Boekenplank:
Kies
 • Home
 • S
 • Maggie Stiefvater

Boeken van Maggie Stiefvater

Maggie Stiefvater studeerde geschiedenis aan het Mary Washington College. Ze is een internationaal verzamelde portretkunstenaar, gespecialiseerd in de paardensport. Stiefvater woont met haar gezin in Virginia.

Meer over Maggie Stiefvater

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1981

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Maggie Stiefvater


Overzicht

 • Dodenrit - The Scorpio Races

De Ravenserie - The Raven Cycle

 1. De Ravenjongens - The Raven Boys
 2. De dromendieven - The dream thieves

De wolven van Mercy Falls

 1. Huiver - Shiver
 2. Fluister - Linger
 3. Voor altijd - Forever

Heartbeat

 1. Een verboden liefde - Lament
 2. Een ijzingwekkende liefde - Ballad
Overzicht
De Ravenserie - The Raven Cycle
De wolven van Mercy Falls

gedetailleerd overzicht

OverzichtDodenrit

Elk jaar in het begin van november is het eiland Thisby volledig in de ban van de Scorpio Race. Ruiters proberen zich lang genoeg vast te klampen aan hun waterpaarden om de finish te bereiken. Sommigen overleven. Anderen sterven.

Sean Kendrick, negentien jaar, is viervoudig kampioen. Hij is een man van weinig woorden en als hij al angsten heeft, dan begraaft hij ze diep, zodat niemand ze kan zien.

Met Puck Connolly ligt dat anders. Ze zal als eerste vrouw meerijden in de Scorpio Race. Dat was nooit haar bedoeling. Ze is op geen enkele manier voorbereid op wat er staat te gebeuren.

Schrijver: Maggie Stiefvater
Oorspronkelijke titel: The Scorpio Races
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789048814046
Ebook: 9789048814565
Uitgever: Moon

De Ravenserie - The Raven CycleDe Ravenjongens

Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen zien van hen die gaan sterven. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien. Daar komt verandering in wanneer ze de ziel ziet van een jongen die Gansey heet. Hij blijkt een student op de dure privéschool Aglionby te zijn.

Er kunnen twee redenen zijn waarom Blue als niet-ziener een geest van een toekomstige dode ziet: of ze is zijn ware liefde, of ze heeft hem vermoord.

Haar moeder waarschuwt haar uit de buurt van de Ravenjongens - zoals de studenten van Aglionby worden genoemd - te blijven. Maar Blue wil weten wie Gansey is. Voor ze het beseft, wordt ze meegezogen in een wereld waar liefde en dood onvermijdelijk zijn.

Schrijver: Maggie Stiefvater
Oorspronkelijke titel: The Raven Boys
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789048818341
Ebook: 9789048818358
Uitgever: Moon
De dromendieven

Ronan Lynch heeft veel geheimen. Eén daarvan is dat hij voorwerpen uit zijn dromen kan halen.

Ronan is een van de Ravenjongens: een groepje vrienden van de eliteschool Aglionby. Ze zijn op zoek naar de dode Ravenkoning Glendower, van wie ze denken dat hij verborgen is in de bergen vlak bij hun school.

Tijdens hun zoektocht naar de koning komen Ronans geheimen langzaam maar zeker aan het licht en zetten ze een reeks onheilspellende gebeurtenissen in gang...

Schrijver: Maggie Stiefvater
Oorspronkelijke titel: The dream thieves
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789048820436
Ebook: 9789048820443
Uitgever: Moon

De wolven van Mercy FallsHuiver
En toen opende ik mijn ogen en waren alleen Grace en ik er nog - helemaal niets behalve Grace en ik - en drukte ze haar lippen op elkaar alsof ze mijn kus binnen in zich wilde houden, terwijl ik dit moment vasthield dat zo kwetsbaar was als een vogel in mijn handen.

Al jaren doet Grace niets liever dan de wolven in het bos achter haar huis observeren. Er is één wolf met goudkleurige ogen - haar wolf - die haar hart sneller doet kloppen. Maar elk jaar verdwijnt hij bij het aanbreken van de zomer, om pas bij de eerste vorst weer tevoorschijn te komen.

Die zomer ontmoet Grace Sam, een jongen met goudkleurige ogen die haar direct de adem beneemt. Hij is haar wolf, ze weet het, ze voelt het. Als de winter nadert moet Sam vechten omdat hij de wolf in hem voelt groeien, maar de liefde van Grace niet wil verliezen...
Schrijver: Maggie Stiefvater
Oorspronkelijke titel: Shiver
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789048802531
Ebook: 9789048809677
Uitgever: Moon
Fluister
Een paar maanden geleden was Sam het mythische wezen. Híj had de aandoening die niemand beter kon maken. Van hém was het lichaam dat een mysterie was, te vreemd en mooi, en onbegrijpelijk. Maar terwijl het lente wordt en de anderen zichzelf blijven, ben ik de enige die niet lekker in mijn vel zit. Met de naderende warmte zullen de overblijvende wolven snel hun vacht verliezen en terugkeren in hun menselijke lichamen...

