Boekenplank:
Kies
  • Home
  • A
  • Victoria Aveyard

Boeken van Victoria Aveyard

Meer over Victoria Aveyard

Genre: Fantasy / SF

Website: Victoria Aveyard


The Red Queen Serie

  1. Rode koningin - Red queen
  2. Zwaard van glas - Glass sword
  3. Koningsval - King's cage

gedetailleerd overzicht

The Red Queen SerieRode koningin
In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden.

Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave - een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken - haar bloed is immers rood...

Schrijver: Victoria Aveyard
Oorspronkelijke titel: Red queen
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023490289
Uitgever: Cargo
Zwaard van glas
Het bloed van Mare Berrens is rood, de kleur van het gewone volk. Maar haar kracht om bliksem te beheersen maakt haar tot een gewild maar gevaarlijk wapen voor het koninklijk hof. Hoewel de koning publiekelijk haar krachten ontkent, ontdekt Mare iets bijzonders: ze is niet de enige in haar soort die deze kracht heeft.

Mare ontsnapt aan de koning en uit de handen van de verraderlijke prins Maven, en gaat op zoek naar andere Roden en Zilveren om samen te vechten tegen de overheersers. Het is een gevaarlijke tocht waarbij Mare het risico loopt om zelf net zo’n monster te worden als de mensen die zij veracht. Zal haar opstand slagen?

Schrijver: Victoria Aveyard
Oorspronkelijke titel: Glass sword
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789023498070
Uitgever: Cargo
Koningsval
Mare Berrens is een gevangene, haar bliksemkracht is ze kwijt, en haar leven is in handen van Maven Calore, de jongen die ze ooit heeft liefgehad. Nu is hij koning, en hij probeert het werk van zijn overleden moeder voort te zetten in een poging om de macht over zijn land, en zijn gevangene, te behouden.

Het provisorische leger van Mare blijft ondertussen groeien. Onder leiding van de verstoten prins Cal bereiden ze zich voor op een oorlog. Bloed zal tegen bloed vechten, elk leger met een eigen speciale kracht. En Cal zal niet stoppen voor hij Mare terugkrijgt.

Schrijver: Victoria Aveyard
Oorspronkelijke titel: King's cage
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789023472971
Uitgever: Cargo