Boekenplank:
Kies

Boeken van Richelle Mead

Meer over Richelle Mead

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1976

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Richelle Mead


Academicus Vampyrus

 1. Academicus Vampyrus - Vampire Academy
 2. IJskoud - Frostbite
 3. Schaduwkus - Shadow kiss
 4. Bloedbelofte - Blood promise
 5. Geestesband - Spirit bound
 6. Offergave - Last sacrifice

De alchemisten

 1. Bloedverwanten - Bloodlines
 2. De gouden lelie - The golden lily
 3. De indigo bezwering - The indigo spell

Glittering Court

 1. The glittering court - The glittering court
 2. Midnight jewel - Midnight jewel

gedetailleerd overzicht

Academicus VampyrusAcademicus Vampyrus
Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.

Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.

Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht. Ze moeten de verloren jaren inhalen en Rose krijgt extra trainingslessen van de knappe hoeder Dimitri Belikov.

Maar zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want de Strigoi kunnen elk moment toeslaan...
Schrijver: Richelle Mead
Oorspronkelijke titel: Vampire Academy
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789048805808
Ebook: 9789048806034
Uitgever: Moon
IJskoud
Rose worstelt met serieuze problemen op het gebied van relaties. Haar aantrekkelijke mentor heeft een oogje op iemand anders, haar vriend Mason lijkt meer voor haar te voelen dan zij voor hem en Rose vindt het op zijn zachtst gezegd nogal vervelend dat Lissa meer tijd aan haar vriend Christian besteedt dan aan haar.

Nadat de Strigoi in de buurt een bloederige aanval hebben gepleegd, staat de academie van Sint-Vladimir op scherp. De hele school wordt in de kerstvakantie op een verplichte skitrip gestuurd. Maar het schitterende winterlandschap en het chique skiresort leveren slechts de illusie van veiligheid.

Wanneer drie leerlingen het resort verlaten om het op te nemen tegen de Strigoi, gaan Rose en Christian achter hen aan. Maar als ze de drie gevonden hebben en op de terugweg zijn, worden ze gekidnapt... door de Strigoi.
Schrijver: Richelle Mead
Oorspronkelijke titel: Frostbite
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789048805815
Ebook: 9789048806058
Uitgever: Moon
Schaduwkus
Rose weet dat een relatie met een andere hoeder onmogelijk is, want Lisa komt altijd op de eerste plaats. Maar haar liefde voor de aantrekkelijke Dimitri Belikov, die tevens haar leraar is, is steeds moeilijker te onderdrukken...

Rose wordt overvallen door vreemde, grimmige stemmingen en spookachtige figuren wijzen op onheil dicht bij de ijzeren hekken van de academie. De onsterfelijke Strigoi willen wraak op Rose voor de doden die zij op haar geweten heeft.

In een bloedstollende strijd moet Rose kiezen tussen leven, liefde en de twee personen die voor haar het belangrijkst zijn... Maar betekent haar keuze dat slechts één van hen zal overleven?
Schrijver: Richelle Mead
Oorspronkelijke titel: Shadow kiss
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789048805822
Ebook: 9789048806041
Uitgever: Moon
Bloedbelofte
Rose staat na de slachting op Academicus Vampyrus voor de grootste uitdaging in haar leven. Nu Mason naar de andere wereld is vertrokken, moet ze Dimitri Belikov, de liefde van haar leven, opsporen en... vermoorden.

Zal zij hiertoe in staat zijn nadat ze de hele wereld heeft afgereisd om hem te vinden? Of is het nu eindelijk tijd om zich bij hem te voegen?
Schrijver: Richelle Mead
Oorspronkelijke titel: Blood promise
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789048810413
Ebook: 9789048810260
Uitgever: Moon
Geestesband
Na een hartverscheurende reis naar Siberië keert Rose eindelijk terug naar St. Vladimir en haar beste vriendin Lissa. Ze zijn geslaagd en de meiden kunnen niet wachten tot het 'echte leven' begint.

Hoewel het leven lonkt, verlangt Rose nog steeds naar Dimitri. Toen ze hem vond, was ze niet in staat om hem te vermoorden en wat erger is... hij heeft haar bloed geproefd.
Schrijver: Richelle Mead
Oorspronkelijke titel: Spirit bound
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789048810420
Ebook: 9789048810277
Uitgever: Moon


Offergave
Rose heeft altijd geleefd volgens haar eigen regels. Ze brak de wet door met haar beste vriendin Lissa weg te lopen van St. Vladimir, versloeg koningin Tatiana en werd verliefd op haar mentor Dimitri.

