Boekenplank:
Kies

Boeken van Sophie Hannah

Meer over Sophie Hannah

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Sophie Hannah


Overzicht

 • 3 Verhalen - The fantastic book of everybody's secrets (deels)
 • Alles op het spel - A game for all the family
 • De understudy - The understudy
 • Een duister koor - The orphan choir
 • Geen spat veranderd - Perfect little children / Haven't they grown
 • Heb jij haar gezien? - Keep her safe / Did you see Melody?

Culver Valley Crime

 1. Kleine meid - Little face
 2. Gevarenzone - Hurting distance
 3. Moederziel - The point of rescue
 4. De andere helft leeft - The other half lives
 5. De lege kamer - A room swept white
 6. Verborgen gebreken - Lasting damage
 7. Brandschoon - Kind of cruel
 8. Ondraaglijk - The carrier
 9. Fatale fout - The telling error
 10. Beste vrienden - The narrow bed

Hercule Poirot

 1. De monogram moorden - The monogram murders
 2. De nieuwe erfgenaam - Closed casket
 3. Het mysterie van de drie kwarten - The mystery of three quarters
 4. De moorden op Kingfisher Hill - The killings at Kingfisher Hill

gedetailleerd overzicht

Overzicht3 Verhalen

3 Verhalen bevat de verhalen:

 1. Het octopusnest - The octopus nest
 2. De vraagprijs - The asking price
 3. Uitgerekend hier - Here of all places

Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: The fantastic book of everybody's secrets (deels)
Eerste uitgave: 2008
Ebook: 9789032513078
Uitgever: VBK
Alles op het spel
Justine verhuist met haar gezin naar een prachtig huis in Devon. Kort na de verhuizing begint haar dochter Ellen zich steeds meer terug te trekken, zeker nadat haar nieuwe BFF George geschorst is van school. Justine probeert het hoofd van de school te bewegen de schorsing ongedaan te maken, maar komt erachter dat er helemaal geen sprake is van een schorsing. Sterker nog... er ís helemaal geen George.

Dan beginnen de vreemde telefoontjes. Iemand probeert Justine ervan te overtuigen dat zij en Justine een gedeeld traumatisch verleden hebben. Justine heeft echter geen idee waar ze het over heeft. Wanneer de vrouw vertelt over drie graven, qua afmetingen bestemd voor twee volwassenen en een kind, begint Justine te vrezen voor de veiligheid van haar gezin. De politie kan niets doen met haar vage omschrijvingen en Justine zal zelf achter de waarheid moeten komen. Maar daartoe zal ze eerst moeten uitvinden wie de anonieme beller is...
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: A game for all the family
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026140365
Ebook: 9789026140372
Uitgever: De Fontein
De understudy

Hoe ver zou jij gaan om je dochter te beschermen?

Carolyn, Bronnie, Elise en Kendall zijn de moeders van vier meiden op de Orla Flynn Academy, een beroemde maar competitieve toneelschool. Hun dochters zijn elkaars beste vriendinnen. Alles wordt anders met de komst van een nieuw meisje, Imogen Curwood.

Vanaf dag één vinden er gruwelijke incidenten plaats op school en de moeders vragen zich af of hun dochters nog wel veilig zijn. Ze richten hun pijlen op Imogen, maar is zij wel de schuldige?

Als een van de meiden ontsnapt aan de dood en Imogen een waterdicht alibi heeft, zijn de moeders vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Maar ook als dat betekent dat ze hun eigen geheimen moeten prijsgeven?

De understudy is een razendsnelle psychologische thriller van een bestsellerteam bestaande uit Sophie Hannah, B.A. Paris, Clare Mackintosh en Holly Brown, over geheimen, verraad en moeders die als leeuwinnen hun dochters beschermen, koste wat het kost...

Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: The understudy
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026350856
Ebook: 9789026350863
Uitgever: Ambo | Anthos
Een duister koor
Louise woont met haar man Stuart in Cambridge. Hun zoontje Joseph is net aangenomen op een prestigieuze koorschool, waardoor ze hem alleen nog in de vakanties zal zien. Louise is daar helemaal kapot van, maar zo zijn de regels en Stuart houdt vol dat dit het beste voor hun kind is.

Zonder Joseph thuis, is er niets dat Louise af kan leiden van de hoogoplopende ruzie met hun buurman die 's nachts harde muziek draait en Louise uit haar slaap houdt. Politie en gemeente weigeren te helpen en uiteindelijk ziet ze maar één oplossing: ze verhuist naar een vakantiehuis in een idyllisch park en hoopt zo haar leven weer op orde te krijgen.

Maar Louise wordt achtervolgd door muziek die alleen zij kan horen, gezongen door een koor dat alleen zij kan zien...
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: The orphan choir
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789032514464
Ebook: 9789032514471
Uitgever: De Fontein
Geen spat veranderd

Twaalf jaar zijn verstreken, maar de kinderen zien er geen dag ouder uit...

Wanneer Beth stiekem langs het huis van een vriendin van vroeger rijdt, ziet ze iets wat ze niet van zich af kan schudden. De laatste keer dat ze haar voormalig beste vriendin en haar kinderen zag was twaalf jaar geleden, maar nu ze haar na al die tijd weer ziet, blijkt er iets heel erg mis te zijn.

Flora ziet er uit zoals Beth had verwacht: 12 jaar ouder. Het probleem zijn haar kinderen. Hoe kunnen Thomas en Emily er precies uit zien als toen? De drie- en vijfjarige lijken geen dag ouder dan de keer dat Beth ze voor het laatst heeft gezien...

Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: Perfect little children / Haven't they grown
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044360486
Ebook: 9789044360493
Uitgever: The House of Books


Heb jij haar gezien?
Ze is het bekendste moordslachtoffer van Amerika. Wat als ze niet dood is?

Cara Burrows verlaat uitgeblust haar man en kinderen, en vlucht naar een wellnessresort. Als ze daar uitgeput haar hotelkamer betreedt blijkt die al bezet.

Het foutje van de receptionist doet Cara twijfelen; het meisje dat ze springlevend in de kamer heeft gezien is iemand die ze niet gezien kán hebben: de vermoorde Melody Chapa, wier ouders een levenslange gevangenis uitzitten voor de moord op haar. Cara raakt verwikkeld in een web van leugens en intrige, een gevaarlijk web.
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: Keep her safe / Did you see Melody?
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044352511
Ebook: 9789044352528
Uitgever: The House of Books

Culver Valley CrimeKleine meid
Alice Fancourt is voor het eerst zonder haar twee weken oude dochtertje Florence weggeweest. Maar wanneer ze thuiskomt begint een ware nachtmerrie. Ze beweert dat de baby die thuis in de wieg ligt en op wie haar echtgenoot David had moeten passen, niet haar dochtertje is. David ontkent dat, en denkt dat Alice haar verstand kwijt is. Is Alice inderdaad gek geworden of liegt David? Maar waarom zou hij dat doen? En waar is de echte Florence?

Alice heeft geen bewijs, maar moet de politie aan haar kant weten te krijgen, en snel. Maar het wachten op de uitslag van het DNA-onderzoek kost waardevolle tijd en Davids gedrag naar Alice toe wordt steeds grimmiger en bedreigender. En wat is de rol van zijn moeder Vivienne? Lukt het Alice om de politie te overtuigen vóór het te laat is?

Een week later zijn Alice en de baby verdwenen. Weggelopen, gekidnapt, vermoord?
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: Little face
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789032511098
Ebook: 9789032511838
Uitgever: De Fontein
Gevarenzone
Soms is het kwaad dichter bij huis dan je denkt...

Drie jaar geleden gebeurde er iets akeligs met Naomi Jenkins - zo verschrikkelijk dat ze er niemand over heeft verteld. Nu heeft Naomi een ander geheim: haar getrouwde minnaar. Als Robert verdwijnt, voelt Naomi dat hem iets ergs overkomen is. Maar de politie is minder overtuigd van haar verhaal, zeker als de vrouw van Robert hen verzekert dat hij niet vermist wordt maar op vakantie is.

