Boekenplank:
Kies

Boeken van Theresa Breslin

Theresa Breslin is een Schotse schrijfster die vooral bekend is geworden met haar young adult- en kinderboeken. Ze heeft vele nominaties en prijzen gewonnen voor haar werk.

Meer over Theresa Breslin

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboren: 1947

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Theresa Breslin


Overzicht

  • De Nostradamus voorspelling - The Nostradamus prophecy
  • Dreiging uit het verleden - Whispers in the graveyard
  • Het Medici zegel - The Medici seal
  • Lekker baantje... - Missing

Thomas en de Tijdmantel / Dream Master

  1. Een farao in de klas - The dreammaster
  2. De Vikingen zijn terug! - Nightmare!
  3. Zie je later, gladiator - Gladiator

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Nostradamus voorspelling
De Nostradamus voorspelling is het verhaal van de verloren voorspelling van Nostradamus, de bekendste ziener aller tijden. Maar het vertelt ook over Mélisande en Melchior, en hoe hun levens verwikkeld raken na een ramp aan het Franse hof in de Renaissance.

Het Frankrijk van de zestiende eeuw wordt verscheurd door gewelddadige godsdienstoorlogen en geregeerd door een zwakke kinderkoning, die achter de schermen gestuurd wordt door zijn meedogenloos geslepen moeder, de regentes Catherina de Medici.

Het is een gevaarlijke tijd waarin veel mensen, inclusief de regentes, geleid worden door bijgeloof en symboliek. Toch lijkt niemand te luisteren naar de voorspelling van de ziener Nostradamus, die een gruwelijke slachting van protestanten voorziet op Barthelomeusdag in 1572.
Schrijver: Theresa Breslin
Oorspronkelijke titel: The Nostradamus prophecy
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022556948
Uitgever: Boekerij
Dreiging uit het verleden

Simon kookt van woede... en daar heeft hij alle reden voor. De leraren op school willen niet begrijpen waarom hij moeite heeft met leren. Aan zijn vader heeft hij ook al niets: die heeft meer belangstelling voor drank dan voor zijn zoon. En Simons moeder? Die heeft hij al jaren niet gezien.

Simon heeft daardoor nog maar één plek waar hij zich op zijn gemak voelt, en dat is het kerkhof. Totdat hij ook daar wordt lastiggevallen nadat er een bijzondere vondst is gedaan. Terwijl Simon alles op alles zet om de indringers bij zijn plek vandaan te houden, merkt hij dat er nog veel meer aan de hand is op het kerkhof.

Schrijver: Theresa Breslin
Oorspronkelijke titel: Whispers in the graveyard
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789020664102
Uitgever: Kluitman
Het Medici zegel
Terwijl hij op de vlucht is voor een huurmoordenaar wordt de jonge Matteo opgenomen in het gezelschap van de grote Leonardo da Vinci.

Al snel helpt hij de Maestro bij zijn werk - van militaire opdrachten voor de wrede Cesare Borgia tot het schilderen van magistrale fresco's, experimenten met licht en het ontleden van lijken. Hij bezoekt de hoven van de Medici en de Borgia's.

Maar wat heeft hij te verbergen? Hij draagt een geheim met zich mee waar de wrede Medici en Borgia's een moord voor zouden doen...
Schrijver: Theresa Breslin
Oorspronkelijke titel: The Medici seal
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789089680594
Uitgever: Mynx
Lekker baantje...

Carlie is enorm blij wanneer ze, net als haar vrienden, een baantje vindt voor de zaterdagen en de koopavonden voor kerst. Ze wordt aangenomen als hulp in een winkel met leuke, alternatieve spulletjes. De eigenaar maakt een vreemde indruk op Carlie, maar daar probeert ze zich niets van aan te trekken; ze wil dit baantje veel te graag. Gelukkig is hij direct over Carlie te spreken: ze mag zelfs de speciale etalages inrichten en kerstbestellingen uitpakken.

Maar al snel komt Carlie erachter dat er ook vreemde dingen gebeuren in het winkelcentrum. Wie zit er bijvoorbeeld achter het telefoontje, waarin haar verteld wordt dat ze uit de winkel moet verdwijnen? Wat wil die jongen toch die elke week een paar keer iets bij haar komt kopen? En hoe zit het met de meisjes die in het winkelcentrum werkten, maar nu spoorloos zijn verdwenen? Is Carlie de volgende...?

Schrijver: Theresa Breslin
Oorspronkelijke titel: Missing
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789020609301
Uitgever: Kluitman

Thomas en de Tijdmantel / Dream MasterEen farao in de klas

Net als een droom lekker spannend is, word je wakker. Dat is niet eerlijk, vindt Thomas. Hij was zo lekker aan het dromen over het oude Egypte. Thomas wil weer terug! Dat lukt hem ook, als hij zich maar stevig vasthoudt aan de wijde mantel van de Droommeester...

Schrijver: Theresa Breslin
Oorspronkelijke titel: The dreammaster
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789020662818
Uitgever: Kluitman
De Vikingen zijn terug!

Thomas kan in zijn dromen door de tijd reizen. In het begin moest hij zich daarvoor vasthouden aan de mantel van de Droommeester, maar sinds Thomas per ongeluk een stuk van de tijdmantel heeft afgescheurd, kan hij het alleen. Dat denkt hij tenminste. Maar al snel merkt Thomas dat het niet meevalt om zijn dromen in bedwang te houden...

Schrijver: Theresa Breslin
Oorspronkelijke titel: Nightmare!
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789020662825
Uitgever: Kluitman
Zie je later, gladiator

Thomas moet een werkstuk maken over vulkanen. Met zijn eigen stuk van de tijdmantel reist hij naar de Vesuvius in het oude Pompeji. De Droommeester reist per ongeluk mee en vergeet daarbij zijn mantel. Hij wordt opgepakt en moet als gladiator vechten tegen een leeuw...

Schrijver: Theresa Breslin
Oorspronkelijke titel: Gladiator
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789020662832
Uitgever: Kluitman