Boekenplank:
Kies

Boeken van Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi is een Nigeriaans-Amerikaanse schrijver. Ze studeerde Engelse literatuur aan Harvard en woont in San Diego.

Meer over Tomi Adeyemi

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1993

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Tomi Adeyemi


Erfenis van Orisha / Legacy of Orisha

  1. Bloed en beenderen - Children of blood and bone
  2. Vrees en wraak - Children of virtue and vengeance
  3. Angst en opstand - Children of anguish and anarchy
Erfenis van Orisha / Legacy of Orisha

gedetailleerd overzicht

Erfenis van Orisha / Legacy of OrishaBloed en beenderen

Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de Magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.

Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen. Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand...

Schrijver: Tomi Adeyemi
Oorspronkelijke titel: Children of blood and bone
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402701081
Ebook: 9789402755268
Uitgever: HarperCollins
Vrees en wraak

Zélie en Amari hebben het onmogelijke voor elkaar gekregen: ze hebben de magie teruggebracht naar het koninkrijk Orïsha, waar Zélies volk - de maji - wordt onderdrukt door een wrede heerser. De krachten die daarbij vrijkwamen waren alleen zó groot, dat niet alleen zijzelf, maar ook hun tegenstanders hun magische krachten hebben teruggekregen.

Wanneer de koning zich opmaakt om Orïsha aan te vallen, probeert Zélie uit alle macht de maji te verenigen om te voorkomen dat ze onder de voet worden gelopen. Daarnaast is het van het grootste belang dat Amari haar recht op de troon behoudt. Met zoveel zware taken op haar schouders en een burgeroorlog in het verschiet, weet Zélie niet of ze het gaat redden...

Schrijver: Tomi Adeyemi
Oorspronkelijke titel: Children of virtue and vengeance
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402705058
Ebook: 9789402759518
Uitgever: HarperCollins
Angst en opstand

Bijna hebben Zélie en haar vrienden het paleis van de wrede koning ingenomen. De strijd lijkt voorbij en de overwinning binnen handbereik. Maar dan raakt Zélie plotseling bewusteloos. Als ze weer bijkomt, zit ze opgesloten in een kooi op een schip dat met onbekende bestemming wegvaart. Krijgers met ijzeren schedels voeren haar en haar volk weg van hun thuisland.

Wanneer ze erachter komt dat Baldyr, de leider van de Skulls, hierachter zit, slaat de schrik haar om het hart. Baldyr is uit op haar magische krachten en wil Zélies volk voor eens en altijd vernietigen. Zal het haar en haar vrienden lukken te ontsnappen en bondgenoten te vinden om ook deze laatste vijand te verslaan?

Schrijver: Tomi Adeyemi
Oorspronkelijke titel: Children of anguish and anarchy
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789402715545
Ebook: 9789402771961
Uitgever: HarperCollins