Nu heeft de arm der wet haar ingehaald en zit ze in de gevangenis voor een misdaad die ze niet eens heeft gepleegd. De tijd dringt en Rose verkeert in levensgevaar. De grote vraag is: als je leven in het teken staat van het redden van anderen, wie redt jou dan?
Schrijver: Richelle Mead
Oorspronkelijke titel: Last sacrifice
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789048810437
Ebook: 9789048810284
Uitgever: Moon

De alchemistenBloedverwanten
Sydney is een alchemist. Haar soort weet alles van de vampierwereld en gaat tot het uiterste om de mensheid te beschermen tegen deze verdorven levensvorm. Maar nadat Sydney een verdacht dhampier-meisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft Sydney geheuld met de vijand: erger kan bijna niet.

Sydney worstelt met de sympathie die ze voelt voor de vampiers waarmee ze omgaat. Als ze ontdekt dat ze de persoonlijke lijfwacht wordt van de Moroi Jill Mastrano springt ze dus geen gat in de lucht. Jill loopt gevaar en is door het hof weggezonden naar Palm Springs, een plek zo zonnig dat vampiers zich er doorgaans verre van houden.

Sydneys taak, Jill beschermen, lijkt eenvoudig, maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer. Nu ze ondergedoken zitten, begint het drama pas echt.
Schrijver: Richelle Mead
Oorspronkelijke titel: Bloodlines
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789048815470
Ebook: 9789048815487
Uitgever: Moon
De gouden lelie
Liefde en loyaliteit zijn sterker dan familiebanden...

Sydney is een alchemist. Al honderden jaren lang beschermen de alchemisten de grenzen tussen de mensen en de vampiers. Sydney krijgt de lastige taak Jill Dragomir, een vampierprinses die is ondergedoken op een mensenschool, te beschermen. Ook heeft ze Sonya en Adrian onder haar hoede, twee vampiers met speciale magie. Sydney voelt zich erg aangetrokken tot Adrian, maar als alchemist mag ze natuurlijk niet verliefd worden op een vampier.

Dan worden Sydney en Sonya aangevallen door de Strijders van het Licht. Zij vinden dat alle vampiers uitgeroeid moeten worden en hebben de jacht op de vampiers geopend. En iemand in Sydneys directe omgeving is één van hen...
Schrijver: Richelle Mead
Oorspronkelijke titel: The golden lily
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789048818617
Ebook: 9789048818624
Uitgever: Moon
De indigo bezwering
Zal ze door liefde alles verliezen dat haar dierbaar is?

Sydney is een alchemist. Al eeuwenlang vormen alchemisten een geheim genootschap dat vampiers verborgen houdt van de mensenwereld. Sinds Sydney zich aangetrokken voelt tot een vampier, heeft ze er steeds meer moeite mee om de scheidslijn tussen beide werelden te bewaken.

Ze ontmoet de aantrekkelijke en rebelse Marcus Finch, een voormalig alchemist die op de vlucht is. Hij wil Sydney laten zien welke geheimen de alchemisten voor haar verborgen houden. Maar als hij haar dwingt om in opstand te komen tegen de mensen die haar opgevoed hebben, beseft Sydney dat het moeilijker is om zich van hen los te maken dan ze dacht...
Schrijver: Richelle Mead
Oorspronkelijke titel: The indigo spell
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789048820399
Ebook: 9789048820405
Uitgever: Moon

Glittering CourtThe glittering court

We hoorden opgefokte stemmen. De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. 'Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.'

'Niet zomaar een meisje,' corrigeerde een van de wachters hem ruw. 'Een jonge edelvrouw. Zeventien jaar oud. Een gravin.' Ik hield mijn adem in.

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam. De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven...

Schrijver: Richelle Mead
Oorspronkelijke titel: The glittering court
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789025873103
Uitgever: Young & Awesome
Midnight jewel

Ik staarde naar de brief in mijn handen. Ik moest beslissen hoever ik zou gaan om mijn broer te redden. Het antwoord kwam snel: zo ver als nodig was.

Mira is op de vlucht. Ze heeft geleerd te overleven en niemand te vertrouwen. Ze meldt zich aan voor The Glittering Court, waar meisjes van lage komaf worden opgeleid tot nette jongedames, klaar om te trouwen. Mira heeft andere plannen. Ze wil de oversteek wagen naar Adoria, op zoek naar haar verdwenen broer. Waar begin je met zoeken in een onbekend land vol gevaren en geheimen? En wat doe je als je verliefd wordt, juist wanneer je geen afleiding kunt gebruiken?

Schrijver: Richelle Mead
Oorspronkelijke titel: Midnight jewel
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789025875343
Uitgever: Young & Awesome