Naomi is wanhopig. Als zij de politie er niet van kan overtuigen dat Robert in gevaar is, dan zal ze hen moeten vertellen dat hij een gevaar is voor anderen. Dan zullen ze wel naar hem op zoek moeten gaan. En Naomi weet precies hoe ze een psychopaat moet beschrijven. Ze hoeft alleen maar haar eigen verleden op te graven...
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: Hurting distance
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789032511104
Ebook: 9789026141652
Uitgever: De Fontein
Moederziel
Sally zit met haar man naar het nieuws te kijken wanneer ze een naam hoort die ze eigenlijk niet zou mogen herkennen: Mark Bretherick.

Een jaar eerder ging een geplande zakenreis op het laatste moment niet door. Sally leidt een druk bestaan met een jong gezin en een veeleisende baan, en besloot haar man niet te vertellen dat de reis was afgelast. Omdat ze er nodig even tussenuit moest boekte ze in de week van de zakenreis stiekem een korte vakantie in een afgelegen kuuroord. Even weg. Even rust. Het werd even een minnaar: Mark Bretherick.

Nu hoort ze dat zijn vrouw Geraldine en hun dochter Lucy dood zijn. Het lijkt een gezinsdrama, aangericht door Geraldine. Alles klopt: hun namen, hun woonplaats en Marks baan. Alles... behalve zijn gezicht. Want Sally heeft de man die als Mark Bretherick op het nieuws is, nooit ontmoet.

Tegen haar man kan ze er niets over zeggen zonder dat haar overspel aan het licht zou komen. Ze besluit een anonieme tip te geven aan de politie, maar daarmee is haar betrokkenheid bij deze moordzaak allerminst voorbij...
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: The point of rescue
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789032515010
Ebook: 9789032511852
Uitgever: De Fontein
De andere helft leeft
Waarom zou iemand een moord bekennen op iemand die niet dood is?

Ruth Bussey weet wat het is om in de fout te gaan en gekwetst te worden. Ze heeft ooit iets gedaan waar ze spijt van heeft en haar straf heeft haar bijna de das omgedaan. Nu probeert Ruth haar leven weer op te bouwen. Ze heeft de liefde gevonden bij iemand die zij eigenlijk niet verdient: Aidan Seed.

Aidan is ook getekend door zijn verleden, waarover hij niet wil praten. Totdat hij op een dag besluit Ruth in vertrouwen te nemen. Hij vertelt haar dat hij jaren geleden iemand heeft vermoord: een vrouw genaamd Mary Trelease.

Ruth is in verwarring. Deze naam heeft ze eerder gehoord. Wanneer ze zich realiseert waarom die haar bekend voorkomt, slaan de angst en verwarring nog meer toe, want de Mary Trelease die Ruth kent is springlevend...
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: The other half lives
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789032511739
Ebook: 9789032515058
Uitgever: De Fontein
De lege kamer
Programmamaakster Fliss Benson ontvangt op haar werk een anonieme kaart, waarop zestien cijfers staan, in rijen van vier. Het zegt haar helemaal niks. Diezelfde dag gaat Fliss tegen haar zin aan de slag voor een documentaire over gerechtelijke dwalingen bij de veroordeling voor moord van moeders wier kinderen aan wiegendood zijn overleden.

De documentaire volgt drie vrouwen: Helen Yardley, Sarah Jaggard en Rachel Hines. Alle drie zijn ze nu vrij. Naar de arts die hen achter de tralies heeft gekregen, dr. Judith Duffy, is onderzoek ingesteld door het medisch tuchtcollege.

