Boekenplank:
Kies
 • Home
 • C
 • P.C. Cast & Kristin Cast

Boeken van P.C. Cast & Kristin Cast

P.C. Cast en Kristin Cast (VS) zijn moeder en dochter.

Meer over P.C. Cast & Kristin Cast

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Website: P.C. Cast & Kristin Cast


Overzicht

 • De dysasters - The dysasters

Het Huis van de Nacht / House of Night

 1. Verkozen - Marked
 2. Verraden - Betrayed
 3. Uitverkoren - Chosen
 4. Ontembaar - Untamed
 5. Onveilig - Hunted
 6. Verleiding - Tempted
 7. Verbrand - Burned
 8. Ontwaakt - Awakened
 9. Voorbestemd - Destined
 10. Verborgen - Hidden
 11. Onthuld - Revealed
 12. Verlost - Redeemed

Het Huis van de Nacht: Andere Wereld / House of Night: Otherworld

 1. Bemind - Loved
Overzicht
Het Huis van de Nacht: Andere Wereld / House of Night: Otherworld

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dysasters

Foster Stewart heeft altijd geweten dat ze anders is. Praten met planten en het beheersen van wolkenformaties zijn geen dingen waar de meeste zeventienjarigen mee bezig zijn.

Het leven van football-ster Tate Taylor is perfect. Hij heeft nooit nagedacht over zijn 'extra' vaardigheden. Welke quarterback zou geen nachtzicht willen?

Maar in de nacht van hun eerste ontmoeting brengt een dodelijke tornado hen bij elkaar en worden hun ware vermogens - de kracht om de elementen te beheersen - gewekt. Dan blijkt Fosters wetenschapper-vader, dr. Rick Stewart, hen te willen gebruiken voor zijn eigen snode plannen. Foster en Tate zullen dr. Stewart moeten stoppen voordat hij hun leven en de rest van de wereld vernietigt.

Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: The dysasters
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789000363254
Ebook: 9789000363261
Uitgever: Van Goor

