haar gave willen toe-eigenen.

Alleen en opgejaagd zoekt Tessa toevlucht bij de schaduwjagers. Zij kunnen haar helpen haar broer te vinden, als zij belooft haar krachten voor hen in te zetten. Ze raakt bevriend met de twee schaduwjagers Will en Jem - die ieder totaal verschillend zijn. Al snel realiseert Tessa zich dat ze in een dodelijk web verstrikt zit waarin haar liefde voor haar broer en haar twee vrienden weleens gevaarlijker zou kunnen zijn dan welke andere bedreiging dan ook. Ze zal moeten kiezen.

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: Clockwork angel
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789048836376
Ebook: 9789048826568
Uitgever: The House of Books
De ijzeren prins

Ware liefde - bedolven onder geheimen en leugens...

In de magische onderwereld van het Victoriaanse Londen voelt Tessa zich meer en meer aangetrokken tot Jem. Tegelijkertijd verlangt ze ook naar Will, ondanks zijn slechte buien. Het verward haar. Toch lijkt Will te veranderen: de muur die hij om zich heen heeft gebouwd brokkelt langzaam af.

Samen gaan Tessa, Will en Jem op zoek naar antwoorden over het verleden. Zou de Magister Will van zijn geheimen kunnen bevrijden en Tessa kunnen vertellen wie zij werkelijk is? Tijdens hun gevaarlijke zoektocht naar de waarheid leert Tessa dat echte liefde niet kan floreren als er leugens in het spel zijn.

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: Clockwork prince
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789048837595
Ebook: 9789048826940
Uitgever: The House of Books
De ijzeren prinses

Nu Tessa Gray verloofd is zou ze blij moeten zijn. Want bruiden zijn toch altijd blij? Maar terwijl ze zich voorbereidt op haar bruiloft, wil Axel Mortmain de schaduwjagers te vernietigen met de Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens. Om zijn plannen ten uitvoer te brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray.

Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will - de twee jongens die het meest van haar houden - er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger van demonen overwinnen?

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: Clockwork princess
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789048826957
Ebook: 9789048826964
Uitgever: The House of Books

De Kronieken van de Onderwereld / The Mortal InstrumentsStad van beenderen
De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen.

Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?
Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: City of bones
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044328516
Ebook: 9789044337624
Uitgever: The House of Books
Stad van vuur
Clary Fray zou willen dat haar leven weer zoals vroeger was. Maar wat is normaal wanneer je een Schaduwjager bent en je plotseling wezens zoals weerwolven, elfjes en vampieren kunt zien?

Clary zou dolgraag meer tijd doorbrengen met haar beste vriend, Simon, maar de Schaduwjagers willen haar niet laten gaan. Vooral haar knappe, maar vervelende broer Jace niet. Clarys enige kans om haar verdwenen moeder te vinden is om de ontspoorde en kwaadaardige Schaduwjager Valentine te pakken te krijgen...
Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: City of ashes
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044329124
Ebook: 9789044337631
Uitgever: The House of Books
Stad van glas

Om het leven van haar moeder te redden, moet Clary naar de Stad van Glas, waar de Schaduwjagers oorspronkelijk vandaan komen. De stad betreden zonder toestemming betekent de doodstraf.

Clary's beste vriend Simon wordt gevangen gehouden door de Schaduwjagers, haar broer Jace wil haar uit de weg ruimen en de kwaadaardige Valentine maakt zich klaar om alle Schaduwjagers voorgoed uit te roeien.

Clary's enige kans om Valentine te verslaan, is om de hulp in te schakelen van de mysterieuze Sebastian. Maar kunnen Benedelingen en Schaduwjagers hun haat voor elkaar opzij zetten om samen te werken?

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: City of glass
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044342529
Ebook: 9789044337877
Uitgever: The House of Books
Stad van gevallen engelen

De oorlog tussen de benedelingen en de Schaduwjagers is voorbij, ze leven nu vredig naast elkaar. Clary is weer thuis in New York, en ze is begonnen met haar opleiding tot schaduwjager. En, misschien nog wel belangrijker: zij en Jace zijn nu echt een stel.