Om redenen die ze met niemand deelt, zit Fliss niet te wachten op dit project. Dan wordt Helen Yardley dood aangetroffen in haar woning, met in haar zak een kaart met zestien cijfers erop, gerangschikt in rijen van vier...
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: A room swept white
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032513030
Ebook: 9789032512804
Uitgever: De Fontein


Verborgen gebreken
Het is de onschuldige hobby van duizenden vrouwen: op internet huizensites bezoeken en dankzij de foto's en filmpjes bij allerlei droomhuizen binnenkijken. Connie heeft een andere reden om 's nachts, als haar man al slaapt, de virtuele rondleiding door een huis in Cambridge aan te klikken.

Maar wat ze ook gedacht had te vinden, dit niet: op haar scherm ziet ze een lijk op het beige tapijt van de zitkamer. Een lijk dat even later uit het filmpje verdwenen is. Is hier sprake van een slechte grap? Is Connie gek aan het worden? Of speelt iemand een gruwelijk spel met haar?
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: Lasting damage
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789032514860
Ebook: 9789032513566
Uitgever: De Fontein
Brandschoon
Amber weet meer dan ze toegeeft, zelfs aan zichzelf. Ze weet dat ze niet meer kan slapen sinds iemand haar beste vriendin vermoord heeft door haar huis in brand te steken. Ze weet dat het niet normaal is als vier van je familieleden twee dagen verdwijnen en vervolgens al jarenlang doen alsof dat nooit gebeurd is. En ze weet dat diep in haar geheugen de waarheid verborgen ligt over de gebeurtenissen van toen.

Met hulp van een hypnotherapeut gaat ze op zoek naar antwoorden. Maar voor een brandschoon geweten moet je soms een hoge prijs betalen...
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: Kind of cruel
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032513306
Ebook: 9789032513313
Uitgever: De Fontein
Ondraaglijk
Wanneer haar vlucht ernstig vertraagd is en alle de passagiers in hotels ondergebracht worden, moet Gaby een kamer delen met medepassagier Lauren. Lauren is een zenuwachtige jonge vrouw die bang lijkt te zijn voor Gaby. Wanneer Lauren eruit flapt dat ze weet dat een onschuldige man de gevangenis ingaat voor een moord die hij niet gepleegd heeft, vermoedt Gaby dat het geen toeval is dat Lauren op haar vlucht zat.

Het slachtoffer van de moord is namelijk Francine, de vrouw Tim en hij is Gaby's grote liefde. Tim heeft de moord op zijn vrouw bekend en zelfs bewijs geleverd. Het enige dat ontbreekt is een motief: Tim zegt geen enkel idee te hebben waarom hij zijn vrouw heeft vermoord.
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: The carrier
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789032514488
Ebook: 9789032514495
Uitgever: De Fontein
Fatale fout
De controversiële columnist Damon Blundy is vermoord en Nicki Clements wordt opgepakt voor verhoor. Nicki kan geen antwoord geven op de vragen die haar gesteld worden. Ze heeft namelijk geen idee waarom het mes op een dusdanige manier gebruikt is dat er geen bloed vergoten is. Ze weet niet wat de cryptische boodschap betekent die op de muur bij het slachtoffer is achtergelaten. En ze kan niet verklaren waarom ze zo dicht bij de plaats delict was.

In elk geval niet zonder daarmee een geheim prijs te geven dat haar leven kan verwoesten. Want hoewel Nicki niet de moordenaar is, is ze verre van onschuldig...
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: The telling error
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026137167
Ebook: 9789026137174
Uitgever: De Fontein
Beste vrienden
Er loopt een moordenaar rond die stellen van twee beste vrienden één voor één vermoordt. Voor de moord blijken de slachtoffers een wit zelfgemaakt boekje te hebben gekregen, met enkele dichtregels. Al vijf maanden lang probeert de politie de moordenaar, die ze Billy hebben genoemd, te pakken, maar zonder resultaat. Tot grote frustratie van rechercheur Simon Waterhouse.

