Boekenplank:
Kies

Boeken van Sabaa Tahir

Meer over Sabaa Tahir

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1983

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sabaa Tahir


Vuur en As / Ember in the Ashes

  1. De heerschappij van de maskers - An ember in the ashes
  2. Een fakkel tegen het duister - A torch against the night
  3. De Nachtbrenger - A reaper at the gates
  4. Voorbij de storm - A sky beyond the storm

gedetailleerd overzicht

Vuur en As / Ember in the AshesDe heerschappij van de maskers
Al jaren leeft Laia in angst onder het wrede regime van het Imperium. Ze heeft geen keus, omdat ze is geboren als Geleerde. Elias is in opleiding tot Masker, een elitesoldaat van het Imperium en een toonbeeld van macht, trots en genadeloosheid. Maar het enige wat Elias wil, is ontsnappen.

Dan wordt Laia’s broer opgepakt wegens verraad. In ruil voor hulp bij zijn bevrijding waagt Laia haar leven als spion. Vermomd als slaaf dringt ze Blackcliff binnen, de militaire academie van de Maskers onder leiding van de meedogenloze Commandant. Daar ontmoet ze Elias, de jonge soldaat die eigenlijk haar vijand is...

Schrijver: Sabaa Tahir
Oorspronkelijke titel: An ember in the ashes
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021024578
Ebook: 9789024565931
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een fakkel tegen het duister
Op hun vlucht dwars door het Imperium vechten Laia en Elias zich een weg naar het noorden om Laia's broer te bevrijden uit de Kauf-gevangenis. Opgejaagd door Maskers en gemanipuleerd door de meedogenloze commandant proberen ze hun vijanden te slim af te zijn.

Helene, Elias' voormalige beste vriendin, is de nieuwe rechterhand van de bloeddorstige keizer. Haar opdracht is gruwelijk maar glashelder: vind de verraders Elias en Laia... en dood hen.
Schrijver: Sabaa Tahir
Oorspronkelijke titel: A torch against the night
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789021024585
Ebook: 9789024574773
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Nachtbrenger
Binnen het Imperium en daarbuiten wordt de dreiging van een oorlog steeds groter. Terwijl Helena vecht tegen Keizer Marcus en de machtshonger van de Commandant, staan de levens van haar zus en alle anderen in het rijk op het spel.

Ver weg van huis probeert Laia uit alle macht de Nachtbrenger te stoppen. Maar haar jacht op hem wordt gesaboteerd door een vertrouweling. Intussen heeft Elias zijn vrijheid opgeofferd om te dienen als Zielenvanger, hij is dood noch levend. Kost deze keuze hem zijn menselijkheid?

Schrijver: Sabaa Tahir
Oorspronkelijke titel: A reaper at the gates
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789021024592
Ebook: 9789024580569
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Voorbij de storm

De strijd tussen de Nachtbrenger en Laia en haar vrienden breekt nu pas echt los. De djinns zijn door toedoen van de Nachtbrenger bevrijd en verwoesten alles wat op hun pad komt. Als het aan de Nachtbrenger ligt, is dit nog maar het begin...

Intussen roept zijn bondgenoot commandant Keris Veturia zichzelf uit tot keizerin. Iedereen die haar gezag niet erkent, wordt een kopje kleiner gemaakt. Bovenaan op haar dodenlijst staan de Bloedklauwier en haar overgebleven familieleden. Laia, die aan de kant staat van de Bloedklauwier, wil de Nachtbrenger nu voorgoed vernietigen. Maar in haar pogingen om hem de genadeslag te geven, wekt ze een oude kracht tot leven die haar óf de glorieuze overwinning brengt óf haar roemloze ondergang wordt...

Schrijver: Sabaa Tahir
Oorspronkelijke titel: A sky beyond the storm
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789024580675
Ebook: 9789024580682
Uitgever: Luitingh-Sijthoff