Boekenplank:
Kies

Boeken van Jay Kristoff

Jay Kristoff heeft kunst gestudeerd en heeft ruim 11 jaar gewerkt in de reclame-industrie voor hij zich volledig aan het schrijven ging wijden. Hij woont met zijn gezin in Melbourne.

Meer over Jay Kristoff

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1973

Geboorteland: Australië

Website: Jay Kristoff


Nimmernacht / Nevernight

  1. Nimmernacht - Nevernight
  2. Godsgraf - Godsgrave
  3. Duistere dageraad - Darkdawn

gedetailleerd overzicht

Nimmernacht / NevernightNimmernacht

Ze is voorbestemd om koninkrijken te vernietigen, en toch is Mia Corvere nog maar tien jaar oud als ze noodgedwongen, na het verlies van haar familie, haar eerste les in de dood krijgt. Zes jaar later zet het kind dat is opgegroeid in de schaduwen haar eerste stappen in de buitenwereld om een belofte waar te maken - de belofte die ze zichzelf deed op de dag dat ze alles verloor.

Maar Mia's vijanden zijn machtige figuren, en de kans dat ze bij hen in de buurt kan komen is erg klein. Dus als ze wraak wil nemen, moet Mia zelf een wapen worden dat haar gelijke niet kent. Ze moet zichzelf bewijzen tussen de dodelijkste jongens en meisjes van haar opleiding aan de Rode Kerk. Een school waar moordenaars, leugenaars en demonen de dienst uitmaken, en zelfs de leraren het op je voorzien hebben.

Gelukkig is Mia niet zomaar een student. De schaduwen houden van haar... en ze nemen al haar angsten weg.
Schrijver: Jay Kristoff
Oorspronkelijke titel: Nevernight
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024577224
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Godsgraf

Mia Corvere, vernietiger van keizerrijken, heeft haar plek gevonden onder de Klingen van Onze Vrouwe van Gezegende Moord, maar velen binnen de congregatie van de Rode Kerk vinden dat ze die niet verdient. Haar positie is onzeker, en ze is nog altijd geen stap dichter bij de wraak die ze wil nemen na de brute dood van haar familie. Maar na een fatale confrontatie met een oude vijand begint Mia te vermoeden dat de Rode Kerk zo haar eigen motieven heeft. Als vervolgens bekend wordt dat Consul Scaeva en Kardinaal Duomo de afsluiting van de grote spelen in Godsgraf zullen bezoeken, trotseert Mia de Kerk en verkoopt ze zichzelf als slaaf, zodat ze wraak kan nemen. Een belofte die ze zichzelf maakte op de dag dat ze alles verloor.

Op het zand van de arena vindt Mia nieuwe bondgenoten en bittere rivalen, en rijzen er meer vragen over haar rare verwantschap met de schaduwen. Als de complotten zich ontvouwen, de geheimen worden onthuld en het aantal doden blijft oplopen tussen de muren van het collegium, wordt Mia gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en haar dorst naar wraak.

Schrijver: Jay Kristoff
Oorspronkelijke titel: Godsgrave
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024582891
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Duistere dageraad

Nadat de grootste spelen in de geschiedenis van Godsgraf eindigden met de meest gewaagde moorden van de Itreyaanse Republiek, is Mia op de vlucht voor de Klingen van de Rode Kerk en soldaten van het Legioen van de Luminatii. De kans is klein dat ze de Stad van Bruggen en Beenderen levend uitkomt. Haar mentor Mercurio is nu in de greep van haar vijanden. Haar eigen familie ziet haar liever dood dan levend. En haar aartsvijand, consul Julius Scaeva, is nog maar één stap verwijderd van totale heerschappij over de Republiek.

Maar onder de stad ligt een duister geheim verscholen. Samen met haar minnaar Ashlinn, broertje Jonnen en een mysterieuze weldoener die is teruggekeerd van voorbij de sluier des doods, moet ze een levensgevaarlijke reis door de Republiek maken, op zoek naar het antwoord op het laatste raadsel van haar leven.

Het immerduister nadert. De nacht valt voor de Republiek, misschien wel voor de laatste keer.

Schrijver: Jay Kristoff
Oorspronkelijke titel: Darkdawn
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024594597
Ebook: 9789024594603
Uitgever: Luitingh-Sijthoff