Boekenplank:
Kies
 • Home
 • D
 • Jennifer Donnelly

Boeken van Jennifer Donnelly

Jennifer Donnelly studeerde Engelse literatuur en Europese geschiedenis aan de University of Rochester in New York.

Meer over Jennifer Donnelly

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jennifer Donnelly


De Rozen Trilogie

 1. De theeroos - The tea rose
 2. De winterroos - The winter rose
 3. De wilde roos - The wild rose

Young Adult

 • Met de noorderzon - A northern light
 • Stiefzus - Stepsister
 • Vergif - Poisoned

Waterfire Saga

 1. Deep blue - Deep blue
 2. De blauwe diamant - Rogue wave
 3. Donker getij - Dark tide
 4. De zwarte parel - Sea spell

gedetailleerd overzicht

De Rozen TrilogieDe theeroos
Londen 1888 - Fiona Finnegan woont in een van de smalle, armoedige steegjes waar overdag kinderen spelen, ‘s avonds dieven en hoeren ronddwalen en ’s nachts moorden worden gepleegd. Fiona werkt net als haar vader in de theefabriek van William Burton, maar ze droomt van de eigen winkel die ze ooit zal drijven met haar geliefde Joe.

Haar vader, een bevlogen vakbondsman, krijgt op zijn werk een onverklaarbaar ongeluk waaraan hij overlijdt. Vanaf dat moment wordt Fiona’s leven een hel en verliest ze bijna iedereen die haar dierbaar is. Wanneer ze getuige is van een gesprek tussen Burton en een van zijn mannen, weet ze dat haar eigen leven ook gevaar loopt. Ze vlucht naar New York. Daar werkt Fiona zich met groot doorzettingsvermogen en met de hulp van lieve vrienden op vanuit een bescheiden winkeltje naar de top van Manhattans theehandel.

Terwijl ze zint op wraak weet ze een enorme rijkdom te verwerven. En dan is het moment gekomen dat ze terug moet gaan naar Londen, om de geesten uit het verleden het zwijgen op te leggen en om de ultieme en gevaarlijke confrontatie aan te gaan met de enige man die haar leven kan verwoesten.
Schrijver: Jennifer Donnelly
Oorspronkelijke titel: The tea rose
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022582961
Ebook: 9789402311396
Uitgever: Boekerij
De winterroos
Het is 1900 en de gevaarlijke straten van het Londense East End zijn geen omgeving voor een vrouw van gegoede komaf. Maar India Selwyn Jones is een buitenbeentje, intelligent en eigenzinnig. Ze is een van de eerste vrouwelijke artsen en vastbesloten om een kliniek op te zetten in deze arme, smoezelige omgeving waar medische hulp hard nodig is.

En het is hier dat India de meest notiore gangster van Londen ontmoet, Sid Malone, een man met vele vijanden, hard en onweerstaanbaar. Malone is in alles de tegenpool van de koele, aristocratische verloofde van India. Deze verloofde is een rijzende ster aan het politieke firmament die voor zijn carrière het familiekapitaal van India nodig heeft.

Hoewel Malone alles vertegenwoordigt wat zij verafschuwt, voelt India zich onwillekeurig tot hem aangetrokken, verleid door zijn charme en geïntrigeerd door zijn mysterieuze verleden...
Schrijver: Jennifer Donnelly
Oorspronkelijke titel: The winter rose
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022582978
Ebook: 9789402302677
Uitgever: Boekerij
De wilde roos
Tibet, 1913. Willa Alden wordt als gids ingehuurd door Max von Brandt, die van plan is als eerste Duitser de Mount Everest te bedwingen. Tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro heeft Willa een been verloren, maar dat weerhoudt haar er niet van deze nieuwe expeditie te ondernemen.

Waar Willa zich echter niet overheen kan zetten is dat haar grote liefde, avonturier Seamus Finnigan, destijds tegen haar wil het besluit nam haar been te laten afzetten om haar leven te redden. Met haar handicap kan ze leven, maar ze kan Seamus niet meer toelaten in haar hart.

Teleurgesteld vertrekt Seamus naar Engeland, waar hij met een andere vrouw trouwt. En Willa valt voor de charmes van de knappe Max von Brandt. Ze weet alleen nog niet dat Max een dubbele agenda heeft - en dat Seamus haar nooit helemaal heeft kunnen vergeten...
Schrijver: Jennifer Donnelly
Oorspronkelijke titel: The wild rose
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022582985
Ebook: 9789402311389
Uitgever: Boekerij

Young AdultMet de noorderzon
1906, de Amerikaanse Adirondacks. Mattie is de oudste dochter van een arm gezin zonder moeder. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen haar liefde voor boerenzoon Royal en haar ambitie om schrijfster te worden. Tijdens haar zomerbaantje in een hotel aan het meer wordt een hotelgaste verdronken teruggevonden. Mattie wil uitzoeken wat er is gebeurd.

Met de noorderzon kreeg in 2004 een eervolle vermelding van de Zoenjury (prijzen voor jeugdboeken). In Engeland is het bekroond met de Carnegie Medal 2003.
Schrijver: Jennifer Donnelly
Oorspronkelijke titel: A northern light
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789025736989
Uitgever: Gottmer
Stiefzus

Schoonheid is niet altijd mooi...

Isabelle zou dolgelukkig moeten zijn: ze staat op het punt met de knappe prins te trouwen. Alleen is Isabelle niet het lieve meisje met het glazen muiltje op wie de prins verliefd werd. Ze is de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelde om in Assepoesters schoentje te passen.