Het Huis van de Nacht / House of NightVerkozen
Het leven is moeilijk als je zestien bent, je moeder getrouwd is met een loser van een stiefvader en je vriendje liever bier drinkt en chilt met zijn maten. Maar het is lang niet zo moeilijk als Uitverkoren zijn. Als de zestienjarige Zoey wordt uitverkoren door een vampier weet ze dat haar leven voorgoed zal veranderen: op haar voorhoofd verschijnt het teken van de vampiers en ze zal haar familie moeten verlaten om naar het Huis van de Nacht te gaan, een school waar ze maar één vak kennen: hoe word ik een vampier. Er zit echter een addertje onder het gras: als je niet slaagt, sterf je...
Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Marked
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-8968-120-1
Uitgever: Mynx
Verraden
De kersverse vampier Zoey Redbird woont sinds kort in het Huis van de Nacht. Ze heeft de enorme vermogens omarmd die de vampiergodin Nyx haar gegeven heeft, en ze begint te begrijpen wat het betekent om de leider van de Duistere Dochters te zijn, de hoogste elite in het Huis. Dan gebeurt het ondenkbare: menselijke tieners worden vermoord, en alles wijst naar het Huis van de Nacht. De spanning tussen de mensen en vampiers in Tulsa is dan ook te snijden. Zelf raakt Zoey betrokken bij een verboden flirt die haar afleidt van de dreigende crisis.
Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Betrayed
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-225-5433-3
Uitgever: Boekerij
Uitverkoren
Zoey Redbird, leider van de Duistere Dochter, komt erachter dat niet alles is wat het lijkt in het Huis van de Nacht. Niet alleen heeft ze haar handen vol aan haar beste vriendin Stevie Rae, die recentelijk een ondode is geworden en in een ware demon dreigt te veranderen, ze moet dit ook nog voor de rest van de school verborgen houden. Als ze ontdekt dat haar mentor Neferet verantwoordelijk is voor de transformatie van Stevie Rae, heeft ze de hulp nodig van haar rivale Aphrodite om het groeiende aantal ondoden te beperken. En als de lichamen van twee docenten worden gevonden, lijkt iedereen verdacht.
Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Chosen
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-225-5715-0
Uitgever: Boekerij
Ontembaar
Het leven is waardeloos als je vrienden kwaad op je zijn. Vraag dat maar aan Zoey Redbird. Zij is een onbetwiste expert op het gebied van waardeloos. Binnen een week heeft ze in plaats van drie vriendjes er niet één meer, en de hechte vriendengroep waarvan ze deel uitmaakte en die haar altijd vertrouwde en steunde, heeft haar aan de kant gezet. De enige twee vrienden die Zoey nog over heeft zijn ondood, en bovendien verwikkeld in een eeuwigdurende kibbelpartij met elkaar. Dus wie kan het haar kwalijk nemen dat ze bevriend raakt met de nieuwe leerling van het Huis van de Nacht, de enorm sexy olympische boogschutter James Stark? Ondertussen heeft Hoge Priesteres Neferet de mensheid de oorlog verklaard. Zoey weet in haar hart dat het verkeerd is om tegen mensen te strijden, maar de enige manier waarop ze hier een stokje voor kan steken, is door het weer goed te maken met haar vrienden. Zoey's avonturen op de vampierschool nemen een wilde en gevaarlijke wending wanneer er een eeuwenoud kwaad ontwaakt waardoor ieders vertrouwen op de proef wordt gesteld.
Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Untamed
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-225-5779-2
Uitgever: Boekerij
Onveilig
Wat zou jij doen als de mooiste jongen ter wereld een naamloze duivel in zich verborg, en hij alleen maar oog voor jou heeft? Zoey is gelukkig weer terug bij haar vrienden, maar er dreigt gevaar. Neferet heeft een nieuwe geliefde, Kalona, maar niemand in het Huis van de Nacht heeft een idee van zijn ware aard. Kalona lijkt de ultieme pretty boy en heeft al snel alle dames in het Huis van de Nacht in zijn macht. Een geest heeft de sleutel om zijn snel groeiende invloed in te perken, maar stel dat hij Zoey met geheimen confronteert waar zij eigenlijk niets van wil weten? En dan heeft de geest het nog niet eens gehad over bepaalde gebeurtenissen waaraan Zoey liever niet wordt herinnerd...
Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Hunted
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-225-6150-8
Uitgever: Boekerij


