Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Alexandra Bracken

Boeken van Alexandra Bracken

Meer over Alexandra Bracken

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1987

Website: http://www.alexandrabracken.com/

Darkest Minds

  1. De overlevenden - The darkest minds
  2. Onvergetelijk - Never fade
  3. Een onzeker licht - In the afterlight
  4. Nagelaten - The darkest legacy

Gedetaileerd overzicht

Darkest Minds

De overlevenden

Soms kan het tonen van je ware gezicht je dood betekenen...

Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn.

Nu Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land...

The Darkest Minds - 2018
Regisseur: Jennifer Yuh Nelson
Cast:

Bradley Whitford, Mandy Moore, Amandla Stenberg, e.a.

Schrijver: Alexandra Bracken
Oorspronkelijke titel: The darkest minds
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045209289
Uitgever: Karakter
Onvergetelijk

Eén leven kan miljoenen redden. Maar wat als dat jouw leven is?

Ruby heeft nooit gevraagd om de superpowers die haar bijna het leven kostten. Nu moet ze die dagelijks gebruiken in haar strijd om een corrupte regering ten val te brengen en om in de gedachten van haar vijanden in te breken.

De andere leden van de Children's League zien haar als hun leider, maar Ruby weet diep vanbinnen wat ze werkelijk is: een monster.

Schrijver: Alexandra Bracken
Oorspronkelijke titel: Never fade
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045215556
Uitgever: Karakter
Een onzeker licht

Een fatale beslissing kan de wereld in vlammen doen opgaan...

Ruby kan niet terugkijken. Gebroken door een ondraaglijk verlies hergroeperen zij en de kinderen die de aanval van de regering hebben overleefd zich in het noorden. Onder hen is een gevangene: Clancy Gray.

Alleen Ruby heeft macht over hem en slechts een kleine fout kan ertoe leiden dat Clancy een ravage in hun hoofden aanricht.

Schrijver: Alexandra Bracken
Oorspronkelijke titel: In the afterlight
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045215655
Uitgever: Karakter
Nagelaten

Vijf jaar na de vernietiging van de zogenaamde heropvoedingskampen waarin zij en talloze andere Psi-jongeren opgesloten hebben gezeten, heeft de inmiddels zeventienjarige Suzume 'Zu' Kimura de rol van woordvoerster voor de interim-regering op zich genomen. Ze vecht voor de rechten van Psi-jongeren in een maatschappij waar steeds meer vooroordelen heersen en onjuiste informatie rondzwerft. Als ze van een verschrikkelijke daad wordt beschuldigd, moet ze opnieuw vluchten om in leven te blijven.

Zu is vastberaden om haar naam te zuiveren en ze gaat een ongemakkelijk verbond aan met Roman en Priyanka, twee mysterieuze Psi's die haar kunnen helpen haar onschuld te bewijzen of die haar kunnen verraden voor ze daar de kans toe krijgt. Tijdens hun zoektocht naar veiligheid en antwoorden groeit Zu dichter naar de mensen toe van wie ze weet dat ze niet te vertrouwen zijn. De toekomst van alle Psi-jongeren staat op het spel en Zu moet haar krachtige stem inzetten tijdens haar strijd tegen degenen die de Psi's naar de schaduwen willen verbannen, om zo de vrienden te beschermen die ooit haar beschermers waren.

Schrijver: Alexandra Bracken
Oorspronkelijke titel: The darkest legacy
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789045215808
Uitgever: Karakter