Boekenplank:
Kies

Boeken van Adèle Geras

Meer over Adèle Geras

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Hope Adams

Geboren: 1944

Geboorteland: Israël

Website: Adèle Geras


Overzicht

  • De bruiloft - Made in heaven
  • Een verborgen leven - A hidden life
  • Het erfstuk - Hester's story
  • Het tuinfeest - Facing the light

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bruiloft
Als het heel anders verloopt dan verwacht...

Zannah is verloofd met Adrian. En anders dan bij haar eerste huwelijk is ze van plan het dit keer te vieren met een groots, bruisend en romantisch feest. Maar al gauw begint ze zich zorgen te maken: zullen de beide families wel met elkaar op kunnen schieten - Adriens rijke, conservatieve familie en die van Zannah met hun onconventionele levensstijl?

Om ongewenste verrassingen op de grote dag te vermijden, ontmoeten de beide families elkaar voor een lunch in Londen. Alles gaat goed, totdat de stiefvader van Adrian arriveert. Zannahs moeder trekt ineens wit weg en rent de kamer uit.

En naarmate de voorbereidingen steeds hectischer worden, dient zich een geheim aan dat zo veel onvermoede relaties en conflictstof in zich draagt dat het tot voor het trouwaltaar voor allerlei verrassingen zorgt...
Schrijver: Adèle Geras
Oorspronkelijke titel: Made in heaven
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041014351
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Een verborgen leven
Het testament is nog maar de eerste verrassing...

Als Constance, de grootmoeder van Louise Barrington overlijdt, laat ze een groot en waardevol landgoed achter. Haar grote familie komt bijeen voor het lezen van het testament, maar is niet voorbereid op wat er zal volgen. Constance, gezegend met een uitstekend geheugen en een rancuneuze persoonlijkheid, heeft haar testament vlak voor haar dood veranderd. De wijzigingen zijn allesbehalve eerlijk; sommige familieleden krijgen heel veel, anderen bijna niets.

Louise erft alleen de rechten van de boeken van haar geliefde overleden grootvader. De boeken zijn al jaren niet meer in druk en leveren vrijwel niets meer op. Bittere jaloezie steekt al snel de kop op en oude familievetes worden nieuw leven ingeblazen. Maar het is de erfenis van Louise die het meest onverwachte geheim zal prijsgeven en de toekomst van de familie voorgoed zal veranderen...
Schrijver: Adèle Geras
Oorspronkelijke titel: A hidden life
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047508649
Ebook: 9789047512363
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het erfstuk
Geen liefde zonder verlies, geen passie zonder pijn...

Hester Fielding was de grootste ballerina van haar tijd. Na een liefdeloze jeugd kwam de ontdekking van haar danstalent als een heerlijke verrassing. Terwijl ze in Londen furore maakte, stortte ze zich in een gevaarlijke liefdesaffaire die haar alleen hartzeer kon brengen en die tot een geheim leidde dat haar hele carrière in één keer te gronde kon richten.

Nu leidt Hester een teruggetrokken leven en organiseert ze elk jaar een dansvoorstelling in haar eigen theater. Dit jaar zal de jonge, briljante choreograaf Hugo Carradine het ballet Sarabande regisseren. Helaas leidt de tegenstelling tussen de sterallures van de prima ballerina en het ongepolijste talent van een jonge danseres tot wrijvingen die het hele gezelschap beïnvloeden.

Bovendien heeft Hester vlak voordat de repetities begonnen een bericht ontvangen dat herinneringen naar boven brengt die haar blijven achtervolgen. En terwijl de première nadert en de spanning stijgt, komt het verleden het heden binnenvallen en wordt Hester in één klap een andere vrouw.
Schrijver: Adèle Geras
Oorspronkelijke titel: Hester's story
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041014740
Uitgever: Van Reemst
Het tuinfeest
In de tuin van het prachtige landhuis Willow Court zal een groot feest worden gehouden ter ere van de 75ste verjaardag van de imponerende Leonora, dochter van de beroemde schilder Ethan Walsh, wiens schilderijen Willow Court nooit hebben verlaten.

De familie verzamelt zich: Leonora's dochters Gwen en Rilla, Rilla's stiefdochter Beth, Gwens echtgenoot en haar drie kinderen met hun geliefden. En een buitenstaander...

Elke familie heeft haar geheimen, en die van Leonora is geen uitzondering. Schokkende gebeurtenissen uit het verleden komen aan het licht. Als het feest voorbij is zijn de levens van Leonora en haar dochters voorgoed veranderd.
Schrijver: Adèle Geras
Oorspronkelijke titel: Facing the light
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041010469
Uitgever: Van Reemst