Verleiding
Dus jij dacht dat Zoey Redbird even een break zou nemen na de recente enerverende gebeurtenissen? Helaas zit dat er niet in voor de Hoge Priesteres van het Huis van de Nacht. Het duistere kwaad dat zich schuilhoudt in de tunnels onder het Tulsa Depot groeit, en Zoey verdenkt Stevie Rae ervan verantwoordelijk te zijn voor veel meer dan ze doet voorkomen. Aphrodites visioenen waarschuwen Zoey dat ze niet alleen moet oppassen voor Kalona en zijn duistere vrienden, maar maken haar ook duidelijk dat alleen zij de kracht heeft om de kwade geesten te stoppen. Zoey heeft geen keus: als ze Kalona niet verslaat, zal hij wraak nemen op iedereen in haar omgeving...
Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Tempted
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-225-6151-5
Uitgever: Boekerij
Verbrand
Het zijn onheilspellende tijden in het Huis van de Nacht. Zoey Redbirds ziel is verbrijzeld. Nu alles waar ze voor stond uiteenvalt en haar hart gebroken is, verlangt ze ernaar om voorgoed in het hiernamaals te blijven. Zoey's krachten nemen snel af en het lijkt er niet op dat ze zichzelf op tijd bijeen kan rapen om naar haar vrienden terug te keren en de zaken weer op orde te brengen. Stark is de enige levende persoon die haar kan bereiken, maar hij moet wel een manier vinden om dat te doen. Volgens de Hoge Raad van Vampiers zal hij moeten sterven, maar dan zal Zoey de strijd zeker opgeven. En er resten nog slechts zeven dagen... Dan verschijnt 'beste vriendin voor altijd' Stevie Rae op het toneel. Ze houdt een geheim verborgen dat mogelijk de sleutel is om Zoey terug te halen, maar tegelijkertijd dreigt haar hele wereld uiteen te spatten.
Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Burned
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022561850
Uitgever: Boekerij
Ontwaakt
Neferet, uitgestoten uit de Hoge Raad, keert terug naar het Huis van de Nacht in Tulsa. Ze zweert wraak op Zoey, en het feit dat ze de onsterfelijke Kalona beheerst is maar één van haar wapens in die dodelijke strijd. Zoey heeft haar toevlucht gezocht op het eiland Skye, waar koningin Sgiach haar probeert over te halen haar opvolgster te worden. En zeg nou zelf, koningin worden zou best cool zijn, toch? Waarom zou ze teruggaan naar Tulsa? Heath is er niet meer, en haar relatie met Stark zal nooit meer hetzelfde zijn... Stevie Rae en Rephaim worstelen met hun eigen problemen. Niemand, zelfs Zoey niet, zal hun liefde accepteren. De keuze is hartverscheurend: verraadt Rephaim zijn vader? Of zijn hart?
Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Awakened
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022566800
Uitgever: Boekerij
Voorbestemd
Zoey lijkt eindelijk een veilige haven te hebben gevonden, met Stark aan haar zijde. Ze is klaar om Neferet te verslaan. Maar het Huis van de Nacht wordt bedreigd door nieuwe krachten. En wat moet Zoey met de mysterieuze Aurox? Ze voelt dat hij de worsteling tussen goed en kwaad dreigt te verliezen en vermoed dat Neferet hierachter zit. Zal Zoey op tijd Neferets verwoesting van alles wat ze liefheeft tot staan kunnen brengen?
Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Destined
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022570050
Uitgever: Boekerij
Verborgen
Neferets ware aard is nu voor iedereen duidelijk, dus Zoey en haar vrienden hopen eindelijk hulp te krijgen bij het verdedigen van hun geliefde school tegen een kwaadaardige macht die elke dag sterker wordt. En ze zullen alle hulp hard nodig hebben, want Neferet is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.
Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Hidden
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000342419
Uitgever: Boekerij


Onthuld
Drastisch veranderd na haar val op het einde van Verborgen, is Neferet nu gevaarlijker dan ooit en haar zoektocht naar wraak zal grote schade aanrichten aan iedereen, ook aan Zoey en haar vrienden. Chaos breekt los in Tulsa en het Huis van de Nacht wordt beschuldigd. Kan Zoey Neferet op tijd stoppen voor haar woede escaleert tot een oorlog? Of zal iemand anders moeten ingrijpen?
Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Revealed
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000343164
Uitgever: Boekerij
Verlost
In dit laatste deel van de serie bereikt de actie haar hoogtepunt en is de inzet hoger dan ooit. Neferet is eindelijk onthuld en de wereld is in groot gevaar. Geen enkele vampier is sterk genoeg om haar tegen te houden. Alleen Zoey heeft de macht om haar te verslaan, maar ze kan haar krachten niet gebruiken. Wie zal deze epische strijd tussen Licht en Donker winnen?
Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Redeemed
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789000345861
Uitgever: Boekerij

Het Huis van de Nacht: Andere Wereld / House of Night: OtherworldBemind

Zoey en haar vrienden zijn al een jaar uitgewaaierd over het land. Ter gelegenheid van Zoeys achttiende verjaardag roept Stark iedereen weer bij elkaar in Tulsa. Maar Tulsa blijkt niet meer zoals het was. Vreemde, duistere tekens worden zichtbaar - zou het kunnen dat Neferet zich toch weer roert?

Zoey wil niets aan het toeval overlaten en roept haar vrienden op om samen met haar een nieuwe laag van bescherming over Neferets gevangenis te leggen. Koud kunstje, of toch niet? Niets is ooit wat het lijkt in het Huis van de Nacht en de vrienden moeten opnieuw samen ten strijde trekken.

Maar een jaar is lang. Kunnen ze nog steeds op elkaar bouwen of zijn ze te veel uit elkaar gegroeid? Zal de duisternis vriendschappen vernietigen of zal Zoey erin slagen om degenen die ze lief heeft te redden?

Schrijver: P.C. Cast & Kristin Cast
Oorspronkelijke titel: Loved
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789000357758
Ebook: 9789000358625
Uitgever: Van Goor