Maar dan wordt de ene na de andere schaduwjager vermoord. Wanneer Jace zich afstandelijk gaat gedragen, wordt Clary geconfronteerd met haar grootste nachtmerrie...

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: City of fallen angels
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044342543
Ebook: 9789044337648
Uitgever: The House of Books
Stad van verloren zielen

Clary ontdekt dat Lilith er op magische wijze voor heeft gezorgd dat Jace samenspant met de boosaardige Sebastian en dat hij nu een dienaar van het kwaad is. Jace en Sebastian zijn zodanig met elkaar verbonden dat het onmogelijk is om de een te vermoorden zonder ook de ander te doden.

Clary is echter vastbesloten Jace te redden, samen met haar goede vrienden Alec, Magnus, Simon en Isabelle. Daarbij zet ze niet alleen haar leven op het spel, maar ook Jace' ziel...

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: City of lost souls
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789048825233
Ebook: 9789044342383
Uitgever: The House of Books


Stad van hemelse vlammen

Het gevaar ligt weer op de loer. Clary, Jace, Simon en hun vrienden moeten vechten tegen het grootste kwaad dat ze ooit hebben gezien: Clary's eigen broer Sebastian. Niets of niemand in deze wereld kan hem verslaan.

De enige oplossing lijkt te vinden in de onderwereld, waar nog nooit een schaduwjager is geweest en waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Maar Clary, Jace en Simon hebben weinig keus en beginnen aan de gevaarlijke tocht naar de diepste krochten van de onderwereld. Terwijl de wereld om hen heen uit elkaar valt, staan ze voor de moeilijkste opdracht in hun leven...

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: City of heavenly fire
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048833962
Ebook: 9789044345322
Uitgever: The House of Books

De Laatste Uren / The Last HoursKetting van goud

Cordelia Carstairs is een Schaduwjager, een strijder die getraind is om te vechten tegen demonen. Als haar vader beschuldigd wordt van een verschrikkelijke misdaad, reist ze af naar Londen om de reputatieschade van haar familie zoveel mogelijk in te perken. Daar komt ze twee jeugdvrienden tegen en ze voelt zich aangetrokken tot hun wereld vol schitterende balzalen, geheime opdrachten en bovennatuurlijke salons met vampiers, heksenmeesters en goochelaars.

Al die tijd houdt ze haar geheime liefde voor James, die met iemand anders is verloofd, verborgen. Dan vallen demonen de stad aan en Cordelia ontdekt dat zij en haar vrienden iets te maken hebben met een duistere erfenis...

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: Chain of gold
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024595914
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ketting van ijzer

Alles lijkt goed te gaan in Cordelia’s leven: ze is verloofd met James, ze woont in Londen met haar vrienden en ze ziet haar vader binnenkort weer. Ook heeft ze Cortana, een legendarisch zwaard, in haar bezit. Maar schijn bedriegt: de verloving is een list, ze kan het zwaard niet aanraken zonder zich eraan te branden en er loopt een massamoordenaar rond die het gemunt heeft op de Schaduwjagers.

Terwijl ze samen met haar vrienden jacht maakt op de moordenaar ontdekt Cordelia dat iedereen een geheim met zich meedraagt. Wie kan ze nog vertrouwen?

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: Chain of iron
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024597727
Ebook: 9789024597734
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ketting van doornen

Cordelia Carstairs is alles kwijtgeraakt wat haar dierbaar was. In een korte periode heeft ze haar vader zien sterven, zijn haar plannen om parabatai te worden met haar beste vriendin Lucie verwoest en zag ze haar huwelijk met James Herondale op de klippen lopen.

Het ergste is nog dat ze nu verbonden is aan een oude demon, Lilith, waardoor ze haar speciale schaduwjagers krachten verliest...