Maar dan komt stand-up comédienne Kim naar hem toe. Zij heeft zo'n wit boekje, maar ze is nog steeds springlevend. Ze kreeg het boekje na een optreden. Waarom? Want naar eigen zeggen hééft Kim niet eens een beste vriend of vriendin...
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: The narrow bed
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026140389
Ebook: 9789026140396
Uitgever: De Fontein

Hercule PoirotDe monogram moorden
Jaar na jaar overtrof Agatha Christie zichzelf met haar inventieve detectives die door miljoenen lezers ter wereld werden verslonden. The Queen of Crime overleed in 1976, maar Poirot leeft voort! 'Sophies idee voor de plot was zo onweerstaanbaar en haar passie voor het werk van mijn grootmoeder zo groot dat we wisten dat dit het juiste moment was voor een nieuwe Christie!' - Mathew Prichard, voorzitter van Agatha Christie Limited en kleinzoon van Agatha Christie.

1929 - Poirots rustige avondmaal in een Londens koffiehuis wordt verstoord als een opgejaagde, jonge vrouw hem toevertrouwt dat iemand op het punt staat haar te vermoorden. Ze is doodsbang, maar zegt dat het recht zal zegevieren als ze dood is, en ze smeekt Poirot geen onderzoek te verrichten in het geval van haar dood. Later die nacht worden drie mensen dood aangetroffen in een chic, Londens hotel. De moordenaar heeft drie sinistere aanwijzingen achtergelaten: een manchetknoop met initialen in de mond van elk slachtoffer. Al snel is Hercule Poirot verwikkeld in de zaak en terwijl hij alles op alles zet om de bizarre stukjes van de puzzel in elkaar te zetten, maakt de moordenaar zich op om weer toe te slaan...
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: The monogram murders
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048822058
Ebook: 9789048822065
Uitgever: The House of Books
De nieuwe erfgenaam
Clonakilty (Ierland), 1929. Athelinda Playford heeft verschillende mensen uitgenodigd om samen met haar en haar familie een week door te brengen op haar landgoed Lillieoak, op het platteland in het zuiden van Ierland. De genodigden - onder wie oude bekenden Poirot, Catchpool, Gathercole en Rolfe - weten niet waarom ze zijn uitgenodigd, terwijl de familieleden van mevrouw Playford zich verbazen over de samenstelling van het gezelschap. Daar komen ze gauw genoeg achter...
Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: Closed casket
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044350746
Ebook: 9789044350753
Uitgever: The House of Books
Het mysterie van de drie kwarten

Hercule Poirot komt thuis na een lunchafspraak en treft een boze dame voor zijn deur aan. Haar naam is Sylvia Rule en ze vraagt op hoge toon waarom Poirot haar een brief heeft gestuurd waarin hij haar beschuldigt van de moord op Barnabas Pandy, een man van wie ze nooit gehoord heeft. Laat staan ontmoet. Poirot is evenals zijzelf geschokt, en binnen treft hij John McCrodden aan. Iemand die hij eveneens een beschuldigende brief gestuurd zou hebben. Poirot vraagt zich af hoeveel van die brieven er verstuurd zijn, en of de heer Pandy leeft of dood is. Hij kan niet anders dan op onderzoek uit gaan.

Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: The mystery of three quarters
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044354881
Ebook: 9789044354898
Uitgever: The House of Books
De moorden op Kingfisher Hill

Hercule Poirot reist op uitnodiging van Richard Devonport per luxe koets naar Kingfisher Hill. Hij is gevraagd om te bewijzen dat Richards verloofde niet schuldig is aan de dood van zijn broer Frank. In de koets staat een vrouw in paniek op en eist een andere plek, ze beweert dat als ze op haar plek blijft zitten ze vermoord zal worden. Poirot ruilt van plek met haar en gaat aan de slag als hij bij de Devonports aankomt.

De verbijstering is groot als de vrouwelijke passagier daar aanklopt en even later vermoord wordt gevonden. Wie is de mysterieuze vrouw en wie heeft haar vermoord?

Schrijver: Sophie Hannah
Oorspronkelijke titel: The killings at Kingfisher Hill
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044360424
Ebook: 9789044360431
Uitgever: The House of Books