Sam is mens in de zomer, en wolf in de winter. Grace is menselijk, maar heeft haar hart verloren aan Sam. Hun liefde voor elkaar is sterk, maar de natuur is sterker. Sam en Grace zullen moeten vechten om bij elkaar te blijven, waarbij Grace een riskant geheim moet bewaren over haar eigen welzijn, terwijl Sam worstelt met dingen uit verleden...
Schrijver: Maggie Stiefvater
Oorspronkelijke titel: Linger
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789048807239
Ebook: 9789048807246
Uitgever: Moon
Voor altijd
Ik schoot in galop de bossen in. Mijn poten bonsden op de rotsen; mijn passen vraten kilometers. Elke zenuw binnen in me stond in brand. Ik hield mijn gedachten vast als een armvol papieren kraanvogels. Strak genoeg om ze te houden. Niet zo strak dat ik ze plette. Ik ben Sam Roth. Ik zoek Grace. Zoek de wolven. Er waren duizend dingen te horen. Tienduizend dingen te ruiken. Honderd miljoen aanwijzingen van talloze vormen van leven in deze bossen. Maar ik zocht niet naar talloos. Ik zocht er één.

In Huiver vonden Sam en Grace elkaar. In Fluister vochten ze ervoor om samen te kunnen zijn. Nu, in Voor altijd staat er meer op het spel dan ooit tevoren. Wolven worden opgejaagd. Levens komen in gevaar. En kan liefde overleven als de dood op de loer ligt?
Schrijver: Maggie Stiefvater
Oorspronkelijke titel: Forever
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789048811922
Ebook: 9789048811939
Uitgever: Moon

HeartbeatEen verboden liefde
Hij keek me diep in de ogen; zijn ogen smeekten om begrip. Maar kon iemand dit ooit begrijpen? Nee! Ik had een spoor van dode lichamen in zijn gedachten gelezen. En wie kan iemand zoiets vergeven? Ik had mijn harnas afgedaan, ik had me blootgegeven en nu, nu deed het ongelooflijk pijn.

De zestienjarige Deirdre is een muzikaal wonderkind. Toch is ze tergend onzeker: vlak voor een optreden moet ze altijd overgeven. Het muziekconcours nadert en Deirdre heeft een moeilijk stuk ingestudeerd. Ze is bloednerveus.

Op de dag van het concert ontmoet zij Luke, een mysterieuze en heel knappe jongen, die haar uitdaagt een duet te spelen. Tot haar eigen verbazing stemt Deirdre in, want Luke maakt iets in haar los. Na een staande ovatie wint het duo de hoofdprijs.

Al snel wordt Deirdre smoorverliefd op Luke. Telkens als zij bij hem is, vindt Deirdre klavertjes vier. Maar er zweeft een mysterie rond Luke. Hij blijft kil en afstandelijk, niemand kent hem en niemand weet waar hij vandaan komt. Over zijn verleden zwijgt hij. Deirdre is vastbesloten Luke's mysterie te ontrafelen. Het zal haar gevaarlijkste plan ooit worden...
Schrijver: Maggie Stiefvater
Oorspronkelijke titel: Lament
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026138362
Uitgever: De Fontein
Een ijzingwekkende liefde

De muziek hield aan en klonk alsof die was gecomponeerd voor mijn hoofd alleen. Maar ineens besefte ik dat ze níet voor mij bedoeld was. Deze muziek was bedoeld voor iemand anders en ik had de pech er ook naar geluisterd te hebben. En dat verontruste me.

James is ongelofelijk muzikaal, zo muzikaal zelfs dat hij zich dood verveelt op de muziekschool. Zijn muzikaliteit heeft de aandacht getrokken van Nuala, een faerie die leeft van de creatieve energie van buitengewone mensen zoals James. Hij heeft dus alle reden om op zijn hoede te zijn voor haar, maar wanneer Nuala en hij gaan samenwerken aan een hemels mooi muziekstuk, maakt zijn achterdocht plaats voor diepere gevoelens.

Ook Nuala's liefde voor James groeit. Andere faeries zijn niet gelukkig met de wederzijdse verliefdheid en beramen een complot. Wanneer Halloween nadert, het feest der doden, staat James voor een onmogelijke opgave. Hoe redt hij Nuala's leven en zijn eigen ziel?

Schrijver: Maggie Stiefvater
Oorspronkelijke titel: Ballad
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026162510
Uitgever: De Fontein