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: Chain of thorns
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021041384
Ebook: 9789021041377
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

MagisteriumDe IJzerproef

Vuur wil branden, water wil stromen, lucht wil stijgen, aarde wil binden, chaos wil verslinden...

De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor magie. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Dus doet hij zijn best te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan...

* Geschreven door Cassandra Clare en Holly Black.

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: The Iron Trial
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048834556
Uitgever: Moon
De Koperen Vuist

Steel de Alkahest, breng hem naar ons en al je ellende is voorbij...

Callums beste vriend is een wolf, Havoc genaamd. Maar Calls vader vermoedt dat Havoc kwade bedoelingen heeft. Wanneer Call ontdekt dat zijn vader hen beiden probeert te vernietigen, vlucht hij naar het Magisterium. Maar ook daar is hij niet veilig. Want de Alkahest - een koperen vuist die tovenaars van hun magie scheidt - is gestolen. In hun zoektocht naar de dader, trekken Call en zijn vrienden Aaron en Tamara de aandacht van een aantal gevaarlijke vijanden. En langzaam komen ze dichter bij een nog gevaarlijkere waarheid.

* Geschreven door Cassandra Clare en Holly Black.

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: The Copper Gauntlet
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789048834730
Uitgever: Moon
De Bronzen Sleutel

Magie kan je redden. Magie kan je doden...

Call, Tamara en Aaron zouden veilig moeten zijn op het Magisterium. Eigenlijk zouden de drie vrienden zich bezig moeten houden met toetsen en magische wedstrijden, maar na de dood van een van hun klasgenoten moeten ze een sinistere moordenaar zien op te sporen... en ze zetten daarbij hun eigen leven op het spel. Ze ontdekken dat magie zo goed of slecht is als de persoon die het gebruikt, en dat het in de verkeerde handen ongelofelijk veel kwaad kan doen. Tenzij het op tijd wordt gestopt...

* Geschreven door Cassandra Clare en Holly Black.

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: The Bronze Key
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789048835492
Uitgever: Moon
Het Zilveren Masker

Vrijheid heeft een hoge prijs...

Het ziet ernaar uit dat Callum Hunt een leven achter tralies staat te wachten, nu hij verbannen is uit de rest van de magische gemeenschap voor wat hij is én voor wat hij zou kunnen worden. Maar dan belooft een schokkende onthulling hem vrijheid, al is het tegen een hoge prijs. Zal het Callum lukken om sterk te zijn en trouw te blijven aan zijn vrienden en docenten? Of zal hij een groot risico nemen, waarmee hij mogelijk alles zal vernietigen waar hij van houdt?

* Geschreven door Cassandra Clare en Holly Black.

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: The Silver Mask
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789048835515
Uitgever: Moon
De Gouden Toren

De strijd is nog niet gestreden...

Jaren geleden kwam de krachtige magiër Constantine Madden dicht bij hetgeen dat geen andere magiër ooit lukte: het tot leven brengen van de doden. Hij slaagde er uiteindelijk niet in... maar hij vond wel een manier om zichzelf in leven te houden, in het lichaam van een jongen genaamd Callum Hunt.

Callum probeert te accepteren wat hij is, en heeft de afgelopen vier jaar magische training gehad op het Magisterium, waar hij tegen chaos en het kwaad vocht. Uiteindelijk versloeg hij het leger van Chaoten in een episch gevecht, maar hij betaalde daar wel een prijs voor...

Nu, als winnaar, maar met een gebroken hart, is Callum er klaar mee. Rustig zijn training afronden zit er echter niet in: het kwaad waar Callum tegen vecht heeft het namelijk nog niet opgegeven...

* Geschreven door Cassandra Clare en Holly Black.

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: The Golden Tower
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789048835539
Uitgever: Moon

Sword Catcher

Zwaardvanger

Het begon met een diefstal. De diefstal van een jongen...

