Boekenplank:
Kies

Boeken van Kristin Cashore

Kristin Cashore studeerde Engels en jeugdliteratuur. Ze heeft verschillende banen gehad, zoals bij een hondenuitlaatservice, een snoepfabriek en als redactie-assistent en als freelance schrijver.

Meer over Kristin Cashore

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1976

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kristin Cashore


The Seven Kingdoms

  1. Verraad in de dalen - Fire
  2. De gave van Katsa - Graceling
  3. Bitterblauw - Bitterblue

gedetailleerd overzicht

The Seven Kingdoms



Verraad in de dalen
Verraad in de dalen is de prequel van De gave van Katsa en speelt zich zo'n dertig jaar eerder af, maar is een zelfstandig te lezen boek.

Er heerst onrust in de Dalen. De troon van de jonge koning Nash wankelt. Zowel in het noorden als in het zuiden mobiliseren opstandige landheren hun troepen en beramen ze snode plannen om Nash af te zetten. Een oorlog is onafwendbaar.

De onrust in het land bedreigt ook de wereld van Vlam, half vrouw, half monster. Haar verbijsterende schoonheid laat niemand onverschillig en lokt de meest extreme reacties uit, van mannen én van vrouwen. Haat en liefde beheersen haar leven en maken een normaal bestaan zo goed als onmogelijk. Haar redding, maar ook haar vloek is het vermogen de gedachten en gevoelens van de mensen om haar heen te beheersen.

De enige die niet gevoelig lijkt voor haar invloed is prins Brigan...
Schrijver: Kristin Cashore
Oorspronkelijke titel: Fire
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789048804399
Uitgever: Moon
De gave van Katsa
Katsa is sinds haar achtste in staat om een volwassen man met haar blote handen te doden - ze is een Begaafde, één van de weinige mensen die geboren zijn met een bijzondere gave. Dat iemand een gave heeft, openbaart zich op zijn of haar twaalfde, als de Begaafde twee verschillende kleuren ogen krijgt.

Als nichtje van de koning zou Katsa normaal gesproken een leven vol luxe en privileges leiden, maar net als de andere Begaafden is ze verplicht haar gave in dienst van de koning te stellen. Voor hem moet ze het vuile werk opknappen: afrekenen met zijn vijanden of ongehoorzame burgers.

Inmiddels is ze achttien en kan ze zich geen ander leven voorstellen. Maar alles wordt toch anders. Katsa had nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op de knappe prins Po. Ze had nooit verwacht de ware aard van haar gave te ontdekken, of het verschrikkelijke geheim dat ver weg verborgen is... Een geheim dat alle zeven koninkrijken kan vernietigen.
Schrijver: Kristin Cashore
Oorspronkelijke titel: Graceling
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789048801596
Uitgever: Moon
Bitterblauw
Wegsluipen was een vorm van bedrog. Hetzelfde gold voor vermommen. Vlak na middernacht, gekleed in een donkere broek en met Vos' cape om, sloop de koningin haar woonvertrekken uit en stapte een wereld binnen van verhalen en leugens.

Bitterblauw, koningin van Monsea, raakt in de ban van de wereld buiten de kasteelmuren. Overdag proberen haar raadsmannen het verleden angstvallig voor haar verborgen te houden, maar 's nachts komt ze meer en meer te weten over de heerschappij van haar vader, koning Leck.

Bitterblauw wist dat haar vader niet geliefd was, maar het begint haar te dagen dat haar koninkrijk vijfendertig jaar lang in handen is geweest van een krankzinnige. En dat ze, om de wonden te helen, dieper en dieper moet graven in de herinneringen die haar adviseurs zo wanhopig proberen te vergeten.
Schrijver: Kristin Cashore
Oorspronkelijke titel: Bitterblue
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789048813407
Ebook: 9789048813414
Uitgever: Moon