Boekenplank:
Kies

Boeken van Erika Johansen

Meer over Erika Johansen

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1978

Geboorteland: Verenigde Staten


Tearling

  1. De kroon van de Tearling - The queen of the Tearling
  2. De invasie van de Tearling - The invasion of the Tearling
  3. Het lot van de Tearling - The fate of the Tearling

gedetailleerd overzicht

TearlingDe kroon van de Tearling
Haar kroon wacht... als zij lang genoeg leeft.

Op haar negentiende verjaardag begint prinses Kelsea Glynn haar gevaarlijke reis naar het kasteel waar ze geboren is. Ze komt haar kroon opeisen. Achttien jaar lang werd het koninkrijk geregeerd door Kelsea's oom, een marionet van de Rode Koningin, die het buurland Mortmesme al decennia tiranniseert.

Kelsea draagt de Tearlingsaffier, een juweel met immense magische krachten. Ze wordt beschermd door de Wachters van de Koningin, geleid door de raadselachtige en toegewijde Lazarus. Kelsea zal de ridders nodig hebben om te overleven. Haar vijanden zetten duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt...

Schrijver: Erika Johansen
Oorspronkelijke titel: The queen of the Tearling
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022569627
Ebook: 9789402303483
Uitgever: Boekerij
De invasie van de Tearling
Ze heeft de kroon. Nu moet ze haar koninkrijk redden...

Kelsea Glynn groeit elke dag meer in haar nieuwe rol als koningin van de Tearling. Door te stoppen met het leveren van slaven aan het naburige koninkrijk Mortmesne, maakt ze van de Rode Koningin een geduchte vijand. Leger na leger wordt er naar de Tearling gestuurd om haar bezit op te eisen. En niets kan de invasie stoppen.

De enige kans op overleven ligt in handen van een vreemde, en mogelijk gevaarlijke bondgenoot. Lily is een vrouw die in een andere tijd leeft, een tijd waarin het al als een misdaad voelt om een vrouw te zijn. En het lot van de Tearling - en dat van Kelsea - ligt in haar handen.

Schrijver: Erika Johansen
Oorspronkelijke titel: The invasion of the Tearling
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022576670
Ebook: 9789402305982
Uitgever: Boekerij
Het lot van de Tearling
Eerst werd ze gekroond, toen gevangengezet. Nu begint de eindstrijd...

De Tearling
-serie volgt de negentienjarige prinses Kelsea Glynn die na het overlijden van haar moeder de troon moet terugwinnen en haar koninkrijk, de Tearling, moet verlossen van de Rode Koningin, die de bevolking terroriseert met duistere magie. Kelsea worstelt niet alleen met de ethische dilemma’s van het regeren maar ook met de dagelijkse problemen die komen kijken bij het opgroeien - en dit alles terwijl ze moet proberen te overleven in een wrede wereld.

Om haar volk te beschermen tegen een verwoestende invasie heeft Kelsea het ondenkbare gedaan: ze heeft zichzelf én haar magische saffieren aan de Rode Koningin gegeven, haar felste tegenstander. En ze heeft de Mace, een betrouwbaar lid van de Wachters van de Koningin, in haar plaats regent gemaakt. Maar de Mace zal niet rusten voordat hij en zijn mannen hun koningin hebben bevrijd.              
Schrijver: Erika Johansen
Oorspronkelijke titel: The fate of the Tearling
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022580943
Ebook: 9789402309201
Uitgever: Boekerij