Isabelle heeft geprobeerd om mooi en lief te zijn, maar dat maakte haar juist gemeen, jaloers en leeg. Nu krijgt ze één kans om haar lot te veranderen en te bewijzen wat stiefzussen altijd al wisten: echte schoonheid zit vanbinnen.

Stiefzus is een weergaloze en prachtige hervertelling van Assepoester. Bestsellerauteur Jennifer Donnelly zet in deze fantasy vol girlpower het beroemde sprookje op zijn kop.

Schrijver: Jennifer Donnelly
Oorspronkelijke titel: Stepsister
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026151095
Ebook: 9789026151101
Uitgever: De Fontein
Vergif

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de gevaarlijkste van het land?

De knappe Sophie, met rode lippen en een huid zo wit als sneeuw, staat op het punt de troon over te nemen. Haar stiefmoeder heeft echter andere plannen. Volgens haar is Sophie te lief en te aardig om te regeren, en Sophie gelooft haar.

Wanneer een jager de opdracht krijgt om Sophie te vermoorden, ontdekt ze een ongekend vuur in zichzelf. Met de hulp van zeven mysterieuze vreemden besluit Sophie terug te winnen wat haar toebehoort.

Vergif is een weergaloze hervertelling van Sneeuwwitje. Jennifer Donnelly geeft een nieuwe draai aan het beroemde sprookje in dit fantasyverhaal met een flinke dosis female empowerment.

Schrijver: Jennifer Donnelly
Oorspronkelijke titel: Poisoned
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789026153723
Ebook: 9789026153730
Uitgever: De Fontein

Waterfire SagaDeep blue
Diep in de oceaan leven de zeemeerminnen...

Op de ochtend van haar verloving ontwaakt Serafina uit een verontrustende droom die de terugkeer van een eeuwenoud kwaad voorspelt. Haar bange vermoedens worden bevestigd wanneer er een aanslag wordt gepleegd en een giftige pijl haar moeder verwondt.

Serafina gaat op zoek naar het brein achter deze gewelddaad, om zo een oorlog tussen de zeeën te voorkomen. Geleid door haar schimmige dromen, zoekt Serafina vijf heldinnen bij elkaar. Samen vormen ze een onverbrekelijke zusterband en ontdekken ze een samenzwering die het bestaan van hun wereld ernstig bedreigt...
Schrijver: Jennifer Donnelly
Oorspronkelijke titel: Deep blue
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789000338429
Ebook: 9789000338436
Uitgever: Van Goor
De blauwe diamant
Serafina en haar vriendinnen zoeken verder naar de magische talismans van de Zes Die Heersten. Het eeuwenoude kwaad dat Atlantis ooit vernietigde, waart weer rond en alleen de zes meerminnen kunnen het verslaan.

Serafina gelooft dat haar talisman, een blauwe diamant, begraven ligt in een oud scheepswrak. Tijdens haar speurtocht naar de locatie van het wrak, wordt ze bijna ontdekt door een patrouille van de ruiters des doods. Hun leider is een oude bekende... Als Serafina ontdekt dat hij haar bedrogen heeft en nu met de vijand heult, voelt ze een hartverscheurende pijn.

Neela reist naar Matali om haar ouders te waarschuwen voor het dreigende onheil. Die vinden haar verhaal maar raar en ze moet op haar kamer blijven om uit te rusten en te herstellen. Ze ontsnapt echter en reist naar Kandina, om te proberen haar talisman uit de klauwen van de angstaanjagende scheermesdraken te halen.

Met moed en listigheid, trotseren de meerminnen alle gevaren. Totdat ze worden geconfronteerd met verraad, zo schokkend als een vloedgolf.
Schrijver: Jennifer Donnelly
Oorspronkelijke titel: Rogue wave
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789000344758
Ebook: 9789000344765
Uitgever: Van Goor
Donker getij
Eens was ze een verloren prinses, maar nu is Serafina de zelfverzekerde leider van de Black Fin Resistance. Terwijl ze werkt aan het saboteren van haar vijand en het werven van bondgenoten, worden haar vrienden geconfronteerd met hun eigen uitdagingen.

Ling wordt gedeporteerd naar een gevangeniskamp; Becca ontdekt een beschamend geheim en Ava kan niet terug naar huis; de doodrijders wachten op haar komst. Ook lukt het Serafina's verloofde Mahdi bijna niet meer om de schijn op te houden dat hij verliefd is op Lucia Volerno. Als Lucia's ouders achterdochtig worden, is zijn leven - en alle hoop voor Serafina - voorbij.
Schrijver: Jennifer Donnelly
Oorspronkelijke titel: Dark tide
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789000314676
Ebook: 9789000347322
Uitgever: Van Goor
De zwarte parel
Astrid verlaat haar meerminvriendinnen om de strijd aan te gaan met haar voorouder Orfeo, de kwade kracht achter het ontstaan van Abbadon. Orfeo bezit één van de zes talismannen die de meerminnen nodig hebben om Abbadon voor altijd te laten verdwijnen. Maar hoe kan Astrid zonder haar klankbord de machtigste tovenaar in de geschiedenis verslaan?

Ondertussen trainen Serafina en haar Zwarte Vinnen de kwelgeesten voor het gevecht met de ruiters des doods van haar oom Vallerio. Zal Sera haar geliefde huis en haar grote liefde Mahdi ooit terugzien of zullen de Volnero's het volledige zeegebied overnemen, terwijl Orfeo de goden zelf uitdaagt?

Het lot van de totale onderwaterwereld staat op het spel...
Schrijver: Jennifer Donnelly
Oorspronkelijke titel: Sea spell
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789000355815
Ebook: 9789000347650
Uitgever: Van Goor