Kel is een wees, maar is gestolen om als dubbelganger - een zogeheten Zwaardvanger - van de kroonprins van Castellane door het leven te gaan. Hij en kroonprins Conor Aurelian zijn zo hecht als broers, maar Kels leven heeft maar één doel: sterven voor Conor, de persoon van wie hij houdt en wie hij haat - en van wie hij nooit vrij kan zijn.

Lin Caster is één van de Ashkar, een bevolkingsgroep die als één van de weinigen nog een greintje magie bezit. Lin waagt zich erop om de zieken en stervenden van Castellane te verzorgen met hulp van verboden kennis, inclusief haar beste vriendin Mariam.

Wanneer Kel het zwaard van een huurmoordenaar opvangt, verandert alles. Lin en Kel worden bij elkaar gebracht door de mislukte moordaanslag en worden meegesleurd in het web van de mysterieuze Voddenraper Koning, de criminele heerser van Castellane’s onderwereld. De gemoederen lopen hoog op in Castellane. Zullen de ontdekkingen van Lin en Kel hun land in oorlog storten - en de wereld in chaos?

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: Sword Catcher
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789024595082
Ebook: 9789024595099
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Vloeken uit het Verleden / The Eldest Curses

Scharlakenrode magie

Alles wat Magnus Bane wilde was een vakantie...

Een uitbundige reis door Europa met Alec Lightwood, de schaduwjager die, tegen alle verwachtingen in, eindelijk zijn vriendje is. Dat is toch niet te veel gevraagd voor de eeuwenoude heksenmeester Magnus Bane? Maar zodra het stel in Parijs aankomt vertelt een oude vriend hun over de demon-aanbiddende cult de Scharlaken Hand, die als doel heeft om chaos over de hele wereld te veroorzaken. De sekte is blijkbaar door Magnus zelf opgericht. Jaren geleden. Als grap.

Nu moeten Magnus en Alec door heel Europa op zoek naar de Scharlaken Hand en zijn excentrieke nieuwe leider, voordat de groep nog meer schade kan aanrichten. Terwijl hun zoektocht naar antwoorden steeds urgenter wordt, moeten Magnus en Alec elkaar meer dan ooit vertrouwen - ze moeten zelfs de geheimen onthullen die ze tot dan toe voor elkaar verborgen hebben gehouden.

* Geschreven door Cassandra Clare en Wesley Chu.

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: The red scrolls of magic
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789048849079
Ebook: 9789048849086
Uitgever: Moon
Helderwitte macht

Het leven van Magnus Bane en Alec Lightwood loopt op rolletjes. Ze wonen samen in een fantastische loft, hun heksenmeesterzoontje Max leert langzaam lopen, en op de straten van New York is het rustig en veilig - zo rustig en veilig als New York kan zijn, in ieder geval.

Tot op een nacht twee oude kennissen hun appartement binnendringen en het machtige Witte Boek stelen. Magnus en Alec moeten noodgedwongen alles laten vallen om het terug te krijgen. Ze volgen de dieven naar Shanghai, schakelen hulptroepen in, en moeten een babysitter regelen.

Ook heeft iemand Magnus neergestoken met een vreemd magisch wapen, en de wond gloeit, dus daar moeten ze zich óók nog druk om maken.

Gelukkig bestaan hun hulptroepen uit Clary, Jace, Isabelle en kersverse schaduwjager Simon. In Shanghai ontdekken ze namelijk dat een nog véél gevaarlijkere dreiging hen opwacht. Magnus' magie is op hol geslagen, en als ze de demonen die de stad overspoelen niet kunnen tegenhouden, zullen ze hen tot de bron moeten volgen - het levensechte rijk van de doden. Lukt het ze om de wereld te redden voordat Max Alecs moeder tot waanzin drijft?

* Geschreven door Cassandra Clare en Wesley Chu.

Schrijver: Cassandra Clare
Oorspronkelijke titel: The lost book of the white
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789048851096
Ebook: 9789048851102
Uitgever: Moon